Category Archive emissiearm

door-Van der Spek-

Telestack Titan W800 voor op- en overslagspecialist Lansers Trio

Onlangs heeft Van der Spek Vianen een nieuwe 70 ton wegende Telestack Titan W800 mobiele truck-unloader geleverd aan Lansers Trio. De nieuwe Telestack Titan W800 is een zogeheten truck-unloader waarin vrachtwagens direct kunnen lossen in de opgavebunker van de machine  waarna het gestorte product wordt afgevoerd door de transportbanden in de machine. De nieuwe Telestack Titan W800 is volledig duurzaam elektrisch aangedreven.

Lansers Trio is de specialist als het gaat om het op- en overslaan, zeven en verwerken van productstromen. Of het nu gaat om kolen, ertsen, afvalstromen of te recyclen producten, voor iedere toepassing heeft men met de juiste machines en personeel de oplossing en daarbij zijn grote tonnages geen enkel probleem. De nieuwe Telestack Titan W800 truck-unloader is een uitbreiding in de grote materieelvloot van Lansers Trio.

Telestack Titan W800

De wielmobiele Telestack Titan W800 is in zeer goed overleg tussen Lansers Trio, Van der Spek Vianen en Telestack samengesteld zodat hij voor Lansers Trio en hun klanten het beste zijn werkzaamheden kan gaan uitvoeren.

De Telestack Titan W800 is in de basis opgebouwd uit twee transportbanden die zijn opgebouwd op een zwaar robuust wielmobiele chassis waarmee hij met behulp van een laadschop op locatie verzet kan worden als dat benodigd is.

In de opgavebunker waarin tot 40 ton in één keer kan worden gelost door een vrachtwagen zit een zware 2.400mm brede transportband die wordt ondersteunt door traversen die vervolgens weer aan zware kettingen zitten gemonteerd. Deze bouwwijze zorgt ervoor dat de krachten die ontstaan bij deze ladingen goed worden verdeeld.

Vervolgens lost de bunkerband op een 1.200mm brede afvoerband die bij de Titan W800 van Lansers Trio ook nog naar links en rechts kan zwenken om zo breed mogelijk ingezet te kunnen worden.

Als gewenst kan aan de zwenkband van 15 meter ook nog een telescoperende storttrechter worden gemonteerd die bij de leveringsomvang behoord. Dankzij deze trechter kan eventuele ontstane stofoverlast tot een minimum worden beperkt.

Om veilig en zonder problemen in de trechter te kunnen lossen is er bij de machine een oprijdbok geleverd die net als de machine eenvoudig kan worden getransporteerd met een laadschop op locatie.

Net als iedere Telestack is ook deze 70 tons overslaggigant bij Telestack compleet opgebouwd en getest voordat hij naar Nederland op transport is gegaan. Groot voordeel hiervan is dat als de machine op locatie komt de montage optimaal verloopt. De opbouw en ingebruikstelling van de machine is door de technische dienst van Van der Spek in goede samenwerking met de technische dienst van Lansers Trio uitgevoerd.

De nieuwe Telestack is na ingebruikname op de eerst locatie alweer opgesteld op zijn volgende locatie waarmee aangetoond wordt dat het echt een mobiele truck-unloader is.

door-Van der Spek-

Van der Spek Vianen de specialist in elektrisch aangedreven Hyundai graafmachines.

De afgelopen periode zijn er vele elektrisch aangedreven Hyundai graafmachines geleverd door Van der Spek Vianen. U heeft de meeste van de leveringen kunnen zijn over de mediakanalen van Van der Spek Vianen.

Toch brengen we u hierbij diverse leveringen nogmaals onder de aandacht om u te laten zijn dat we met de Hyundai graafmachine voorop lopen in de energietransitie die op het moment in volle gang bezig is en hard aan het ontwikkelen is.

Het leveringsprogramma bestaat op het moment uit graafmachines met een gewicht van 2 tot 35 ton.

De elektrische minigravers zijn te leveren in 2 en 4 tons uitvoering, hierbij gaat het om de modellen R20e met 30,7 kWh lithium accu en de R40e met 53,8 kWh lithium accu. Beide machines zijn uitgevoerd met een vaste accu die in de machines zijn gebouwd. Opladen gaat eenvoudig middels een kleinere stroomaansluiting.

De opvolgende machine in de elektrisch aangedreven Hyundai graafmachinelijn is de

Hyundai HX85A E. Deze 10 ton wegende graafmachine is voorzien van een 130 kWh LFP accu die in de machine is gebouwd. Laden van deze machine kan met 32Amp of 64Amp aansluiting.

De elektrische Hyundai HX85A E’s zijn o.a. werkzaam bij de Van Reel Groep, Van Aalsbrug en Voorbij Funderingstechniek. Diverse machines zijn in opbouw en zullen uiteraard in de media verschijnen als deze geleverd worden.

32 en 36 ton elektrisch aangedreven Hyundai graafmachines

De afgelopen periode zijn er van de elektrisch aangedreven Hyundai HX260AL E al meer dan 10 machines afgeleverd bij Nederlandse klanten. Deze 32 toner word door de klanten ingezet in zowel de grond-, weg- en waterbouw als sloopwerkzaamheden. De Hyundai HX260AL E’s zijn o.a. geleverd bij GMB, Van Reel Groep, Heijmans, Van der Ven, Bork sloopwerken en KWS.

Afhankelijk van de uitvoering en keuze van de klant kan Hyundai HX260AL E worden uitgevoerd met een accu capaciteit tussen de 390 kWh en 455 kWh.

De eerste elektrische Hyundai HX300AL E’s met een eigen gewicht van 36 ton zijn in opbouw en zullen in 2024 geleverd gaan worden. Deze zware rupsgraafmachines zijn voorzien van 585 kWh accuvermogen.

Bij de Hyundai HX260AL E en Hyundai HX300AL E zijn de accu’s los geplaatst op de machines en kunnen eenvoudig gewisseld worden en als gewenst opgeladen op laadstation.

Groot voordeel is dat hiermee accucapaciteit kan worden uitgebreid en uitgewisseld tussen de verschillende machines mocht dit gewenst zijn.

Mobiele elektrisch aangedreven Hyundai HW140A E

Ook van de mobiele Hyundai graafmachine komt de elektrische aangedreven versie er aan.

De eerste Hyundai HW140A E’s zijn in opdracht en zullen in 2024 op de Nederlandse wegen een bouwwerken verschijnen.

Van der Spek Vianen is de specialist als het gaat om elektrisch aangedreven machines. Naast de elektrisch aangedreven Hyundai machines behoren ook elektrisch aangedreven mobiele machines van Dynapac, Powerscreen, Lindner, Cifa, Telestack tot het leveringsprogramma.

door-Van der Spek-

Nieuwe Hyundai HX260AL Electric voor Heijmans

Van der Spek Vianen heeft via haar werkplaatsen in Vianen en Hardenberg een nieuwe volledig elektrisch aangedreven Hyundai HX260AL Electric geleverd Heijmans. De nieuwe ruim 30 ton wegende graafmachine is door de spuiterij in Hardenberg voorzien van de bekende bedrijfskleuren van Heijmans.

In totaal is de HX260AL Electric voorzien van 455kWh accu vermogen waarmee de machine een complete werkdag kan draaien.

De machine is zeer compleet uitgevoerd. De HX260AL Electric is o.a. uitgevoerd met een overdruksysteem, centrale smering, bordessen aan beide zijden, een dom onder der giek en lasthak aan binnenzijde van de lepelsteel.

Zie graag de film over de eerste ervaringen met de Hyundai HX260AL door machinst Mike Belt van Heijmans op het werk aan de A1 dat Heijmans op het moment uitvoert.

door-Van der Spek-

Nieuwe Hyundai HX260AL Electric voor de Van Reel Groep

Van der Spek Vianen heeft via haar werkplaatsen in Vianen en Hardenberg een nieuwe volledig elektrisch aangedreven Hyundai HX260AL Electric geleverd aan de Van Reel Groep uit Rouveen.

In totaal is de HX260AL Electric voorzien van 455kWh accu vermogen waarmee de machine een complete werkdag kan draaien. De accu’s kunnen zowel in de machine als in een meegeleverd laatstation worden opgeladen.

Het is voor de Van Reel Groep de tweede elektrische Hyundai de ze in gebruik nemen. Vorig jaar is er al een Hyundai HX85A Electric in gebruik genomen. Deze 10 ton wegende graafmachine is voorzien van 130kWh accu vermogen.

Van Reel is een duurzame familieonderneming voor grondverzet, grondsanering, sloopwerk en recycling. Ze werken met name samen met gemeenten, waterschappen en projectontwikkelaars. Ze zijn een erkende en gecertificeerde (onder andere met ISO 9001, keurcompost en VCA**) aannemer en heeft voor alle toepassingen het juiste machinepark in huis.

De investering in de volgende nieuwe elektrisch aangedreven Hyundai past helemaal bij het milieubewust ondernemen van de Van Reel Groep.

De machine is net als de andere Hyundai ’s die door Van der Spek geleverd zijn aan de Van Reel groep zeer compleet uitgevoerd. De HX260AL Electric is  o.a. ook nog uitgevoerd met een overdruksysteem, centrale smering, bordessen aan beide zijden, een dom onder der giek en een Steelwrist hydraulisch snelwisselsysteem zodat uitrustingsstukken eenvoudig en veilig gewisseld kunnen worden.

Speciale belettering maken de machine helemaal duurzaam compleet.

door-Van der Spek-

Grootste elektrisch aangedreven rupsmobiele Powerscreen zeefmachine geleverd bij REKO

Van der Spek Vianen heeft wederom een Powerscreen H6203 afgeleverd bij Recycling Kombinatie REKO/Van Bentum Recyclingcentrale op de Vondelingenplaat. Het is de derde Powerscreen H6203 die door Van der Spek Vianen is geleverd die ze in gebruik nemen.

De Powerscreen H6203 is met zijn basisgewicht van 48 ton de grootste in serieproductie gebouwde zeefmachine te wereld. Door zijn 3-deks horizontale zeefbox van 6.100mm x 1.930mm heeft de machine een totale zeefoppervlakte van ruim 35M2 waarmee de machine in staat is met zeer grote capaciteiten fijne fracties af te zeven.

Deze indrukwekkende gegevens hebben al in 2007 REKO overtuigd om de eerste Powerscreen gigant toe te voegen aan het materiaalpark waar grote capaciteiten met zeer zuivere afzeving benodigd waren. Nu na vele tevreden tienduizenden productieuren en miljoenen gezeefde tonnen verder was de keuze voor wederom een Powerscreen H6203 geleverd, door Van der Spek, één die voor de heer Van Bentum direct duidelijk was. De bedrijfszekerheid en daarbij de garantie dat de te produceren producten worden geleverd staan voorop en daarom is de keuze gemaakt voor weer een H6203 van Powerscreen

Ditmaal is het een elektrisch hybride uitvoering die zowel elektrisch kan werken en als benodigd ook op zijn eigen Stage-V diesel motor kan draaien mocht er geen stroombron beschikbaar zijn.

Op het 36 hectare grote terrein op de Vondelingenplaats heeft REKO/Van Bentum  een breekinstallatie voor de productie van granulaten en een thermische-reinigingsinstallatie voor het reinigen van teerhoudend asfalt. De puinbreekinstallatie en de thermische reinigingsinstallatie behoren tot de grootste in hun soort. Dankzij een laad- en loswal, met een lengte van 550 meter, is het zowel voor zee- als binnenvaartschepen mogelijk granulaten en andere materialen te laden en te lossen.

Powerscreen H6203, een zeer speciale zeefmachine;

Bij de Powerscreen H6203 wordt de driedeks zeefbox aangedreven door drie verstelbare excenter-assen. Door deze speciale aandrijving kan zowel de slag als hoek versteld worden om voor het te zeven materiaal de optimale instelling te realiseren. Door deze finetuning kan de zeef worden ingesteld om met grote capaciteiten nog zeer efficiënt te zeven, opgavecapaciteiten tot 800 ton/uur zijn mogelijk.

