Zoek
Sluit dit zoekvak.

Compacte Hyundai sloper geleverd aan Van Diemen Sloopwerken

doorVan der Spek

Compacte Hyundai sloper geleverd aan Van Diemen Sloopwerken

Datum: 18-sep-16

Met de ingebruikname van de eerste door Van der Spek Vianen geleverde Hyundai HX140L rupsgraafmachine van Nederland heeft Van Diemen Sloopwerken een primeur.

De uiteraard geheel in de bekende bedrijfskleur geleverde Hyundai HX140L kon direct na levering in actie aan de A12 waar vorige week aan de snelweg een benzinestation afbrandde. Specialist Van Diemen Sloopwerken is daar om de sloopwerkzaamheden uit te voeren.

Ondanks zijn gewicht van ruim 14 ton is de compact Hyundai in staat om grote werkzaamheden uit te voeren waar grote machines door hun afmetingen niet kunnen worden ingezet. Uiteraard is ook deze nieuwe Hyundai voorzien van alle hydraulische functies, zodat de hydraulische uitrustingsstukken als een soortergrijper, vergruizer of sloophamer zonder problemen eenvoudig kunnen worden aangesloten.

De nieuwe Hyundai HX140L die geleverd is aan Van Diemen is net als alle HX-machines standaard zeer compleet uitgerust. Op het 8” display kan de machinist zeer eenvoudig diverse instellingen kiezen. Dit gebeurt via een touch-swipe screen, zoals wij kennen van de smartphone, maar het is ook mogelijk om de display te bedienen via een “Haptic” knop. Via deze draai- en drukknop zijn vele functies ook snel instelbaar. Voor de veel gebruikte functies zijn er drukknoppen onder de display geplaatst.

Voor de aandrijving is een Tier IV final motor gemonteerd die natuurlijk voldoet aan de laatste en strengste emissie-eisen. De motor heeft een vermogen van 92,6 kW. 

Standaard is de nieuwe HX-serie, en dus ook de machine van Van Diemen Sloopwerken voorzien van een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM-systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht berekent. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist. Dankzij dit systeem kan er nog veiliger worden gewerkt op locatie.

Voor de veiligheid van de machinist is er aan de voorzijde van de cabine een beschermrek gemonteerd en heeft de cabine een overdruksysteem, zodat in bijna alle omstandigheden gewerkt mag worden.

Het is voor Van Diemen zeker niet de eerste Hyundai. Al eerder werden door Van der Spek diverse nieuwe Hyundai ’s geleverd.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines