• Machineverkoop, -verhuur en -service

Categorie Archief Evenementen

Liebherr presenteert vele primeurs op de Bauma

Nog een maand en dan is het weer zover: München opent haar deuren voor de grootste beurs ter wereld voor bouwmaterieel en aanverwante toeleveranciers. Mede dankzij de betere economische tijden waarin de bouw zich collectief bevindt, overtreft deze editie van Bauma weer alle voorgaande edities.

Zoals u van Van der Spek gewend bent, zullen wij op de stands van de merken uit ons leveringsprogramma aanwezig zijn om u rond te leiden en van informatie te voorzien over de noviteiten die op de diverse stands tentoongesteld staan.

Liebherr betrekt haar vertrouwde stek op het buitenterrein (stand 809-813) en heeft daar weer het bekende paviljoen opgebouwd. Op de stand worden diverse wereldprimeurs getoond. Zo wordt de jongste telg van de vernieuwde EC-B serie voorgesteld: de Liebherr 340 EC-B. Deze kraan is met een 12- en 16-tons capaciteit leverbaar en altijd als Litronic uitvoering. Ook deze EC-B kraan kenmerkt zich o.a. door lage montagegewichten en eenvoudige, snelle montage alsmede een grote hijscapaciteit, laag energieverbruik en bedieningsgemak.
De vernieuwde cabine is ruimer, is voorzien van een verbeterde verwarming, heeft 25% meer glasoppervlakte en zal te zijner tijd voorzien worden van een kleurendisplay met alle relevante informatie voor de machinist.
Verder is er veel aandacht aan de ergonomie besteed. De vernieuwde stoel is in alle standen te verzetten en kan ook zijdelings verschoven worden om een optimale zitpositie te realiseren. Bovendien zijn er compleet nieuwe joysticks gemonteerd.
Naast de Liebherr-stand zal bij één van de Duitse dealers de nieuwe 125 EC-B opgesteld staan met verschillende torenvarianten.

Hét grote innovatieve nieuws op de stand is echter de introductie van de kunststof hijskabel. Ca. 10 jaar geleden is Liebherr een samenwerking aangegaan met Teufelberger Holding AG, een Oostenrijkse leverancier van o.a. hijskabels. Na de ontwikkeling en een intensieve testperiode onder allerlei condities bij Liebherr in Biberach en diverse kranen in het veld wordt nu de soLITE® hijskabel voorgesteld, een unicum in de torenkraanwereld.
Een aantal types torenkranen in de 10- en 12-tons klasse kan met deze nieuwe kunststof kabel worden uitgevoerd. Deze kunststof hijskabel heeft een minimaal 4 maal langere levensduur dan de staalkabelvariant en brengt het eigen gewicht van de kabel en het hijsblok met haak met honderden kilo’s naar beneden.
Verder behoort smeren, en daardoor vervuiling die soms op de kraan of onderliggende bouw ontstaat, tot het verleden.
Wij nodigen u graag uit om op de speciaal ingerichte informatiestand bij Liebherr de kwaliteit, specifieke eigenschappen en de vele voordelen te komen ontdekken.

Op het gebied van onderdraaiende torenkranen is ook veel nieuws te melden. Zo wordt de 125K gepresenteerd, de grootste snelmontagekraan in zijn klasse.
Naast deze geweldenaar is het nieuwe modulaire assensysteem LiTRAX te zien voor transport van onderdraaiende torenkranen over de weg. Het assenstel bestaat uit een vooras, een starre achteras en een stuurbare achteras die allemaal in verschillende configuraties te koppelen zijn tot een 2- of 3-assige aanhanger of als tandemas opleggersysteem.
Verder wordt de L1-32 getoond. Dit is de grotere broer van de L1-24 en vult bij de kleinere onderdraaiers het gat op tussen de L1-24 en de 34K.

Als blikvanger staat de imposante 1000 EC-H50 Litronic opgesteld, eveneens voorzien van de nieuwe cabine zoals ook bij de nieuwe EC-B series.

Wanneer u op de hoogte wilt blijven van de laatste nieuwtjes en een idee wilt krijgen van hoe de stand van Liebherr is opgebouwd in de afgelopen maanden, nodigen wij u graag uit een kijkje te nemen op de speciale website van Liebherr: https://www.liebherr.com/de/int/bauma/bauma-2019/startseite.html

Fijne jaarwisseling gewenst namens het gehele Van der Spek-team

Namens het gehele Van der Spek-Team wensen we u prettige feestdagen. Door de verbouwing van onze vestiging in Vianen zullen er dit jaar geen Open-dagen zijn tussen de kerstdagen en de jaarwisseling. Uiteraard zullen de Open-dagen volgend jaar na de verbouwing weer plaatsvinden.

Registratie InfraTech 2019

Registreer u gratis voor de InfraTech2019, van 15 t/m 18 januari 2019 in Ahoy’ Rotterdam.

Klik hieronder op ‘Close’ en vervolgens op de blauwe balk met ‘Registreer’.

 

InfraTech 2019 is veruit de belangrijkste beurs voor de infrastructuur in Nederland. Ook Van der Spek Vianen B.V. is aanwezig! Op onze stand zullen wij een mooie nieuwe Dynapac SD2500CS tentoonstellen.

Graag ontvangen wij u in hal 1 op stand stand 1.217 om bij te praten over de laatste innovaties en ontwikkelingen.

 

Recycling beurs 2018​ in Gorinchem

Van der Spek neemt ook dit jaar weer deel aan Recycling 2018 in Gorinchem. Deze vakbeurs vindt plaats op 20, 21 en 22 november in de Evenementenhal Gorinchem.U vindt ons op standnummer D113.

Voor meer informatie kijk op de website.

Werken op hoogte? Veiligheid eerst!

Torenkranen monteren en demonteren, een dagelijkse bezigheid voor onze hoogbouwmonteurs. Een echte teamklus die gepaard gaat met werken op (soms grote) hoogte. Veilig werken is essentieel voor het goed afronden van zo’n (de)montageklus. Maar hoe doe je dat? Hoe voorkom je de valkuil van routine? En wat moet je doen als er toch iets misgaat? Want een ongeluk zit in een klein hoekje.

Jaarlijkse (bij)scholing

Om ervoor te zorgen dat onze monteurs veilig kunnen werken en in geval van nood weten wat ze moeten doen, worden zij sinds 2013 jaarlijks opgeleid, bijgeschoold en getraind in het werken op hoogte en redden op hoogte. Tijdens deze training leren ze o.a. wat de (nieuwe) veiligheidsrichtlijnen zijn, en hoe zij hun persoonlijke veiligheid en die van hun collega’s kunnen garanderen. Daarvoor oefenen ze diverse praktijksituaties in het trainingscentrum van Ascent in Amersfoort. Ook dit jaar zijn onze monteurs en een aantal medewerkers van onze technische binnendienst op herhalingstraining geweest.

Scaff pack

Voor het redden op hoogte wordt een zogenaamde Scaff pack gebruikt. Hiervan heeft elk montageteam er een tot zijn beschikking. Ook op onze eigen werf hebben wij er een liggen. Een scaff pack wordt gebruikt voor het veilig naar beneden brengen van iemand die op hoogte in zijn harnas hangt, bijvoorbeeld na een val. Bekijk dit filmpje om te zien hoe het redden in zijn werk gaat:

Uiteraard hopen wij deze reddingstraining nooit in de praktijk nodig te hebben, maar mocht het wel zo zijn, dan zijn onze mensen in elk geval goed voorbereid om elkaar in veiligheid te brengen.

Bekijk voor meer informatie over deze training de website van Ascent.

Vacature

Ben je na het lezen van dit bericht nieuwsgierig geworden naar een functie als torenkraanmonteur? Neem dan contact met op met Léon Heijdra voor meer informatie via 0347-362666 of leon.heijdra@vanderspek.nl.

 

Renovatie kantoor Van der Spek Vianen

Wegens renovatie van ons kantoor op De Limiet 14 zijn wij tijdelijk gehuisvest op de volgende locaties:

De Limiet 15b,
(Handelscentrum Vianen), Afdelingen:
– Directie;
– Verkoop;
– Boekhouding;
– Technische dienst hoogbouw;
– Parkeergelegenheid is aanwezig voor het gebouw.

Tijdelijke huisvesting De Limiet 14 
(kantoorunits rechts naast het gebouw), Afdelingen:
– Technische dienst GWW, recycling en beton;
– Onderdelen;
– Magazijn;
– Parkeergelegenheid aan de overzijde bij onze torenkraanopslag.

Uiteraard zijn we bereikbaar via ons, bij u bekende telefoonnummer: 0347 36 26 66.

Technische Kontakt Dagen 2018

De Technische Kontakt Dagen – TKD 2018 zijn helaas weer voorbij.

We willen iedereen bedanken voor het bezoek aan onze stand. We waarderen uw aanwezigheid, prettige gesprekken en gezelligheid die we de afgelopen dagen samen met u hebben gehad.

Het Van der Spek-team

Open Dagen Van der Spek Vianen

Datum: 13-okt-17

De blaadjes vallen weer van de bomen en de eerste herfststormen zijn al achter de rug. We keren langzaamaan weer naar binnen, waar het warm en gezellig is. Precies zoals de sfeer tijdens de jaarlijkse Open Dagen bij Van der Spek.

Ook dit jaar zullen die weer plaatsvinden, zoals altijd tussen kerst en oud & nieuw.

Tijdens deze dagen kunt u, naast onze bekende merken, onder andere kennis maken met ons nieuwe merk voor (auto)betonpompen, betoncentrales, mixer pompen enz.: Cifa. Kijk voor meer informatie alvast op onze website.

We verwelkomen u graag in onze showroom op woensdag 27, donderdag 28 en vrijdag 29 december tussen 10.00 en 17.00 uur.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines

Van der Spek toont vele machines op BVOR-dagen 2017

Datum: 13-jun-17

WIJ ZIJN ER KLAAR VOOR ! 

Op 14 en 15 juni a.s. vinden de BVOR (Branche Vereniging Organische Reststoffen) dagen weer plaats. Ditmaal zal het evenement bij ARN B.V. in Weurt bij Nijmegen zijn.

Uiteraard is Van der Spek Vianen B.V. als grote speler in de markt aanwezig om diverse machines uit ons leveringsprogramma te laten zien. Speciaal aan de BVOR-Demodagen is dat de getoonde
machines ook in bedrijf zijn. U kunt zowel ’s ochtends als ’s middags deelnemen aan een rondleiding waarbij u de machines in actie ziet. Dankzij een koptelefoon kunt u de uitleg ondertussen goed
volgen.

Terex Ecotec
Van Terex Ecotec zullen wij de Terex Ecotec TTS620 trommelzeefmachine en Terex Ecotec TDS V20 in actie laten zien.

De Terex ECOTEC TTS620 trommelzeef kan zowel wiel- als rupsmobiel worden geleverd. De trommelzeef met een lengte van 5.500 mm en een diameter van 2.000 mm zorgt voor grote capaciteiten in vele producten. De duurzame constant speed dieselmotor zorgt met zijn lage toerental voor een laag geluidsniveau en brandstofverbruik. Voordelen van de TTS 620 zijn onder andere de  grote vrije ruimte onder de trommel en tussen de trommel en de zijwanden,
waardoor verstoppingen niet voorkomen. De TTS 620 heeft extra toegangsdeuren om de trommel goed schoon te houden, brede afvoerbanden en een grotere bunker.

Uniek in de markt is de Terex Ecotec TDSV20 midspeed verkleiner. De Terex Ecotec TDS V20 is een 37-tons rupsmobiele medium speed verkleiner, waarbij de assen tussen de 0 – 168 r.p.m. zijn in te stellen. Dit is nog maar één van de vele features die de TDS V20 heeft. Naast het regelen van het toerental zijn de assen namelijk ook onafhankelijk in te stellen, waardoor het te verkleinen materiaal optimaal kan worden ingevoerd in de verkleiningsunit. Met hun lengte van 2.000 mm en een diameter van 630 mm zorgen de assen ervoor dat er met grote capaciteiten kan worden verkleind.
Met 493 pk zorgt de zuinige Scania DC-13 6-cilinder motor voor de aandrijving van de TDS V20.

Telestack

Op- en overslaan, voorraad opzetten met de laagste kostprijs per ton. Als dit u interessant lijkt dan moet u zeker de 21 meter Telestack TC421 rupsmobiele transportband niet missen die wij op de BVOR-dagen in actie zullen laten zien. Deze Telestack kan tot een hoogte van 10.000 mm product opzetten waarbij ca. 1.500 m³ onder hem kan worden opgebouwd zonder te verzetten.

Fuchs

Met de geheel nieuw ontwikkelde Fuchs MHL250E toont Fuchs aan de wensen van de klanten te volgen. In plaats van op bestaande machineconcepten door te bouwen heeft men een compleet nieuwe machine ontwikkeld die speciaal is ontwikkeld voor de recyclingbedrijven waar mobiliteit, flexibiliteit en duurzaamheid de wens en vraagstelling was. Met zijn eigen gewicht tussen 14 en 15.5 ton en een bereik tot 9.000 mm is hij uniek in de recyclingindustrie. De eerste echte compacte overslagmachine is een feit. De Fuchs MHL250E is dankzij zijn modulaire opbouw voor de vele verschillende werkzaamheden optimaal uit te voeren. De onderwagen is te leveren met 2- of 4-punts afstempeling, waarbij bij de 2-punts afstempeling ook gekozen kan worden voor combinatie met een schuifblad. Tevens kan er gekozen worden voor een schuifblad aan beide zijdes. Door de brede stabiele onderwagen kan de machine zelfs met last in de grijper rijden.

Backers
Van de sterrenzeef specialist Backers laten we de Backers 3-mtb in actie komen. Deze Backers is in staat om in één werkgang gelijk drie fracties te produceren. Door bijna 12 m² zeefoppervlakte gebeurt dit gelijk met grote capaciteiten.

BVOR-dagen 14 en 15 juni

In een tent op het terrein zijn behalve de demonstrerende bedrijven ook andere exposanten aanwezig die producten of diensten leveren met een link naar de wereld van de groenafvalverwerking, zoals bedrijven die gespecialiseerd zijn in inspecties, automatisering of milieu-adviezen en overheidsinstanties.

De BVOR-Demodagen zijn gratis toegankelijk voor bezoekers. Vooraf aanmelden is niet nodig.
Ga naar www.bvor.nl voor alle informatie om een bezoek te plannen.

Ecotec Matters

Bekijk voor het laatste nieuws en ontwikkelingen van Terex Ecotec het online magazine Ecotec Matters.

Wanneer u vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen via 0347-362666 of info@vanderspek.nl.

Wij ontmoeten u graag!

Het Van der Spek-team

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines

Van der Spek neemt deel aan Infra Relatiedagen in Hardenberg

Datum: 26-jan-17

Van 7-9 februari 2017 staat Van der Spek weer op de Infra Relatiedagen in Hardenberg. U vindt ons op standnummer 561 (zie pdf).

Download PDF: Plattegrond_Infra_Relatiedagen_2017_VDS

De stand is gevuld met een mooie selectie Hyundai machines en een Dynapac Atlas Copco asfaltmachine:

  • Dynapac F1200C
  • Hyundai HW140
  • Hyundai R25Z-9AK
  • Hyundai R55-9A
  • Hyundai HL940

Bestel vooraf uw tickets.

Tot ziens op onze stand!

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines