Zoek
Sluit dit zoekvak.

Categorie archief Evenementen

door-Van der Spek-

Infra Relatiedagen Hardenberg

Voor samenwerking in de grond-, weg- en waterbouw
6, 7 & 8 februari 2024 | 13:00 – 21:00,
Evenementenhal Hardenberg,  Energieweg 2, 7772 TV, Hardenberg

Van der Spek Vianen B.V.: Standnummer  770

Informatie over de beurs:  www.infrarelatiedagen.nl

Het thema van Van der Spek, bij deze editie van de Inra Relatiedagen, is ‘Een emissieloze toekomst’.  Van der Spek is heel actief met de ontwikkeling en verkoop van elektrische machines. Deze zult u dan ook op onze stand zien.

Wilt u meer weten over elektrische machines van Van der Spek, bezoek onze stand nummer 770 en spreek een van onze vertegenwoordigers aan. U kunt natuurlijk ook vooraf een afspraak maken of meer informatie vragen:

Meer informatie gewenst?

Vul het formulier in, of kijk bij ‘verkoop’, voor uw vertegenwoordiger.

Of stuur een bericht aan:

doorVan der Spek

Vechtdalrally 17 juni 2023 Hardenberg

Beste Relatie,

Op 17 juni a.s. vindt in Hardenberg weer de Vechtdalrally plaats. Wij zijn samen met Acon Afrasteringen uit Lemelerveld wederom hoofdsponsor van deze rally, die meetelt voor het Nederlands kampioenschap.

Het servicepark, waar de teams hun tenten hebben opgeslagen, is bij ons op het terrein in Hardenberg en daar hebben wij een mooi VIP-paviljoen ingericht voor onze gasten.

Graag wil ik je uitnodigen om die dag onze gast te zijn.

Er wordt de hele dag gezorgd voor eten en drinken en shuttlebusjes verzorgen het vervoer van en naar de klassementsproeven. Deze proeven liggen allemaal erg dicht bij ons pand. Er is zelfs een klassementsproef op ons industrieterrein zodat je vanaf ons terrein de auto’s op snelheid voorbij ziet komen.

Ik hoop je mogen te begroeten in Hardenberg op 17 juni a.s.
Vooraf aanmelden is wel noodzakelijk via janine.van.dam@vanderspek.nl.

Jan Nolles

Geen evenementen gevonden!
door-Van der Spek-

Vakbeurs Recycling 15,16 & 17 november

Op 15, 16 & 17 november is het weer zo ver, de Vakbeurs Recyling vind weer plaats in Gorinchem. Uiteraard zijn wij ook aanwezig om u gezellig te spreken en de laatste ontwikkelingen te tonen op het gebied van recycling en op- en overslag.

U vind ons op stand B118

Registreer u nu gratis via deze link : https://register.visitcloud.com/survey/1mp0tntxtbz8i?actioncode=NTWO000097UAS&partner-contact=0j5g56je6ke5u

doorVan der Spek

Vechtdalrally 18 juni

Zaterdag 18 juni, vanaf 11:00 – www.VECHTDALRALLY.nl

Als relatie van Van der Spek-Vianen of PRIMA Equipment, nodigen wij u graag uit voor de 18e editie van de Vechtdalrally in het mooie Vechtdal rondom Ommen en Hardenberg.

Meld u aan via janine.van.dam@vanderspek.nl voor uw VIP-toegang.

doorVan der Spek

(Geen) Open Dagen 2020 bij Van der Spek Vianen

Normaal gesproken starten wij rond september met het voorbereiden van onze Open Dagen. Dan gaan wij volop aan de slag om ervoor te zorgen dat onze showroom en ons buitenterrein in december goed gevuld staan met de mooiste machines.

Onze Open Dagen worden altijd in grote getale bezocht en staan in het teken van gezellige drukte; gezamenlijk onder het genot van een hapje en een drankje het jaar afsluiten. Deze gezellige drukte zorgt er helaas ook voor dat wij tijdens ons evenement niet kunnen voldoen aan de huidige Corona-maatregelen. Daarom is besloten dat wij dit jaar geen Open Dagen zullen houden. Wij betreuren dit uiteraard zeer en hopen u volgend jaar wel weer te kunnen ontvangen.

Mocht u informatie wensen die u anders tijdens de Open Dagen zou vergaren, dan zijn wij uiteraard beschikbaar voor een individueel gesprek.

U kunt ons bereiken via 0347-362666 of info@vanderspek.nl.

Stay safe!

doorVan der Spek

Van der Spek tweemaal genomineerd voor Matexpo Award 2019

Van der Spek is tweemaal genomineerd voor de Matexpo Innovation Award. De winnaar wordt bekend gemaakt op dinsdagavond 10 september tijdens de officiële openingsceremonie van MATEXPO. De nominaties zijn voor:

  • Van Der Spek – Dynapac CA1500 – CA6500 Seismic trilwals
    De Dynapac Seismic grondwals detecteert automatisch de frequentie van de bodemeigenschappen, werkt ermee samen en gebruikt de juiste hoeveelheid energie precies op het juiste moment. Aangezien de trommel en de bodem als één dynamisch systeem fungeren, maximaliseert dit de contactkracht tussen de trommel en de grond, wat een maximale verdichting en energie-efficiëntie oplevert.
  • Van Der Spek – Liebherr kunststof hijskabel voor torenkranen 370 EC-B12 Fibre, 278 EC-B12 Fibre, 240 EC-B10 Fibre
    De kunststof hijskabel vervangt de traditionele stalen hijskabel op een torenkraan. De Fibre-kabel is vijfmaal lichter dan een stalen hijskabel, waardoor er aanzienlijke voordelen ontstaan voor montage en gebruik. Zo kan de nuttige capaciteit op het giekuiteinde van de kraan tot 20% worden verhoogd. Bovendien wordt de levensduur van de hijskabel verviervoudigd en behoeft deze kabel geen onderhoud.
  • DOKA – DokaXact digitaal positioneringssysteem voor bekistingen, voor het nauwkeurig bouwen van verticale structuren
    DokaXact is een op sensoren gebaseerd wireless systeem dat werfleiders en bouwplaatspersoneel ondersteunt bij het snel en precies positioneren en uitlijnen van wandbekisting voor automatische klimsystemen. Het proces maakt gebruik van een meetsysteem (DokaXact Inclinometer) dat is vastgemaakt aan bepaalde punten op de bekisting en draadloos communiceert met een centrale verwerkingseenheid.

We zijn trots op deze nominaties.

Naast de Innovation Award worden ook nog de Green Award en de Safety Award uitgereikt.

Deze prijzen hebben als doel de grootste technische innovatie, de meest milieuvriendelijke machine of innovatie of de meest vernieuwende veiligheidsstoepassing die op de beurs worden tentoongesteld te onderscheiden.

Er werden 30 dossiers ingediend voor de Innovation Award, 20 voor de Green Award en 15 voor de nieuwe Safety Award. De jury koos drie genomineerden per categorie. De genomineerden staan in willekeurige volgorde. Kijk voor een compleet overzicht op de website van Matexpo.

doorVan der Spek

Van der Spek in actie bij BVOR-demodagen op 5 en 6 juni a.s.

Op woensdag 5 en donderdag 6 juni 2019 zijn de bekende BVOR-demodagen weer. Ditmaal wordt het evenement gehouden op de locatie van Bruinst en Kwast in Goor.

Machines in actie

Speciaal aan de BVOR-demodagen is dat de getoonde machines ook in actie komen tijdens de diverse demorondes die gedurende de dagen worden gehouden. Van der Spek zal diverse machine in actie laten zien tijdens dit evenement.

Van Lindner zal de grootste verkleiner uit de Urraco-lijn zijn krachten en capaciteiten laten zien. De Lindner Urraco 95 met een aandrijfvermogen van 770 pk verkleint met 2 assen van 2.500 mm lengte zonder problemen met grote capaciteiten sloophout tijdens de demo-rondes.

De wielmobiele Backers 3MAL 3-fractie sterrenzeef met een totaal sterrenzeefoppervlak van ruim 14 m² zal in compost laten zien hoe met hoge efficiency grote capaciteiten behaald kunnen worden.

Met de dubbeldeks vlakzeef van Powerscreen uit de Warrior-serie tonen we de meest verkochte vlakzeef van de wereld. De Powerscreen Warrior 1800 zal naast het scheiden van diverse stromen ook de Steinert EddyMove beladen, een noviteit op het gebied van magneet en non-ferro scheidingstechnieken.

De Steinert EddyMove is een containermobiele unit die in één werkgang het opgevoerde product ontdoet van ijzer en non-ferrodelen.

Voor de belading van de diverse machines komt een Fuchs MHL320F in actie, deze compacte overslagmachine heeft een groot bereik waarmee snel en veilig de machines beladen kunnen worden.

doorVan der Spek

Nieuwe voorstelling ROBOT door Theatergezelschap Vis à Vis

Zoals wellicht bekend bestaat er al geruime tijd een innige band tussen Van der Spek en theatergezelschap Vis à Vis. De eerste kennismaking dateert al van begin 2010 toen Vis à Vis de spectaculaire openluchtvoorstelling Silo 8 opvoerde op haar terrein in Almere. Aan dit buitenspektakel leverde Van der Spek een grote bijdrage door een Liebherr torenkraan beschikbaar te stellen. De kraan was een essentieel onderdeel van de voorstelling, waarbij schepen en mensen door de lucht vlogen en dromen explodeerden.

De samenwerking heeft uiteindelijk geleid tot de aanschaf door Vis à Vis van een gebruikte torenkraan bij Van der Spek, waardoor zij nog steeds het enige theatergezelschap ter wereld zijn met een eigen torenkraan! Deze week worden door Vis à Vis de try-outs gespeeld van een nieuwe voorstelling die, zoals we van hen gewend zijn, weer enorm spectaculair en verrassend belooft te worden, maar ook weer voorzien zal zijn van de nodige humor.

De voorstelling ROBOT draait om de vraag of de onvermijdelijke opkomst van de robotica gevreesd dan wel verwelkomd moet worden. Is de van ons afgeleide, maar superieure kunstmens een vriend en handlanger of ontwikkelt hij zich tot een serieuze bedreiging?
ROBOT vertelt de lotgevallen van Betty & Aad, een stel uit ‘de oude tijd’ dat zich staande probeert te houden in de nieuwe gerobotiseerde werkelijkheid. Langdurig weten ze zich met humor, liefde en inventiviteit op de been te houden. Maar de dag nadert dat ook zij zich zullen moeten aanpassen aan het nieuwe systeem.

Ook aan deze voorstellingen wordt door Van der Spek Vianen B.V. weer een bijdrage geleverd. Van der Spek is al tientallen jaren één van de grootste verhuurders van Liebherr torenkranen ter wereld en is altijd bezig haar horizon te verruimen. Niet alleen door zich in de markt te onderscheiden door grote torenkranen en grote projecten, maar ook door buiten de branche te kijken en torenkranen en kraandelen in te zetten waar men dat niet direct verwacht.

Het is mooi om te zien dat het enthousiasme van Van der Spek voor torenkranen en bouwmachines en het enthousiasme dat van de cast van Vis à Vis afspat nog steeds een interessante samenwerking oplevert. Van der Spek is dan ook erg blij weer een bijdrage te kunnen leveren aan Vis à Vis en gaat er vanuit dat deze combinatie nog steeds garant staat voor een mooi spektakel.

Mocht u nieuwsgierig zijn naar de nieuwe voorstelling van Vis à Vis, kijk dan voor beschikbare tickets op hun website: https://visavis.nl/koop-kaarten/.

De voorstellingen worden gespeeld op het vertrouwde terrein aan de Muiderzandplaats in Almere, waar onmiskenbaar de Liebherr torenkraan van veraf al is te zien.

doorVan der Spek

CIFA met heel veel primeurs aanwezig op de Bauma

Nog minder dan 2 weken en dan is het weer zover: München opent haar deuren voor de grootste beurs ter wereld voor bouwmaterieel en aanverwante toeleveranciers. Mede dankzij de betere economische tijden waarin de bouw zich collectief bevindt, overtreft deze editie van Bauma weer alle voorgaande edities.

Voor Van der Spek is het de eerste BAUMA op de stand van CIFA. Onze collega Jarno Spruit leidt u graag rond op de stand 905/2 op het buitenterrein waar heel veel nieuws is te melden.

Zo wordt de eerste plug-in hybride mixerpomp ter wereld gepresenteerd. De CIFA Magnum MK28E is een nieuw product in de Energya-serie en produceert minder geluid en CO2 en verbruikt minder brandstof. Deze nieuwe mixerpomp is een welkome aanvulling op de reeds bekende plug-in hybride mixers van CIFA. Deze mixerserie krijgt op de BAUMA een ‘groene’ uitbreiding. De bekende Energya E9 is op de stand gemonteerd op een truck aangedreven door gas, voor een volledig emissievrije inzet op de bouwplaats.

Op het gebied van grote autobetonpompen is ook veel nieuws te melden. In de CarboTech serie worden maar liefst 2 nieuwe modellen voorgesteld. De K53H, die gemonteerd kan worden op een 4-assig chassis, voorzien is van een 5-delige mast met de laatste 2 delen in carbon. En als absolute topper de K67H. Deze geweldenaar heeft een 7-delige mast met de laatste 3 delen van de mast in carbon. De pomp wordt gemonteerd op een 6-assig bedrijfswagenchassis. Verder wordt bij de SteelTech serie ook de K63L voorgesteld, eveneens voorzien van een 6-delige mast en op te bouwen op een 6-asser.

Bovendien zal ook de vorig jaar geïntroduceerde CarboTech K47H te zien zijn. Van deze pomp met 5-delige mast op een 4-assige bedrijfswagen zijn door Van der Spek inmiddels al 2 stuks verkocht in Nederland.

Wanneer u op de hoogte wilt blijven van de laatste nieuwtjes en alvast een voorproefje wil zien van al deze noviteiten, nodigen wij u graag uit een kijkje te nemen op de speciale website van CIFA:
https://bauma2019.cifa.com/.
doorVan der Spek

Liebherr presenteert vele primeurs op de Bauma

Nog een maand en dan is het weer zover: München opent haar deuren voor de grootste beurs ter wereld voor bouwmaterieel en aanverwante toeleveranciers. Mede dankzij de betere economische tijden waarin de bouw zich collectief bevindt, overtreft deze editie van Bauma weer alle voorgaande edities.

Zoals u van Van der Spek gewend bent, zullen wij op de stands van de merken uit ons leveringsprogramma aanwezig zijn om u rond te leiden en van informatie te voorzien over de noviteiten die op de diverse stands tentoongesteld staan.

Liebherr betrekt haar vertrouwde stek op het buitenterrein (stand 809-813) en heeft daar weer het bekende paviljoen opgebouwd. Op de stand worden diverse wereldprimeurs getoond. Zo wordt de jongste telg van de vernieuwde EC-B serie voorgesteld: de Liebherr 340 EC-B. Deze kraan is met een 12- en 16-tons capaciteit leverbaar en altijd als Litronic uitvoering. Ook deze EC-B kraan kenmerkt zich o.a. door lage montagegewichten en eenvoudige, snelle montage alsmede een grote hijscapaciteit, laag energieverbruik en bedieningsgemak.
De vernieuwde cabine is ruimer, is voorzien van een verbeterde verwarming, heeft 25% meer glasoppervlakte en zal te zijner tijd voorzien worden van een kleurendisplay met alle relevante informatie voor de machinist.
Verder is er veel aandacht aan de ergonomie besteed. De vernieuwde stoel is in alle standen te verzetten en kan ook zijdelings verschoven worden om een optimale zitpositie te realiseren. Bovendien zijn er compleet nieuwe joysticks gemonteerd.
Naast de Liebherr-stand zal bij één van de Duitse dealers de nieuwe 125 EC-B opgesteld staan met verschillende torenvarianten.

Hét grote innovatieve nieuws op de stand is echter de introductie van de kunststof hijskabel. Ca. 10 jaar geleden is Liebherr een samenwerking aangegaan met Teufelberger Holding AG, een Oostenrijkse leverancier van o.a. hijskabels. Na de ontwikkeling en een intensieve testperiode onder allerlei condities bij Liebherr in Biberach en diverse kranen in het veld wordt nu de soLITE® hijskabel voorgesteld, een unicum in de torenkraanwereld.
Een aantal types torenkranen in de 10- en 12-tons klasse kan met deze nieuwe kunststof kabel worden uitgevoerd. Deze kunststof hijskabel heeft een minimaal 4 maal langere levensduur dan de staalkabelvariant en brengt het eigen gewicht van de kabel en het hijsblok met haak met honderden kilo’s naar beneden.
Verder behoort smeren, en daardoor vervuiling die soms op de kraan of onderliggende bouw ontstaat, tot het verleden.
Wij nodigen u graag uit om op de speciaal ingerichte informatiestand bij Liebherr de kwaliteit, specifieke eigenschappen en de vele voordelen te komen ontdekken.

 

Op het gebied van onderdraaiende torenkranen is ook veel nieuws te melden. Zo wordt de 125K gepresenteerd, de grootste snelmontagekraan in zijn klasse.
Naast deze geweldenaar is het nieuwe modulaire assensysteem LiTRAX te zien voor transport van onderdraaiende torenkranen over de weg. Het assenstel bestaat uit een vooras, een starre achteras en een stuurbare achteras die allemaal in verschillende configuraties te koppelen zijn tot een 2- of 3-assige aanhanger of als tandemas opleggersysteem.
Verder wordt de L1-32 getoond. Dit is de grotere broer van de L1-24 en vult bij de kleinere onderdraaiers het gat op tussen de L1-24 en de 34K.

Als blikvanger staat de imposante 1000 EC-H50 Litronic opgesteld, eveneens voorzien van de nieuwe cabine zoals ook bij de nieuwe EC-B series.

Wanneer u op de hoogte wilt blijven van de laatste nieuwtjes en een idee wilt krijgen van hoe de stand van Liebherr is opgebouwd in de afgelopen maanden, nodigen wij u graag uit een kijkje te nemen op de speciale website van Liebherr: https://www.liebherr.com/de/int/bauma/bauma-2019/startseite.html