Search
Close this search box.

De volgende nieuwe Liebherr 370 EC-B12 is opgebouwd bij Aannemingsmaatschapij Hegeman.

door-Van der Spek-

De volgende nieuwe Liebherr 370 EC-B12 is opgebouwd bij Aannemingsmaatschapij Hegeman.

Deze nieuwe torenkraan die is opgebouwd in Hilversum door onze #hoogbouwspecialisten op het project Nieuw-Zuid is onderdeel van een pakket van vier Liebherr torenkranen dat door Aannemingsmaatschappij Hegeman B.V. bij Van der Spek is aangeschaft met het oog op dit en nog komende projecten in de orderportefeuille.

De nieuwe Liebherr die ook in de bekende groen/blauwe bedrijfskleuren is geleverd staat opgesteld met een haakhoogte van 40 meter en heeft een giek van 60 meter. De kraan staat opgebouwd op een 6 x 6 meter onderwagen.

Net als alle vier de kranen is ook deze uitgerust met reclameborden voorzien van led-verlichting, ‘gepersonaliseerde’ centraalballast met het logo van Hegeman in de zijkant gegoten.

De Liebherr 370 EC-B12 is uitgerust met een kunststof hijskabel en kenmerkt zich verder door een nieuw design cabine met een kleurendisplay en doordachte, gunstige transportafmetingen.

De ontwikkeling door Liebherr van de kunststof hijskabel past in de continue zoektocht naar innovaties door Hegeman.

Hegeman heeft voor het comfort van haar machinisten bovendien gekozen voor de luxere cabine-uitvoering met o.a. airconditioning. Een heel verschil met de, overigens nog prima functionerende, Liebherr torenkranen uit 1992, waar met deze aanschaf afscheid van wordt genomen.

Naast de mobiele kraan van Wagenborg werd ook de eigen mobiele kraan van Hegeman ingezet bij de montage in Hilversum.

Het familiebedrijf Aannemingsmaatschappij Hegeman is bijna 95 jaar geleden opgericht en heeft inmiddels de vierde generatie aan het bewind. Hegeman Holding bestaat uit de bedrijven Aannemingsmaatschappij Hegeman, Jansman Bouw en Aarts Bouw, met een vestiging in Nederland en België. Men is werkzaam in de Burgerlijke en Utiliteitsbouw in heel Nederland en richt zich met name op woningbouw in de ruimste zin en utiliteitsbouw, zoals bijvoorbeeld verzorgings- en verpleegtehuizen, scholen, kantoren, complexen (met bijv. appartementen, winkels en ondergrondse parkeergarage), kerken, bedrijfshallen en fabrieken. Tevens worden in de genoemde sectoren onderhoudswerkzaamheden en renovaties uitgevoerd.