Zoek
Sluit dit zoekvak.

Eerste van drie nieuwe Terex-Fuchs MHL320D’™s geleverd aan van Van Dijk containers

doorVan der Spek

Eerste van drie nieuwe Terex-Fuchs MHL320D’™s geleverd aan van Van Dijk containers

Datum: 1-aug-15

De eerste van drie nieuwe Terex-Fuchs MHL320D’s die Van Dijk Containers in één keer bestelde bij Van der Spek Vianen is onlangs afgeleverd. De drie nieuwe Terex-Fuchs MHL320D’s vervangen drie eveneens door Van der Spek geleverde Terex-Fuchs MHL320’s.

Voor de aanschaf van drie nieuwe machines heeft Van Dijk diverse merken met elkaar vergeleken en getest op locatie. De zeer goede ervaringen en lage kostprijs per uur met de eerder geleverde MHL320’s in de zware werkomstandigheden bij Van Dijk, en de goede service van Van der Spek hebben Van Dijk doen beslissen om wederom te investeren in Terex-Fuchs machines.
 
Van Dijk Containers is een afvalverwerkingbedrijf dat op verschillende plaatsen containers heeft uitstaan in de regio Oost-Nederland. Het ingezamelde afval wordt door middel van de eigen vrachtauto’s vervoerd naar Genemuiden, waarna de inhoud gesorteerd wordt. De verschillende afvalstromen die hieruit ontstaan worden daarna weer afgezet naar de verschillende afzetkanalen. Daarnaast heeft Van Dijk een complete verwerkingsinstallatie voor het verwerken van tapijtafvalstromen, deze stromen worden verwerkt tot grondstof voor o.a. de cementindustrie. 
 
Voor het werken en overslaan van deze producten worden de Terex-Fuchs 320D’s speciaal aangepast. Zo zijn ze voorzien van een overdrukunit die is uitgevoerd met een cycloonfilter op de aanzuiging. De motorkoeling is voorzien van een omkeerfan op de standaard gescheiden radiateurs van water, motorolie en hydrauliek en is aan de aanzuigzijde van het motorcompartiment voorzien van verwisselbare filtermatten.
 
De nieuwe Terex-Fuchs machines zijn uitgerust met 4 stempelpoten en zijn voorzien van een 5.200 mm giek en 3.700 mm lepelsteel waardoor een werkbereik ontstaat van 9,2 meter. Voor het werken met een sorteergrijper is de machine voorzien van een lepelsteel met bakcilinder en kinematiek. 
 
Zoals standaard op alle Terex-Fuchs overslag machines is ook de MHL320D voorzien van een hydraulisch verstelbaar cabine, waardoor de machinist altijd een goed zicht heeft tijdens het uitsorteren en het laden van de shredder, containers en vrachtwagens. 
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines