Zoek
Sluit dit zoekvak.

Eerste ‘vliegende’ Hyundai laadschop geleverd aan Lansers Trio

doorVan der Spek

Eerste ‘vliegende’ Hyundai laadschop geleverd aan Lansers Trio

Datum: 20-feb-16

Van der Spek Vianen heeft de eerste van twee nieuwe Hyundai HL955 laadschoppen afgeleverd bij Lansers Trio. Deze Hyundai HL955 is de tweede Hyundai machine die Van der Spek leverde bij Lansers Trio in twee maanden tijd. Samen met de twee Hyundai HL955’s is namelijk ook een wielmobiele Hyundai R160W-9A graafmachine geïnvesteerd door Lansers Trio. 

 
Lansers Trio is al tientallen jaren actief op vele fronten, naast het uitvoeren van grondverzetwerkzaamheden voor de milieu- en civieltechnische markt, voert men alle voorkomende werkzaamheden uit voor (afval)verbrandingscentrales, dragen ze zorg voor gedeeltelijke of complete af- en behandeling van materiaalstromen bij de op- en overslag. Deze werkzaamheden worden zowel nationaal als internationaal voor de klanten uitgevoerd. De machines die hiervoor worden ingezet worden zowel met als zonder machinisten verhuurd door Lansers Trio.  
 
De beste in zijn klasse
De nieuwe Hyundai HL955 laadschoppen zijn na een uitgebreid vergelijk en testen op locatie in de diverse materiaalstromen gekozen om enkele machines die aan vervanging toe waren te vervangen. Gezien de vele verschillende materialen waarin de machines gaan worden ingezet was het zeer belangrijk dat de Hyundai ’s ook met de zwaarste producten als ijzerertsen gewoon hun werk doen. Tijdens de demo is gebleken dat de HL955 – die door diverse machinisten is getest – de beste papieren in handen had om deze zware werkzaamheden te gaan uitvoeren. 
 
Uiteraard voldoet ook de nieuw geleverde Hyundai HL955, net als de gehele Hyundai HL-serie, aan de hoogste emissie-eisen. De 6 cilinder QSB 6.7 liter Cummins, voorzien van een DOC katalysator, zorgt ervoor dat deze de Tier IV final eisen zonder roetfilter bereikt. Actief regeren is bij een Hyundai machine dus niet steeds niet nodig en brengt dus ook geen onnodige kosten en stilstand met zich mee. 
 
Laagste brandstofverbruik
De Rexroth pompen zorgen met loadsensing en flowsharing dat de machine de juiste prestaties levert met het laagste brandstofverbruik. Voor het sturen, remmen en het aansturen van de koelven, die standaard is voorzien van een omkeerfunctie, zijn separate pompen gemonteerd. Met de volledig automatische versnellingsbak van ZF, standaard voorzien van Lock-up in de versnellingen, wordt het brandstofverbruik nog verder teruggebracht. 
 
Overzichtelijk en stil
De machinist kan op het 7” kleurendisplay met touchscreen eenvoudig kiezen tussen de verschillende werkniveaus van de motor waarmee altijd het gewenste vermogen beschikbaar is voor de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden.
 
Tevens kan de machinist in één oogopslag zien welke instellingen actief zijn voor de transmissie en aandrijvingen, zodat hij deze snel en efficiënt kan wisselen om zo efficiënt mogelijk te werken. Evenals de werkniveau ’s van de motor kan de machinist zeer eenvoudig drie werkstanden kiezen voor de transmissie, waarmee de machine altijd zijn optimale instelling paraat heeft. Om hem helemaal op het werk te kunnen afstellen is er ook nog keuze voor het “clutch-cut-off” moment, waarbij wordt ingesteld op welke moment de aandrijving wordt losgekoppeld als het rempedaal wordt gebruikt.
 
De vergrote cabine op de HL-serie is één van de stilste die op de markt aanwezig is en is uiteraard voorzien van alle gemakken zoals een in vele posities te verstellen stoel met armsteunen, zodat de ideale zitpositie voor de machinist kan worden gerealiseerd. 
Grootscheeps leegruimen
Om de nieuwe Hyundai HL955’s te kunnen inzetten voor het tremwerk in grote schepen zijn ze in de werkplaats van Van der Spek Vianen voorzien van vier zware hijspunten op de machine, zodat ze in één keer kunnen worden opgepakt om in de ruimen van de grote schepen geplaatst te worden om hun werk uit te voeren. 
 
Bij het tremwerk – waar Lansers Trio een echte specialist is – werkt de Hyundai HL955 samen met een rupskraan om de zijkanten van de ruimen van schepen met ladingen tot wel 150.000 ton schoon te maken, zodat de grote grijper die de schepen lost ook de laatste tonnen van de lading uit de ruimen kan halen. Als het ruim schoon is worden de laadschop en de rupskraan weer met kettingen aan de grijper gemonteerd om weer uit het schip gehesen te worden op naar het legen van het volgende ruim of weer aan wal worden gezet om andere werkzaamheden uit te voeren.  

Speciale wensen
Naast de speciale ophangpunten zijn de machines voorzien van nog diverse speciale “trem” opties die op wens van Lansers Trio zijn gemonteerd, zodat de Hyundai’s hun werk snel en efficiënt kunnen uitvoeren. 

 
Om naast de werkzaamheden in de ruimen ook aan de wal breed inzetbaar te zijn hebben de HL955’s snelwissels, zodat er als gewenst gewisseld kan worden tussen de verschillende bakken en andere uitrustingstukken als bijvoorbeeld een palletvork of veegbezem. 
 
Extra verlichting en gemonteerde flitslampen aan de voor- en achterzijde zorgen ervoor dat de Hyundai altijd goed zichtbaar is en voor een veilige werkomgeving zorgt. 
 
Centrale smering
Gemonteerde centrale smering draagt zorg voor een optimale smering van alle delen ongeacht de producten waarin de machines werken en de uren die de machines maken. Voor onderhoudswerkzaamheden is het motorcompartiment zeer makkelijk van alle zijdes toegankelijk doordat de motorkap eenvoudig elektrische te openen is. De standaard wegklapbare koelers zorgen ervoor dat eventuele schoonmaakwerkzaamheden eenvoudig zijn uit te voeren. 
 
Naast alle technische voordelen van de Hyundai’s is ook de goede en open relatie die de afgelopen jaren is opgebouwd tussen Lansers Trio en Van der Spek Vianen een zeer belangrijk argument geweest om deze machines te kopen. De uitspraak van directeur Karl Heinz Eireiner "Maar onze grootste kracht is de no-nonsense mentaliteit. De klant verwacht én krijgt bij ons altijd een oplossing” past ook precies bij Van der Spek en daarmee passen beide bedrijven goed bij elkaar en vullen ze elkaar aan leverancier en klant, echt partnerschip.
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines