Zoek
Sluit dit zoekvak.

CIFA MK25H mixerpomp voor Smit Groep

doorVan der Spek

CIFA MK25H mixerpomp voor Smit Groep

Binnenkort levert Van der Spek een CIFA mixerpomp van het type MK25H aan Smit Groep B.V. uit Waverveen. Ca. 10 jaar geleden leverde Van der Spek Vianen B.V. aan de Smit Groep een stationaire betonpomp die zij voor de divisie N.C.T. Betonwerken gebruikte op een BE-combinatie. Deze vorige pomp was na vele bedrijfsuren na volle tevredenheid toe aan vervanging.

Door de veranderende werkzaamheden en doordat men zich in de markt wil blijven onderscheiden heeft Smit Groep ervoor gekozen te investeren in een nieuwe mixerpomp. Hierdoor kunnen (nog) grotere klussen aangenomen worden en hoeft er niet onnodig lang gewacht te worden op aanlevering van beton.

Smit Groep is onder andere gespecialiseerd in het uitvoeren van alle in het werk gestorte, inpandige betonfunderingen. Niet alleen het aanbrengen van een gefundeerde begane grondvloer, maar ook het creëren van een extra leefruimte onder de begane grondvloer behoort tot de mogelijkheden. De CIFA mixerpomp is gemonteerd op een Mercedes-Benz Arocs met een tridem asopstelling. Hierdoor is een optimale gewichtsverdeling en beladingsgraad mogelijk. Door de gestuurde achterste as is het voertuig bovendien erg wendbaar. Dit komt goed van pas op de soms moeilijk bereikbare plekken in binnenstedelijke gebieden waar Smit Groep actief is. De mixerpomp wordt o.a. ingezet bij het storten van kelders in grachtenpanden.

De MK25H heeft een maximale theoretische capaciteit van 61 m³ bij een betondruk van 71 bar. De mixertrommel heeft een inhoud van 7 m³. De laatste twee delen van de vierdelige mast zijn uitgevoerd in carbon. Hierdoor wordt een aanzienlijke gewichtsbesparing gerealiseerd, wat ervoor zorgt dat er meer beton vervoerd kan worden. In de werkplaats van Van der Spek in Vianen is de opbouw verder aangepast aan de specifieke wensen van de klant.

Geef een reactie