En weer een Terex-Fuchs afgeleverd bij Hoeksema (HRM) in Grootegast

doorVan der Spek

En weer een Terex-Fuchs afgeleverd bij Hoeksema (HRM) in Grootegast

Datum: 19-mrt-10

Van der Spek Vianen heeft onlangs weer een Terex-Fuchs machine geleverd bij HRM in Grootegast. Nu was het de beurt aan een Terex-Fuchs MHL320D om de reis naar het noorden te maken. Eind vorig jaar is ook een MHL335D geleverd die de vervanger was van een Terex-Fuchs MHL331 die na vele draaiuren werd ingeruild. Ook heeft HRM sinds enkele maanden een Hyundia H760-7A XTD aan het werk.

Bij Hoeksema’s Regionale Milieudiensten in Grootegast wordt afval ingezameld en geschikt gemaakt voor verdere verwerking. Hiervoor beschikt HRM over een eigen transportafdeling, die zorgdraagt voor het transport naar de locatie in Grootegast en daarnaast voor het transport van uitgesorteerd bouw- en sloopafval naar de recyclingbedrijven die de verschillende soorten materialen verder verwerken. Op het terrein van HRM wordt ook groenafval verwerkt en gecomposteerd.

De Terex-Fuchs MHL320D is uitgevoerd met 4 stempelpoten. Er kan ook gekozen worden voor 2 stempelpoten en een blad als dat gewenst is. Evenals de andere overslagmachines bij HRM is ook deze uitgevoerd met een overdrukinstallatie op de cabine, zodat de machinist altijd in zuivere lucht werkzaam is. Natuurlijk is de cabine standaard uitgerust met airconditioning.

Voor de aandrijving van deze 19 tons Terex-Fuchs MHL320D is een 4,0 liters Common-rail Deutz 4-cilinder Tier III motor verantwoordelijk. Door het vernieuwde koelsysteem is het bronvermogen van de machine ten opzichte van de vorige serie sterk verminderd. De koeling is vergroot zodat de koelvin minder snel hoeft te draaien en de regeling van de oliekoelvin is thermostatisch geregeld zodat de motor altijd de juiste bedrijfstemperatuur heeft.

Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan een zichthoogte bereikt worden van wel 5,20 meter waardoor er goed zicht ontstaat bij het laden van vrachtwagens en containers.

Van der Spek, Bouwmachines