Zoek
Sluit dit zoekvak.

De Paauw Recycling in Enschede kiest wederom voor Hyundai

doorVan der Spek

De Paauw Recycling in Enschede kiest wederom voor Hyundai

Datum: 20-okt-15

Onlangs is er door Van der Spek Vianen B.V wederin een nieuwe Hyundai geleverd bij de Paauw Recycling in Enschede (RODEPA), ditmaal een Hyundai R60CR-9A. Eerder werden ook al twee nieuwe Hyundai R140W-9’s en een Hyundai R35Z-9 geleverd aan De Paauw

Deze twee Hyundai R140W-9’s en de R35Z-9 werden na uitgebreid overleg tussen De Paauw en Van der Spek opgebouwd om zonder problemen ingezet te gaan worden op de recyclinglocaties van De Paauw in Enschede. De goede ervaringen met de machines en Van der Spek maakte de keuze voor wederom een Hyundai van Van der Spek een eenvoudige.

De Hyundai R60CR-9 is voorzien van Yanmar 4TNV98-motor. Deze biedt een maximaal vermogen van 57 pk bij een nominaal toerental van 2.400 omw/min. Met andere woorden: de R60CR-9 beschikt over het hoogste vermogen in zijn klasse.

De excentrische zwenkfunctie van de giek bij de R60CR-9 is ontworpen om efficiënt te werken in drukke woonwijken en stedelijke gebieden. De giek kan 70° naar links en 50° naar rechts zwenken. Het verhoogde zwenkkoppel biedt betere besturingsmogelijkheden wanneer er onder een hoek gewerkt moet worden. Met de gemonteerde sorteergrijper kan de machine zeer snel en efficiënt sorteer- en laadwerk uitvoeren.

De Paauw Recycling is in 1956 opgericht door de heer De Paauw sr. In de beginfase bestond het te recyclen materiaal voornamelijk uit oud papier en textiel dat werd gesorteerd en opgeslagen. Met de aankoop van een balenpers kreeg het bedrijf de mogelijkheid om zelf de ingezamelde materialen aan te bieden aan papierfabrieken en textielverwerkers. In de tachtiger jaren werd voorzichtig begonnen met de inzameling van kunststofafval. Dit bleek succesvol waarna begin jaren negentig de volgende generatie het bedrijf overnam en deze activiteit verder ontwikkelde.

De komst van kunststofproducten en het toenemende milieubesef zorgden voor een snelle groei van De Paauw Recycling. Verwerking en hergebruik van (grond)stoffen en producten werden steeds belangrijker. De Paauw Recycling speelde op deze ontwikkeling in door de inzameling, op- en overslag en sortering van kunststofafval op te zetten. De in de loop der jaren opgebouwde know-how op het gebied van verwerking van kunststofafval tot waardevol gerecycled materiaal zorgt nog altijd voor een sterke groei van het bedrijf. Na verwerking vinden de materialen hun weg naar verschillende eindverwerkers over de hele wereld.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines