Zoek
Sluit dit zoekvak.

Een oude bekende en toch de eerste Hyundai HL 757

doorVan der Spek

Een oude bekende en toch de eerste Hyundai HL 757

Datum: 15-jul-14

Na reeds een aantal jaren ervaring opgedaan te hebben met het inhuren van een Hyundai laadschop heeft men bij de Vagroen besloten om zelf te investeren in een Hyundai laadschop voor op de locatie Gaarkeuken. En ze hebben met de nieuwe Hyundai HL757-9A gelijk de primeur voor de Nederlandse markt.

Vagroen is een 100{1bc0b6a8c73e84e168e06cc7c153d42f3849956326c4b30771c6d9a1357ca517} deelneming van Grontmij. De onderneming richt zich op een duurzame verwerking en inzet van groenafval, biomassa en organische reststromen. Vagroen is gevestigd in Groningen en heeft daarnaast eigen groen-composteerlocaties en ontvangstlocaties. Bovendien hebben ze door het hele land zogenaamde biomassarotondes. Hiervoor gebruiken ze veelal locaties van partners.

Zoals gezegd door de goede ervaringen met een ingehuurde Hyundai 757-9 bij de firma HRM heeft men besloten een Hyundai HL 757-9A aan te schaffen, temeer omdat dit economisch beter verantwoord is. Zelf investeren is meestal goedkoper dan het gehele jaar iemand extern inhuren.

Daarbij komt ook nog dat de Hyundai beschikt over een zeer zuinige en schone motor. Hij voldoet aan de nieuwste Stage 3B / Tier IV interim emissie eisen, dus was het ook milieutechnisch een verantwoorde keuze.

De nieuwe HL 757-9A is uitgerust met een 6 cilinder Cummins QSB 6.7 turbo intercooler diesel met 149 kW bij 2200 omw./min en een inhoud van 6700 CC. Het uitlaatsysteem is voorzien van DPF roetfilter en DOC katalysator.

Middels een driestandenschakelaar voor het instellen van het motorvermogen, te weten: Power mode (maximaal vermogen), S-tandaard mode (algemeen gebruik) en E-cono mode (licht werk brandstofbesparing) kan men per verwerkte ton erg zuinig en schoon werken. Weinig brandstofverbruik is goed voor de exploitatiekosten, maar zeker ook voor het milieu. Daarbij komt ook nog dat er een vijfde versnelling en een lock-up op de machine zit, welke eveneens bijdragen aan een brandstofbesparing.

Verder is de machine uitgerust met een snelwisselsysteem, waarmee snel en efficient gewisselde kan worden tussen hoogkiepbak, palletvorken en een schuifbord.

Wij wensen de Vagroen veel succes toe met hun eerste Hyundai laadschop in de compostering.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines