Zoek
Sluit dit zoekvak.

Categorie archief Terex Fuchs

door-Van der Spek-

Nieuw Duo Fuchs overslagmachines voor Van Est Metals

Van der Spek Vianen heeft bij Van Est Metals in Heerhugowaard een nieuw duo Fuchs overslagmachines geleverd. Op de moderne recyclinglocatie zijn een nieuwe Fuchs MHL360F en Fuchs MHL331F in gebruik genomen. De Fuchs MHL360F is uitgevoerd met een poliepgrijper en de Fuchs MHL331F met sorteergrijper zodat alle productstromen optimaal kunnen worden op- en overgeslagen en uitgesorteerd. Beide machines zijn in de bekende bedrijfskleuren van Van Est geleverd.

Fuchs MHL360F :

Van haven tot recyclinglocatie is de Fuchs MHL360F bekend om zijn degelijke-,duurzame-, comfortabele- en veilige karakter dat in het gehele ontwerp naar buiten komt zodat er ieder draaiuur gebruik van kan worden gemaakt.  De basis van het degelijke ontwerp is te vinden in de uiterste stabiele onderwagen die bij de wielmobiele uitvoering is voorzien van vier stempelpoten op iedere hoek van de onderwagen. De draaikrans die is voorzien van een dubbele rij lagers is centraal midden op de onderwagen geplaatst zodat de machine stabiel blijft staan tijdens de uit te voeren werkzaamheden. Een pendelende achteras is standaard en zorgt tijdens het rijden voor juist contact met de ondergrond zelfs als deze niet vlak is.

Op de onderwagen is de bovenwagen geplaatst welke compleet is ontworpen met de op- en overslagwerkzaamheden in gedachten. Hierbij valt de ophanging van de giek direct op, deze is voor op de bovenwagen geplaatst en zeer zwaar- en degelijk uitgevoerd waarbij de staalbouw doorloopt op de gehele bovenwagen. Zowel de ophangingen van de giek als de hefcilinders zijn zo uitgevoerd dat ze tweezijdig worden ondersteund. Vier pennen zorgen dat het krachtenspel optimaal worden opgevangen en verdeeld in de rest van de bovenbouw. Door deze plaatsing van de giek heeft de machinist ook optimaal zicht op de uit te voeren werkzaamheden.

De Fuchs MHL360F is met een rechte giek configuratie geleverd met een bereik van 19,5 meter aan de buitenzijde van de grijper. Het bereik van hart draaikrans tot grijperpen bedraagt 18,0 meter.

Dankzij de duurzame- en zuinige Deutz TCD 7.8 L6 cilinder motor is de Fuchs MHL360F één van de zuinigste machines is de markt. Het gebruik van het vermogen van 190 kW kan middels verschillende programma’s in de besturing door de machinist eenvoudig worden ingesteld zodat altijd de optimale  combinatie wordt gebruikt tussen de motor en het hydraulische systeem met een laag brandstofverbruik als gevolg.

Aan de motor is een uiterst efficiënt hydraulisch systeem van Rexroth gemonteerd dat bestaat uit drie pompen. Twee worden ingezet voor het aansturen van de giek, lepelsteel en grijper waarbij de derde alleen wordt ingezet voor het zwenken van de machine. Door deze opbouw is de machine zeer efficiënt en snel en wordt er weinig brandstof verbruikt. In totaal is 700 liter/min beschikbaar vanuit het hydraulische systeem.

Fuchs MHL331F :

De Fuchs MHL331F is uitgevoerd met 10,7 meter overslaggiek met bakcilinder waar middels een snelwissel de sorteergrijper is gemonteerd. Voor de aandrijving van de nieuwe 23-tons Terex-Fuchs MHL331F is zuinige 4.1 liter Deutz Stage-V motor verantwoordelijk.

FOX-cabines :

De FOX-cabines die op de Fuchs MHL360F en Fuchs MHL331F zijn geplaats zijn voorzien van alle comfort voor de machinist. Dankzij de ruime schuifdeur geeft toegang tot de luxe cabine waarin alle functies van de machine optimaal bedient kunnen worden. Natuurlijk is de stoel- en console in te stellen op de wensen van de machinist zodat een ideale zitpositie ontstaat.

Optimale Koeling :

De compleet gescheiden koelers op zowel de MLH360F als MHL331F voor olie, hydrauliek, koelvloeistof en airco zorgen voor de beste koeling die in de markt beschikbaar is. Door deze optimale koeling draaien de koelvans minder met een laag geluidniveau en brandstofniveau als gevolg.

Veiligheid de basis :

Dankzij het zeer ruime onderhouds- en werkplatform op de bovenwagen van iedere Fuchs kan de machinist zeer veilig en eenvoudig zijn werkzaamheden uitvoeren. Er kunnen geen onveilige situaties ontstaan door op de bovenwagen te hoeven klimmen voor o.a. tank- en controle werkzaamheden. Aan de rechterzijde is een uitklapbare toegangstrap die toegang geeft naar het bordes.

doorVan der Spek

Nieuwe Fuchs MHL360F voor M.J. de Groot Zandhandel in Rotterdam

Vanaf de vestiging in Hardenberg heeft Van der Spek Vianen een nieuwe Fuchs MHL360F geleverd aan M.J. de Groot Zandhandel in Rotterdam.

Na uitgebreid te hebben geïnventariseerd wat de wensen en mogelijkheden waren in de markt is er door M.J. de Groot Zandhandel gekozen om te in investeren in een nieuwe Fuchs MHL360F.

Om snel en efficiënt te kunnen werken is er gekozen om de machine te laten uitvoeren met een giek configuratie welke een bereik heeft van 16.5 meter. Met de grijper erbij komt het bereik op 18 meter. De MHL360F kan optioneel geleverd worden met een bereik van 18 meter. Er is door M.J. de Groot Zandhandel gekozen voor de 16.5 meter uitvoering waarmee hun schepen zonder problemen kunnen worden gelost en er gebruik gemaakt kan worden van een grotere grijper met meer inhoud.

Net als de andere Fuchs machines is uiteraard ook deze MHL360F voorzien van een zuinige en duurzame Deutz motor, in de 360F is een Deutz TCD 7.8 6-cilinder Stage V motor gemonteerd welke gekoppeld is aan de Bosch-Rexroth pompen. Net als zijn grotere broer de Fuchs MHL390F heeft de MHL360F twee pompen voor de functies van de laadinrichting en grijper en een gehele separate hydrauliekpomp voor de zwenkfunctie. Het grote voordeel hiervan is dat de machine optimaal kan werken met de laadinrichting en grijper zonder dat dit invloed heeft op de zwenk, grote overslagcapaciteiten met een laag brandstofverbruik zijn het resultaat.

Voor het dagelijks- en uit te voeren onderhoud aan de machine is als bij iedere Fuchs een ruim bemeten loopbordes bij de motor aanwezig welke via een uitklapbare trap toegankelijk is. Op deze plek kan naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden ook de diesel- en Adblue tank gevuld worden zonder op de machine te hoeven klimmen. Veiligheid staat in ieder Fuchs ontwerp voorop.

De hydraulisch verstelbare cabine zorgt voor een zichthoogte van 6.100mm waardoor er altijd goed zicht is op de uit te voeren werkzaamheden. Optioneel is een vergroot bordes bij de cabine gemonteerd.

Uiteraard is voor de machinist gezorgd dat alles in de cabine zo ergonomisch mogelijk is opgesteld, de stoel is optimaal te verstellen zodat alle bedieningen binnen handbereik liggen. Via de grote touchscreen display zijn alle functies te bedienen, veel gebruikte functies als bijvoorbeeld verlichting en ruitenwisser hebben ook nog drukknoppen binnen het handbereik van de machinist zodat deze als benodigd snel zijn in- en uit te schakelen. De vergrote airco-unit zorgt dat ondanks de grote raamoppervlakten de cabine op temperatuur blijft zoals de machinist hem instelt. Joystick besturing zorgt voor een nog beter zicht en ruimte voor de machinist.

Standaard gemonteerde camera’s op achter- en rechterzijde geven een duidelijk beeld van wat er rond de machine plaatsvinden zodat de veiligheid op het hoogste niveau staat. LED-verlichting geeft de machinist in de vroeg- en late uren een grote lichtopbrengst in het bereik van de kraan.

Op de lepelsteel is nog een extra camera gemonteerd om tijdens het lossen nog beter zicht te hebben op de grijper en schades te voorkomen.

Zand geleverd over weg en water

Firma de Groot en Zn. levert zand vanuit Rotterdam. Zij levert direct op het werk via weg en water. Voor het bezorgen van grote hoeveelheden heeft zij dagelijks vele vrachtwagen onderweg.

Met eigen schepen verloopt het vervoer van zand naar de losplaatsen zeer doelmatig en milieuvriendelijk.

Door haar gevarieerde binnenvaartschepen is Firma de Groot en Zn. in staat aan de wensen van haar klanten tegemoet te komen waarbij “just in time” levering hoog in het vaandel staat. Een combinatie van transport per as en per schip kan Firma de Groot en Zn geheel verzorgen.

doorVan der Spek

Wederom Fuchs voor P.E. Vianen, ditmaal nieuwe Fuchs MHL335F

Van der Spek Vianen heeft via haar werkplaats in Hardenberg weer een nieuwe Fuchs geleverd aan P.E. Vianen in Zegveld. Ditmaal is een nieuwe Fuchs MHL335F geleverd die een Fuchs MHL335 die eveneens door Van der Spek Vianen is geleverd vervangt.

De nieuwe 25 tons Fuchs MHL335F is uitgevoerd met 12 meter overslaggiek.  Aan de machine is een 600 liter Fuchs grijper gemonteerd, waarmee de MHL335F dankzij de Rexroth hydrauliek, met een opbrengst van maar liefst 380 liter per minuut zeer snel draait en voor de gevraagde overslagcapaciteit zorgt.

De MHL335F is standaard voorzien van een HD-onderwagen die zorgt voor extra stabiliteit tijdens het draaien en het eventueel rijden met last.

Voor de aandrijving van de MHL335F is zuinige 4.1 liter Deutz motor verantwoordelijk. De standard compleet gescheiden- en separaat opgestelde koelers dragen er zorg voor dat de machine optimale koeling krijgt. Door deze opstelling zijn de koelers als gewenst in stoffige omstandigheden zeer goed te reinigen. Door de optimale koeling wordt er tijdens het draaien met de machine zeer weinig gebruik gemaakt van de koelvans waardoor naast een zeer laag geluidniveau ook het brandstofverbruik uiterst laag is.

Voor het dagelijks- en uit te voeren onderhoud aan de machine is een ruim bemeten loopbordes bij de motor aanwezig welke via een uitklapbare trap toegankelijk is. Op deze plek kan naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden ook de diesel- en Adblue tank gevuld worden zonder op de machine te hoeven klimmen. Veiligheid staat in ieder Fuchs ontwerp voorop.

De hydraulisch verstelbare cabine zorgt voor een zichthoogte van 5.300mm waardoor er altijd goed zicht is op de uit te voeren werkzaamheden. Uiteraard is voor de machinist gezorgd dat alles in de cabine zo ergonomisch mogelijk is opgesteld, de stoel is optimaal te verstellen zodat alle bedieningen binnen handbereik liggen. Via de grote touchscreen display zijn alle functies te bedienen, veel gebruikte functies als bijvoorbeeld verlichting en ruitenwisser hebben ook nog drukknoppen binnen het handbereik van de machinist zodat deze als benodigd snel zijn in- en uit te schakelen. De vergrote airco-unit zorgt dat ondanks de grote raamoppervlakten de cabine op temperatuur blijft zoals de machinist hem instelt. Een gemonteerde overdruk zorgt hierbij dat de machinist altijd in een optimale werkomgeving zit.

Standaard gemonteerde camera op  de rechterzijde geeft een duidelijk beeld van wat er rond de machine plaatsvinden zodat de veiligheid op het hoogste niveau staat. Power LED- verlichting geeft de machinist in de vroeg- en late uren een grote lichtopbrengst in het bereik van de kraan.

doorVan der Spek

9de Fuchs geleverd bij Van Houtum Recycling B.V. in Arnhem.

Van der Spek Vianen heeft bij Van Houtum Reycling B.V. in Arnhem weer een nieuwe Fuchs afgeleverd, het is de 9de  Fuchs die Van Houtum Recycling in hun lange bestaan in gebruik neemt. De nieuwe Fuchs 340F vervangt een Fuchs die na vele tevreden draaiuren aan vervanging toe was. Naast de nieuw afgeleverde 340F is er bij van Houtum Recyling B.V. ook een Fuchs 335F in gebruik die in 2018 is geleverd.

Van Houtum Recycling is al sinds 1870 actief in de omgeving in Arnhem. Wat halverwege de negentiende eeuw begon met het inzamelen van hoofdzakelijk  lompen als grondstoffen voor de papierfabrieken van de familie van Houtum in de omgeving van Apeldoorn werd er ook al begonnen met het inzamelen van ijzer,papier. Nu in 2019 staat de 5de generatie aan het roer van Van Houtum Recycling B.V. welke actief is in de recycling van ijzer, non-ferro’s en papier en het vernietigen van archieven.

Om snel en efficiënt te kunnen werken is er gekozen om de machine te laten uitvoeren met een giek configuratie welke een bereik heeft van 13,7 meter. Met de grijper erbij komt het bereik zelfs op 15.2 meter.

Net als de andere Fuchs machines is uiteraard ook deze MHL340F voorzien van een zuinige Deutz motor, in de 340F is een Deutz TCD 6/1 6-cilinder motor gemonteerd met 129kW welke gekoppeld is aan de Linde hydraulische pompen. Uiteraard voldoet de motor aan de nieuwste emissie-eisen

Voor het dagelijks- en uit te voeren onderhoud aan de machine is als bij iedere Fuchs een ruim bemeten loopbordes bij de motor aanwezig welke via een uitklapbare trap toegankelijk is. Op deze plek kan naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden ook de diesel- en Adblue tank gevuld worden zonder op de machine te hoeven klimmen. Veiligheid staat in ieder Fuchs ontwerp voorop.

De standard compleet gescheiden- en separaat opgestelde koelers dragen er zorg voor dat de machine optimale koeling krijgt. Door deze opstelling zijn de koelers als gewenst in stoffige omstandigheden zeer goed te reinigen. Door de optimale koeling wordt er tijdens het draaien met de machine zeer weinig gebruik gemaakt van de koelvans waardoor naast een zeer laag geluidniveau ook het brandstofverbruik uiterst laag is.

Door de hydraulisch verstelbare cabine met een zichthoogte van 5.300mm is er uitstekend zicht op de uit te voeren werkzaamheden. De Fuchs is uiteraard ook geleverd met de nieuwe Fox-cabine. Het slanke, nieuwe cabineontwerp bevat meer glas om de zichtbaarheid naar buiten te vergroten, het vernieuwde interieur zorgt voor meer ruimte en comfort voor de machinist. Door de ruime schuifdeur is in- en uitstappen vergemakkelijkt.

Standaard is de Fuchs MHL340F voorzien van een camera op het contragewicht en de rechter zijkant zodat er geen onveilige situaties kunnen ontstaan doordat de machinist altijd kan zien wat achter- en naast hem gebeurd.

Gemonteerde Power-LED verlichting zorgt ervoor dat de machine ook in de vroeg- en late uren optimale verlichting geeft op de uit te voeren werkzaamheden.

doorVan der Spek

Multifunctionele Fuchs MHL335F voor Wessem Port Services

Van der Spek Vianen B.V. heeft onlangs een nieuwe multifunctionele Fuchs MHL335F geleverd aan Wessem Port Services. Deze nieuwe Fuchs MHL335F is toegevoegd aan de moderne materieelvloot van Wessem Port Services waarin ook diverse Fuchs MHL360’s werkzaam zijn.

De nieuwe 25 ton wegende Fuchs MHL335F is uitgevoerd met een giek- en lepelsteelconfiguratie met een bereik van 10.700mm waaraan een bak-kinematiek zit. Middels de gemonteerde hydraulische snelwissel kan er snel, eenvoud en efficiënt gewisseld worden tussen de verschillende uitrustingstukken. De Fuchs MHL335F is standaard voorzien van een HD-onderwagen die zorgt voor extra stabiliteit tijdens het draaien en rijden met de machine.

Dankzij de verschillende uitrustingstukken kan de machine zeer breed worden ingezet bij vele werkzaamheden die Wessem Port Services voor haar klanten uitvoert. Naast het werken met een twee-schalen grijper is de machine ook uitermate geschikt om te werken met een sorteergrijper die ook met de machine is geleverd.

Voor de aandrijving van de MHL335F is zuinige 4.1 liter Deutz motor verantwoordelijk. De standard compleet gescheiden- en separaat opgestelde koelers dragen er zorg voor dat de machine optimale koeling krijgt. Door deze opstelling zijn de koelers als gewenst in stoffige omstandigheden zeer goed te reinigen. Door de optimale koeling wordt er tijdens het draaien met de machine zeer weinig gebruik gemaakt van de koelvans waardoor naast een zeer laag geluidniveau ook het brandstofverbruik uiterst laag is.

Voor het dagelijks- en uit te voeren onderhoud aan de machine is een ruim bemeten loopbordes bij de motor aanwezig welke via een uitklapbare trap toegankelijk is. Op deze plek kan naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden ook de diesel- en Adblue tank gevuld worden zonder op de machine te hoeven klimmen. Veiligheid staat in ieder Fuchs ontwerp voorop.

De hydraulisch verstelbare cabine zorgt voor een zichthoogte van 5.300mm waardoor er altijd goed zicht is op de uit te voeren werkzaamheden. Uiteraard is voor de machinist gezorgd dat alles in de cabine zo ergonomisch mogelijk is opgesteld, de stoel is optimaal te verstellen zodat alle bedieningen binnen handbereik liggen. Via de grote touchscreen display zijn alle functies te bedienen, veel gebruikte functies als bijvoorbeeld verlichting en ruitenwisser hebben ook nog drukknoppen binnen het handbereik van de machinist zodat deze als benodigd snel zijn in- en uit te schakelen. De vergrote airco-unit zorgt dat ondanks de grote raamoppervlakten de cabine op temperatuur blijft zoals de machinist hem instelt. Een gemonteerde overdruk zorgt hierbij dat de machinist altijd in een optimale werkomgeving zit.

Standaard gemonteerde camera op de rechterzijde geeft een duidelijk beeld van wat er rond de machine plaatsvinden zodat de veiligheid op het hoogste niveau staat. Power LED- verlichting geeft de machinist in de vroeg-en late uren en bij draaien in de opslagen een grote lichtopbrengst in het bereik van de kraan.

Wessem Port Services Group :  Wat 40 jaar geleden begon als een bescheiden bedrijf in zand en grind, groeide in de loop der jaren uit tot één van de grootste logistieke dienstverleners in de regio Limburg op het gebied van op- en overslag en bewerking van bulkgoederen. Nog steeds behoort de levering van zand en grind tot het huidige productassortiment. Met de Maas en het Albertkanaal als uitvalsbasis reiken de activiteiten van WPS inmiddels tot over de hele wereld. Centraal gelegen, tussen de zeehavens van Rotterdam en Antwerpen enerzijds en het Duitse Ruhrgebied anderzijds, staan ze garant voor een snelle en efficiënte aan- en afvoer van grondstoffen.

De organisatie beschikt over mobiele Fuchs overslagkranen die op elke gewenste locatie binnenschepen en coasters kunnen laden en lossen, en vaste- en mobiele breek- en zeefinstallaties, die het mogelijk maken om de materialen tot elke gewenste afmeting te bewerken.

WPS maakt bij al deze activiteiten gebruik van eigen havens in Nederland en België, in de plaatsen Wessem, Stein, Maastricht, Lanaken (B). De onderneming is actief in diverse bedrijfstakken, met name in de chemische industrie, de (wegen)bouw, papierindustrie, de keramische industrie, de agrarische sector en de containerbranche.

doorVan der Spek

Mobiele elektrische Fuchs MHL860F voor Helmond Metalen

Vanaf de vestiging in Vianen heeft Van der Spek een nieuwe elektrische Fuchs overslagmachine geleverd aan Helmond Metalen uit Culemborg.

De nieuwe elektrische Fuchs MHL860F gaat na vele tevreden draaiuren een diesel aangedreven Fuchs M vervangen. Tientallen jaren goede ervaringen met Fuchs overslagmachine en de goede service en support van Van der Spek heeft Helmond Metalen doen beslissen om wederom te investeren in een Fuchs overslagmachine.

De nieuwe 50 ton wegende Fuchs MHL860F zal bij Helmond Metalen ingezet gaan worden voor het op- en overslaan van te recyclen producten, het laden en lossen van containers en vrachtwagens en het beladen van de schaar op hun locatie in Culemborg. Om ondanks de elektrische aansluiting toch de machine eenvoudig op locatie te kunnen verplaatsen is hij optioneel voorzien van een kabeltrommel met 20 meter kabel. De kabeltrommel is aangedreven zodat deze automatische af- en oprolt bij het rijden van de machine en er nooit te veel trekspanning op de kabel kan komen bij het rijden.

Helmond Metalen : Helmond metalen is al meer dan 55 jaar een begrip in Nederland. In dit inmiddels derde generatie familiebedrijf staan ze voor betrouwbaarheid, vakbekwaamheid, inzet en vriendelijkheid. Helmond metalen is een groothandel in metalen. Ze zijn gespecialiseerd in het verwerken en recyclen van ferro en non ferro metalen. Ze verwerken en verhandelen non ferro metalen zoals koper, aluminium, nikkel, brons, RVS, tin, messing, zink, kabel e.d. Ook kunnen particulieren bij ze terecht voor het inleveren van ijzer en metalen

Fuchs MHL860F : Bij de bouw van een elektrisch aangedreven Fuchs overslagmachine staat de standaard seriemachine als basis. Ruim 90 % van de gebruikte (onder)delen zijn van de standaard seriemachines wat als groot voordeel heeft dat in zijn latere leven de onderdelenvoorziening tegen normale prijsstelling gegarandeerd is. Er worden geen speciale delen gebruikt waar niet benodigd.

De 160 kW elektromotor zorgt voor de aandrijving van de hydrauliekpompen welke via een koppeling wordt aangedreven. De Hydrauliekpompen zijn van de seriemachines en regelen dat de machine optimaal presteert bij het laagste stroomverbruik. De onderhoudsvrije draaidoorvoer zorgt voor de stoomdoorvoer van de onder naar de bovenwagen. 360° eindloos draaibaar en is voorzien van sleepcontacten De volledig geïntegreerde besturing is ingebouwd in de machine zodat het zicht rond de machine optimaal is.

De Siemens PLC zorgt voor de juiste aansturing van alle componenten op de machine. In de besturing is standaard een stofstarter geïnstalleerd om een soepele aanloop te garanderen zonder hoge stroompieken.

Zoals bij iedere Fuchs is ook de nieuwe Fuchs MHL860F voorzien van het zeer veilige- en ruime werkplatform op de bovenwagen dat eenvoudig via een trap toegankelijk is. Op dit werkplatform kunnen alle onderhoudswerkzaamheden zeer veilig en eenvoudig worden uitgevoerd.

Natuurlijk zijn bij de MHL860F de koelers separaat zoals bij iedere Fuchs geplaatst zodat optimale koeling gegarandeerd is en zelfs in de meest stoffige omstandigheden de machine kan worden ingezet. De MHL860F heeft ondanks dat hij elektrisch aangedreven natuurlijk ook koelers voor het hydraulisch systeem en airco-unit.

Aan de machine is een giek- en lepelsteelconfiguratie met een bereik van 18.000mm geplaatst. Het bereik inclusief de Kinshofer poliep bedraagt zelfs ruim 19,5 meter.

Uiteraard heeft ook deze nieuwe MHL860F de nieuwe FOX-cabine. Het slanke, nieuwe cabineontwerp bevat meer glas om de zichtbaarheid naar buiten te vergroten, het vernieuwde interieur zorgt voor meer ruimte en comfort voor de machinist. Door de ruime schuifdeur is in- en uitstappen vergemakkelijkt.

Standaard is de Fuchs MHL860F voorzien van een camera op het contragewicht en de rechter zijkant zodat er geen onveilige situaties kunnen ontstaan doordat de machinist altijd kan zien wat achter- en naast hem gebeurd. Middels de hydraulische verstelling heeft de machinist optimaal zicht op de uit te voeren werkzaamheden. Bij de MHL860F is de zichthoogte maximaal 5.300mm.

LED-verlichting op de cabine, giek en lepelsteel zorgen dat er altijd optimaal zicht is rondom de machine en er ook in de vroeg- en late uren veilig gewerkt kan worden. De standaard gemonteerde centrale smering zorgt er voor dat de machine continu gesmeerd wordt voor een lange levensduur van o.a. pennen en bussen.

Om de machine ook in de koude periodes snel op temperatuur te krijgen is er een standkachel gemonteerd in de cabine en kan de hydrauliekolie verwarmt worden middels een elektrische verwarmingselement.

Middels Telematics kan de machine op afstand uitlezen worden waarbij alle data die verzameld is duidelijk en overzichtelijk wordt weergegeven. Tevens kan gezien worden wanneer de machine onderhoud nodig heeft zodat dit optimaal gepland kan worden om de stilstand te minimaliseren

doorVan der Spek

Van Bemmel Container Service gaat elektrisch met Fuchs MHL831F

Vanaf de vestiging in Vianen heeft Van der Spek Vianen een nieuwe elektrische Fuchs overslagmachine geleverd aan Van Bemmel Container Service in Harmelen.

De nieuwe elektrische Fuchs MHL831F gaat na vele tevreden draaiuren een diesel aangedreven Fuchs MHL331 vervangen. De zeer goede ervaringen en lage kostprijs per uur van eerder een geleverde Fuchs machines in zware werkomstandigheden en de goede service en support van Van der Spek heeft Van Bemmel Container Service doen beslissen om wederom te investeren in een Fuchs overslagmachine.

De nieuwe 23 ton wegende Fuchs MHL831F zal bij BCS ingezet gaan worden voor het op- en overslaan van te recyclen producten, het laden en lossen van containers en vrachtwagens en het beladen van de sorteerinstallatie op de locatie in Harmelen.

BCS (Bemmel Container Service B.V.) uit Harmelen is al meer dan 25 jaar een begrip in de regio op het gebied van afvalverwerking en leveringen van zand, grind en grond. Ze hebben een groot assortiment containers van drie tot en met veertig kubieke meter. Ook hebben ze rol-, pers- en opslagcontainers in allerlei soorten en maten. In de sorteerinstallatie bij BCS worden de ingezamelde materiaalstromen gescheiden zodat deze optimaal kunnen worden ingezet voor verdere verwerking.

Fuchs MHL831F

Bij de bouw van een elektrisch aangedreven Fuchs overslagmachine staat de standaard seriemachine als basis. Ruim 90 % van de gebruikte (onder)delen zijn van de standaard seriemachines wat als groot voordeel heeft dat in zijn latere leven de onderdelenvoorziening tegen normale prijsstelling gegarandeerd is. Er worden geen speciale delen gebruikt waar niet benodigd.

De 90 kW elektromotor zorgt voor de aandrijving van de hydrauliekpompen welke via een koppeling wordt aangedreven. De Hydrauliekpompen zijn van de seriemachines en regelen dat de machine optimaal presteert bij het laagste stroomverbruik. De onderhoudsvrije draaidoorvoer zorgt voor de stoomdoorvoer van de onder naar de bovenwagen. 360° eindloos draaibaar en is voorzien van sleepcontacten De volledig geïntegreerde besturing is ingebouwd in de machine zodat het zicht rond de machine optimaal is.

De Siemens PLC zorgt voor de juiste aansturing van alle componenten op de machine. In de besturing is standaard een stofstarter geïnstalleerd om een soepele aanloop te garanderen zonder hoge stroompieken.

Zoals bij iedere Fuchs is ook de nieuwe Fuchs MHL831F voorzien van het zeer veilige- en ruime werkplatform op de bovenwagen dat eenvoudig via een trap toegankelijk is. Op dit werkplatform kunnen alle onderhoudswerkzaamheden zeer veilig en eenvoudig worden uitgevoerd.

Natuurlijk zijn bij de MHL831F de koelers separaat zoals bij iedere Fuchs geplaatst zodat optimale koeling gegarandeerd is en zelfs in de meest stoffige omstandigheden de machine kan worden ingezet. De MHL831F heeft ondanks dat hij elektrisch aangedreven natuurlijk ook koelers voor het hydraulisch systeem en airco-unit.

Aan de machine is een giek- en lepelsteelconfiguratie met een bereik van 10.700mm geplaatst waaraan een bak-kinematiek zit voor plaatsing van een sorteergrijper. Het bereik inclusief sorteergrijper bedraagt zelfs ruim 12 meter. Om veilig binnen te kunnen werken is de machine uitgevoerd met een hoogtebegrenzing waarmee de maximale hoogte ingesteld kan worden zodat het dak en spanten niet geraakt kunnen worden.

Uiteraard heeft ook deze nieuwe MHL831F de nieuwe FOX-cabine. Het slanke, nieuwe cabineontwerp bevat meer glas om de zichtbaarheid naar buiten te vergroten, het vernieuwde interieur zorgt voor meer ruimte en comfort voor de machinist. Door de ruime schuifdeur is in- en uitstappen vergemakkelijkt. Op de machine is een overdrukunit op de cabine gebouwd zodat de machinist in een veilige stofvrije omgeving kan werken.

Standaard is de Fuchs MHL831F voorzien van een camera op het contragewicht en de rechter zijkant zodat er geen onveilige situaties kunnen ontstaan doordat de machinist altijd kan zien wat achter- en naast hem gebeurd. Middels de hydraulische verstelling heeft de machinist optimaal zicht op de uit te voeren werkzaamheden.

Bij de MHL831F is de zichthoogte maximaal 5.200mm. LED-verlichting op de cabine, giek en lepelsteel zorgen dat er altijd optimaal zicht is rondom de machine en er ook in de vroeg- en late uren veilig gewerkt kan worden. De standaard gemonteerde centrale smering zorgt er voor dat de machine continu gesmeerd wordt voor een lange levensduur van o.a. pennen en bussen.

Via Telematics kan de machine op afstand uitlezen worden waarbij alle data die verzameld is duidelijk en overzichtelijk wordt weergegeven. Tevens kan gezien worden wanneer de machine onderhoud nodig heeft zodat dit optimaal gepland kan worden om de stilstand te minimaliseren

doorVan der Spek

Nieuwe Fuchs MHL360F voor Rouwmaat Groep

Vanaf de vestiging in Hardenberg heeft Van der Spek Vianen een nieuwe Fuchs MHL360F geleverd aan Rouwmaat die hem gaat inzetten bij hun betoncentrale op de vestiging in Enschede.

Na uitgebreid te hebben geïnventariseerd wat de wensen en mogelijkheden waren in de markt is er door Rouwmaat gekozen om te in investeren in een nieuwe Fuchs MHL360F geleverd door Van der Spek Vianen B.V. waarmee al tiental jaren een zeer goede relatie is. Rouwmaat heeft vele machines in het zeer uitgebreide machinepark die door Van der Spek zijn geleverd en worden voorzien van service en support vanaf de vestigingen in Vianen en Hardenberg.

Om snel en efficiënt te kunnen werken is er gekozen om de machine te laten uitvoeren met een giek configuratie welke een bereik heeft van 18 meter. Met de grijper erbij komt het bereik zelfs op 19.5 meter. Dankzij dit grote bereik en de gebogen giek kunnen schepen zonder problemen worden gelost.

Net als de andere Fuchs machines is uiteraard ook deze MHL360F voorzien van een zuinige en duurzame Deutz motor, in de 360F is een Deutz TCD 7.8 6-cilinder Tier IV final motor gemonteerd welke gekoppeld is aan de Bosch-Rexroth pompen. Net als zijn grotere broer de Fuchs MHL390F heeft de MHL360F twee pompen voor de functies van de laadinrichting en grijper en een gehele separate hydrauliekpomp voor de zwenkfunctie. Het grote voordeel hiervan is dat de machine optimaal kan werken met de laadinrichting en grijper zonder dat dit invloed heeft op de zwenk, grote overslagcapaciteiten met een laag brandstofverbruik zijn het resultaat.

Voor het dagelijks- en uit te voeren onderhoud aan de machine is als bij iedere Fuchs een ruim bemeten loopbordes bij de motor aanwezig welke via een uitklapbare trap toegankelijk is. Op deze plek kan naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden ook de diesel- en Adblue tank gevuld worden zonder op de machine te hoeven klimmen. Veiligheid staat in ieder Fuchs ontwerp voorop.

De hydraulisch verstelbare cabine zorgt voor een zichthoogte van 6.100mm waardoor er altijd goed zicht is op de uit te voeren werkzaamheden. Uiteraard is voor de machinist gezorgd dat alles in de cabine zo ergonomisch mogelijk is opgesteld, de stoel is optimaal te verstellen zodat alle bedieningen binnen handbereik liggen. Via de grote touchscreen display zijn alle functies te bedienen, veel gebruikte functies als bijvoorbeeld verlichting en ruitenwisser hebben ook nog drukknoppen binnen het handbereik van de machinist zodat deze als benodigd snel zijn in- en uit te schakelen. De vergrote airco-unit zorgt dat ondanks de grote raamoppervlakten de cabine op temperatuur blijft zoals de machinist hem instelt. Joystick besturing zorgt voor een nog beter zicht en ruimte voor de machinist.

Standaard gemonteerde camera’s op achter- en rechterzijde geven een duidelijk beeld van wat er rond de machine plaatsvinden zodat de veiligheid op het hoogste niveau staat. LED-verlichting geeft de machinist in de vroeg- en late uren een grote lichtopbrengst in het bereik van de kraan. Op de lepelsteel is nog een extra camera gemonteerd om tijdens het lossen nog beter zicht te hebben op de grijper en schades te voorkomen.

Aan de Fuchs is een 2.150 liter grote Kinshofer C40 twee schalengrijper gemonteerd. Voor de smering hiervan is op de grijper door Wiejelo en ILC centrale smeeruit gebouwd die zorgt voor de smering van de pennen in de grijper. Speciaal aan deze unit is dat hij hydraulisch wordt aangedreven middels de hydrauliek van de grijper en dus geen extra verbinding nodig heeft naar de kraan.

Natuurlijk is de machine af fabriek gespoten in de bekende huiskleur van Rouwmaat.

“Rouwmaat regelt het gewoon”

De activiteiten van de Rouwmaat Groep zijn divers, maar liggen wel in elkaars verlengde. Steeds meer bedrijven, instellingen, overheden en particulieren zien in Rouwmaat een duurzame totaalpartner met een vakkundige en betrokken werkwijze. De Rouwmaat Groep bestaat inmiddels meer dan zestig jaar en telt zo’n 200 medewerkers. Ze werken voor bedrijven, instellingen en overheden in Oost-Nederland en Nordrhein-Westfalen (Dld.).

De Rouwmaat Groep is een breed georiënteerd bedrijf dat een reeks activiteiten uitvoert op het terrein van bodem- en milieuonderzoeken, infraprojecten, sloopwerken, de productie van beton en mortels, de verhuur van afvalcontainers, recycling en de transport van allerhande grondstoffen, half- en eindfabricaten.

De werkzaamheden worden uitgevoerd binnen vier bedrijven, die allen marktgericht en flexibel zijn ; Rouwmaat Grond, Weg- & Waterbouw, Rouwmaat Beton, Mortels & Vloerspecies, Rouwmaat Recycling & Milieutechniek en Rouwmaat Transport.

Rouwmaat is voorloper op het gebied van duurzaamheid. Zo produceren ze onder KOMO-keur granulaatbeton. Afval dat ingezameld is wordt gesorteerd en hergebruikt. De nieuwe Fuchs die voldoet aan de nieuwe emissie eisen past hier natuurlijk geheel bij.

doorVan der Spek

Nieuwe Fuchs MHL340F geleverd aan Cubri Recycling.

Onlangs heeft Van der Spek Vianen een nieuwe Fuchs MHL340F geleverd bij Cubri Recycling in Schoonebeek Fuchs MHL340F.

Om snel en efficiënt te kunnen werken is er gekozen om de machine te laten uitvoeren met een giek configuratie welke een bereik heeft van 13,7 meter. Met de grijper erbij komt het bereik zelfs op 15.2 meter.

Net als de andere Fuchs machines is uiteraard ook deze MHL340F voorzien van een zuinige Deutz motor, in de 340F is een Deutz TCD 6/1 6-cilinder motor gemonteerd met 129kW welke gekoppeld is aan de Linde hydraulische pompen.

Voor het dagelijks- en uit te voeren onderhoud aan de machine is als bij iedere Fuchs een ruim bemeten loopbordes bij de motor aanwezig welke via een uitklapbare trap toegankelijk is. Op deze plek kan naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden ook de diesel- en Adblue tank gevuld worden zonder op de machine te hoeven klimmen. Veiligheid staat in ieder Fuchs ontwerp voorop.

De standard compleet gescheiden- en separaat opgestelde koelers dragen er zorg voor dat de machine optimale koeling krijgt. Door deze opstelling zijn de koelers als gewenst in stoffige omstandigheden zeer goed te reinigen. Door de optimale koeling wordt er tijdens het draaien met de machine zeer weinig gebruik gemaakt van de koelvans waardoor naast een zeer laag geluidniveau ook het brandstofverbruik uiterst laag is.

Door de hydraulisch verstelbare cabine met een zichthoogte van 5.300mm is er uitstekend zicht op de uit te voeren werkzaamheden. De Fuchs is uiteraard ook geleverd met de nieuwe Fox-cabine. Het slanke, nieuwe cabineontwerp bevat meer glas om de zichtbaarheid naar buiten te vergroten, het vernieuwde interieur zorgt voor meer ruimte en comfort voor de machinist. Door de ruime schuifdeur is in- en uitstappen vergemakkelijkt.

Standaard is de Fuchs MHL340F voorzien van een camera op het contragewicht en de rechter zijkant zodat er geen onveilige situaties kunnen ontstaan doordat de machinist altijd kan zien wat achter- en naast hem gebeurd.

Gemonteerde Power-LED verlichting zorgt ervoor dat de machine ook in de vroeg- en late uren optimale verlichting geeft op de uit te voeren werkzaamheden.

Cubri Recycling : De recyclingafdeling van Cubri bestaat uit twee takken. Allereerst verwerken ze hun eigen afvalstoffen en daarnaast verzamelen en verwerken ze afvalstoffen voor derden. Ze bieden hiervoor diverse mogelijkheden, variërend van het ophalen van afval tot het plaatsen van containers op locatie.

Door de jarenlange ervaring in de recyclingbranche hebben ze veel kennis opgedaan, geen afval blijft onbenut, omdat overal een nieuwe bestemming voor wordt gevonden. Afvalstromen worden ingenomen en verwerkt tot grondstoffen voor hergebruik. Het verwerkte materiaal vindt een nieuwe nuttige bestemming.

doorVan der Spek

Fuchs Primeur voor Op- en Overslag Meppel B.V.

Van der Spek Vianen B.V. leverde onlangs de eerste nieuwe Fuchs MHL370F van Nederland af bij Op- en Overslag Meppel B.V. De ruim 50 ton wegende nieuwe Fuchs zal ingezet gaan worden voor alle voorkomende op- en overslagwerkzaamheden op de locatie in Meppel.

Op- en Overslag Meppel B.V. : Sinds twee jaar is Op- En Overslag Meppel B.V. van Oosterhuis B.V. uit Nijeveen. De locatie aan het Meppelerdiep kan worden aangedaan door schepen van 2000 ton met lengtes van 110 meter en 11.50 meter breed. De locatie bied zeer veel mogelijkheden en door de flexibele instelling van Op- en Overslag Meppel B.V. kan bijna ieder op- en overslagvraagstuk worden ingevuld. Door korte aansluitingen naar de A28 en A32 snelwegen kunnen stromen snel hun weg vinden van- en naar de locatie.

Fuchs MHL370F De nieuwe Fuchs MHL370F is met zijn ruim 50 ton de opvolgende machine in machinelijn van Fuchs boven de welkbekende Fuchs MHL360 die al vele jaren zijn strepen heeft verdient in de op- en overslagwereld.

Op- en Overslag Meppel B.V. heeft er voor gekozen om de nieuwe MHL370F te laten uitrusten met een giek van 9.700mm en een lepelsteel van 7.800mm waarmee een bereik ontstaat van 18.100mm. Deze maat is bij een Fucsh altijd van hart draaikrans tot hart pen lepelsteel, het daadwerkelijke bereik inclusief grijper komt dus op ruim 19.500mm.

De aandrijving van de MHL370F gebeurd door een zeer zuinige Deutz TCD 7.8 L6 4V Tier V dieselmotor met 230kW. De motor voldoet door de Tier V normering aan de laatste emissie-eisen waarmee Op- en Overslag Meppel/Oosterhuis laat zien te investeren in de laatste stand der techniek.

Aan deze motor zijn diverse Rexroth hydrauliekpompen geschakeld. Twee pompen met 280 liter/min voor de functies van de laadinrichting en grijper en een gehele separate hydrauliekpomp van 140 liter/min voor de zwenkfunctie. Het grote voordeel hiervan is dat de machine optimaal kan werken met de laadinrichting en grijper zonder dat dit invloed heeft op de zwenk, grote overslagcapaciteiten met een laag brandstofverbruik zijn het resultaat.

Onder de MHL370F is een zeer stabiele HD-onderwagen geplaatst met 4 grote massief rubber Setco banden zodat de machine ook als nodig op een niet vlak terrein zonder problemen kan rijden. De banden zorgen voor een hoge bodemvrijheid.

Voor het dagelijks- en uit te voeren onderhoud aan de machine is als bij iedere Fuchs een ruim bemeten loopbordes bij de motor aanwezig welke via een uitklapbare trap toegankelijk is. Op deze plek kan naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden ook de diesel- en Adblue tank gevuld worden zonder op de machine te hoeven klimmen. Veiligheid staat in ieder Fuchs ontwerp voorop.

De hydraulisch verstelbare cabine zorgt voor een zichthoogte van 6.400mm waardoor er altijd goed zicht is op de uit te voeren werkzaamheden. Op wens van de klant is de machine optioneel uitgevoerd met een eveneens naar voren verstelbare cabine. De cabine is nu ook 2.200mm naar voren te verstellen. Uiteraard is voor de machinist gezorgd dat alles in de cabine zo ergonomisch mogelijk is opgesteld, de stoel is optimaal te verstellen zodat alle bedieningen binnen handbereik liggen. Via de grote touchscreen display zijn alle functies te bedienen, veel gebruikte functies als bijvoorbeeld verlichting en ruitenwisser hebben ook nog drukknoppen binnen het handbereik van de machinist zodat deze als benodigd snel zijn in- en uit te schakelen. De vergrote airco-unit zorgt dat ondanks de grote raamoppervlakten de cabine op temperatuur blijft zoals de machinist hem instelt. Joystick besturing zorgt voor een nog beter zicht en ruimte voor de machinist.

Standaard gemonteerde camera’s op achter- en rechterzijde geven een duidelijk beeld van wat er rond de machine plaatsvinden zodat de veiligheid op het hoogste niveau staat. LED-verlichting geeft de machinist in de vroeg- en late uren een grote lichtopbrengst in het bereik van de kraan.  

Op de machine standaard gemonteerde centrale smering zorgt er voor dat de machine continu gesmeerd wordt voor een lange levensduur van o.a. pennen en bussen.

Via Telematics kan de machine op afstand door de klant worden uitgelezen waarbij alle data die verzameld is duidelijk en overzichtelijk wordt weergegeven. Tevens kan gezien worden wanneer de machine onderhoud nodig heeft zodat dit optimaal gepland kan worden om de stilstand te minimaliseren.