De amplitude van de zeefbox is verstelbaar tussen de 13mm en 19mm waarmee hij zeer agressief is op het te zeven materiaal. Hierdoor worden de verschillende fracties goed van elkaar gescheiden en wordt aanhechtend materiaal aan de fracties zeer goed losgeslagen, met zuivere fracties tot gevolg.

Door de verstelmogelijkheid van de zeefbeweging tussen de 30° en 60° kan worden bepaald hoelang het te zeven materiaal op de zeefbox aanwezig zal zijn. Bij een zeefbeweging van 30° verblijft het product langer op de zeefdekken met een betere reiniging ervan als gevolg, bij verstelling richting de 60° zal het product sneller transporteren met grotere capaciteiten als resultaat.

Verstelmogelijkheden genoeg dus om deze capaciteitsmaker optimaal in te stellen voor ieder product waarbij naast capaciteit ook de gewenste zeer accurate afzeving wordt gerealiseerd. Het te zeven materiaal wordt door de zeefbox naar voren gewerkt zonder dat de zwaartekracht zorgt dat het kan schuiven en een minder zuivere afzeving wordt gerealiseerd.

Net als bij alle Powerscreen Warrior- en H-serie machines zijn ook de afvoerbanden van de fijne- en middenfracties breed uitgevoerd om de gezeefde fracties af te voeren. De banden met een breedte van 900mm zijn in snelheid regelbaar en hebben een afwerphoogte van meer dan vier meter.

Powerscreen H6203 op transport

Om de hoge capaciteiten van 800 ton/uur te kunnen verwerken is de H6203 uitgevoerd met een 8M³ bunker die zowel door een kraan als door een laadschop gevuld kan worden. Natuurlijk is belading door een transportband van bijvoorbeeld een breker of bunker mogelijk. Om dit te vergemakkelijken kan de achterwand van de bunker worden neergeklapt.

door-Van der Spek-

Nieuwe Hyundai HX260AL Electric voor Van der Ven uit Brakel.

Van der Spek Vianen heeft via haar werkplaatsen in Vianen en Hardenberg een nieuwe volledig elektrisch aangedreven Hyundai HX260AL Electric geleverd aan Van der Ven uit Brakel. Uiteraard is de machine gespoten in de bekende huiskleuren van Van der Ven. Dit spuitwerk is uitgevoerd in de spuiterij van Van der Spek in Hardenberg. De speciale belettering maakt het duurzame- en emissieloze plaatje geheel compleet.

Van der Ven is middelgroot aannemingsbedrijf met verrassend veel disciplines onder hun dak. Het stelt ze in staat om adequaat en goed gecoördineerd in te spelen op de klantwensen. Zo is Van der Ven uw kwaliteitspartner als het gaat om leidingwerken, grond-, water- en wegenbouw, natuur- en cultuurtechniek en beton- en waterwerken. Maar ook groenvoorzieningen, bouw, herstel en onderhoud aan historische objecten, asbestsaneringen, bodem- en waterbodemsaneringen en sloopwerkzaamheden.

Met de investering in de nieuwe Hyundai HX260AL Electric laat Van der Ven zien te investeren in de nieuwste- een duurzaamste technieken.

In totaal is de HX260AL Electric voorzien van 455kWh vermogen waarmee de machine een complete werkdag kan draaien. De accu’s kunnen zowel in de machine als in een meegeleverd laatstation worden opgeladen.

De machine is net als de andere Hyundai ’s die door Van der Spek geleverd zijn aan Van der Ven zeer compleet uitgevoerd. De HX260AL Electric is  o.a. ook nog uitgevoerd met een overdruksysteem, centrale smering, bordessen aan beide zijden, een extra hijspunt aan de binnenzijde van de lepelsteel om zwaardere delen te kunnen verzetten als bijvoorbeeld rioolputten en een dom onder der giek.

door-Van der Spek-

Powerscreen’s de-carbonisatie strategie op dealermeeting in Italië

Afgelopen week hielt Powerscreen zijn wereldwijde dealermeeting. Ditmaal in Italië en uiteraard was er ook een team van Van der Spek Vianen aanwezig om alle noviteiten te zien en de toekomst te bespreken. De dealermeeting is deze maal in Italië gehouden omdat collega Powerscreen dealer Impianti zijn 40-jarig jubileum vierde en de voor de dealermeeting aangevoerde en opgestelde machines gelijktijdig gebruikte voor hun jubileum en opendagen.

Powerscreen presenteerde hun de-carbonisatie strategie welke berust op vier pier pilaren ; het mobiele concept, transportbanden, brandstofbesparing en elektrificeren.

Het mobiele concept : Powerscreen is wereldmarktleider als het gaat om mobiele breek- en zeefmachines die op bijna iedere locatie kunnen worden ingezet. Door de Powerscreen brekers en zeefmachines op de locatie in te zetten waar de te verwerken producten vrijkomen worden vele onnodige transporten voorkomen. Tevens kunnen geproduceerde producten gelijk ingezet worden op de locatie waar ze verwerkt worden als dit gewenst is.

Transportbanden : Met de inzet van transportbanden worden dubbele handelingen van geproduceerde producten voorkomen. Het onnodig oppakken van producten om ze vervolgens in voorraad te zetten is niet meer nodig. Velen tonnen kunnen zonder problemen worden opgezet zonder tussenkomst van laadschoppen of andere machines. Tevens wordt voorkomen dat geproduceerde producten worden stuk gereden.

Brandstofbesparing : Door het inzetten van duurzame en zuinige stage-V motoren met optimale aandrijvingsconcepten wordt zo min mogelijk brandstof verbruikt. Uiteraard kunnen de meeste motoren op HVO brandstoffen werken waarmee de uitstoot nog verder wordt beperkt. Door het gebruiken van sensoren worden machine automatisch af- of uitgeschakeld zodat de machines geen onnodige draaiuren maken zonder producties te maken.

Elektrificeren : Bij Powerscreen zijn alle vele modellen en machines uit te voeren met elektrische aandrijving. Dankzij het dual-power concept op de zeefmachines kan zowel elektrisch worden gewerkt en als er geen stroom beschikbaar is met de duurzame stage-V motoren worden gedraaid.

Daarnaast zijn vele nieuwe modellen in ontwikkeling waar met generatoraandrijving de machine wordt aangedreven. Hierbij is dan ook de keuze beschikbaar om op stroom of het stroomnet te draaien.  

Op het demoterrein waren vele nieuwe machines opgesteld en werd er gedraaid met diverse brekers en zeven.

In actie kwamen o.a. de nieuwe Powerscreen TP480SR roterende breker, de nieuwe Powerscreen Premiertrak 330 kaakbreker, de Powerscreen Titan 2300 zeefmachine i.c.m. de Powerscreen LF50 hopper-feeder en de Powerscreen Maxtrak 1000 i.c.m. Powerscreen Warrior 600.

Naast de machines die in actie waren o.a. de geheel nieuw ontwikkelde Powerscreen Premiertrak 420E kaakbreker met generator aandrijving, de Powerscreen Titan 1300 zeefmachine en Titan 1800 zeefmachine opgesteld.  Daarnaast natuurlijk diverse bekende en vertrouwde types als de Powerscreen Chieftain 1700X en Powerscreen Warrior 1200 die nu ook af fabriek met dual-power geleverd kan worden.

door-Van der Spek-

Nieuwe elektrische Dynapac CC1000E voor De Rooij Wegenbouw

Van der Spek Vianen heeft een nieuwe elektrisch aangedreven Dynapac CC1000E tandemwals geleverd aan De Rooij Wegenbouw in de Meern, onderdeel van Reinten Infra.

De Dynapac CC1000 E met een bedrijfsgewicht van 1,8 ton wordt aangedreven door 14,8 kWh accu die in de machine is gebouwd. Bij Dynapac wordt de CC1000 E gewoon in de fabriek op de lijn gebouwd en is hiermee uniek in zijn soort. Het is een echte duurzame Dynapac.

De machine is voorzien van 1.000mm brede rollen welke een diameter hebben van 584mm.

Dynapac heeft de machine gelijk af fabriek in de bekende bedrijfskleur gespoten.

door-Van der Spek-

Duurzame elektrische Fuchs MHL820F geleverd aan ROBA Metals

Van der Spek Vianen heeft bij ROBA Metals in Ijsselstijn een nieuwe elektrisch aangedreven Fuchs MHL820F geleverd voor het op- en overslaan van te recyclen metalen. De nieuwe Fuchs MHL820F is uitgevoerd met een 10.4 meter giekconfiguratie waaraan een poliep is gemonteerd.

ROBA Metals

Vanuit een passie voor metaal is in 1937 het familiebedrijf Roba Metals opricht. In meer dan 85 jaar zijn ze uitgegroeid tot een internationaal en onafhankelijk metaalbedrijf dat ze vandaag de dag zijn. Het van origine Nederlandse bedrijf kent inmiddels vestigingen in zes landen, wereldwijd.

Fuchs MHL820

Bij de bouw van een elektrisch aangedreven Fuchs overslagmachine staat de standaard seriemachine als basis. Ruim 90 % van de gebruikte (onder)delen zijn van de standaard seriemachines wat als groot voordeel heeft dat in zijn latere leven de onderdelenvoorziening tegen normale prijsstelling gegarandeerd is. Er worden geen speciale delen gebruikt waar niet benodigd.

De 75 kW elektromotor zorgt voor de aandrijving van de hydrauliekpompen welke via een koppeling  wordt aangedreven. De Hydrauliekpompen zijn van de seriemachines en regelen dat de machine optimaal presteert bij het laagste stroomverbruik.

De onderhoudsvrije draaidoorvoer zorgt voor de stoomdoorvoer van de onder naar de bovenwagen. 360° eindloos draaibaar en is voorzien van sleepcontacten

De volledig geïntegreerde besturing is ingebouwd in de machine zodat het zicht rond de machine optimaal is. De Siemens PLC zorgt voor de juiste aansturing van alle componenten op de machine.

In de besturing is standaard een stofstarter geïnstalleerd om een soepele aanloop te garanderen zonder hoge stroompieken.

Zoals bij iedere Fuchs is ook de nieuwe Fuchs MHL820F voorzien van het zeer veilige- en ruime werkplatform op de bovenwagen dat eenvoudig via een trap toegankelijk is. Op dit werkplatform kunnen alle onderhoudswerkzaamheden zeer veilig en eenvoudig worden uitgevoerd.

Natuurlijk zijn bij de MHL820F de koelers separaat zoals bij iedere Fuchs geplaatst zodat optimale koeling gegarandeerd is en zelfs in de meest stoffige omstandigheden de machine kan worden ingezet. De MHL820 heeft ondanks dat hij elektrisch aangedreven natuurlijk ook koelers voor het hydraulisch systeem en airco-unit.

Op wens van ROBA Metals is de nieuwe Fuchs MHL820F uitgevoerd met vier stempelpoten, als gewenst kan ook gekozen worden voor twee stempelpoten en een blad.

Uiteraard heeft ook deze nieuwe MHL820F de nieuwe FOX-cabine. Het slanke, nieuwe cabineontwerp bevat meer glas om de zichtbaarheid naar buiten te vergroten, het  vernieuwde interieur zorgt voor meer ruimte en comfort voor de machinist. Door de ruime schuifdeur is in- en uitstappen vergemakkelijkt.

Standaard is de Fuchs MHL820F voorzien van een camera op het contragewicht en de rechter zijkant zodat er geen onveilige situaties kunnen ontstaan doordat de machinist altijd kan zien wat achter- en naast hem gebeurd. Middels de hydraulische verstelling heeft de machinist optimaal zicht op de uit te voeren werkzaamheden. Bij de MHL820F is de zichthoogte maximaal 5.400mm.

LED-verlichting op de cabine, giek en lepelsteel zorgen dat er altijd optimaal zicht is rondom de machine en er ook in de vroeg- en late uren veilig gewerkt kan worden.

De standaard gemonteerde centrale smering zorgt er voor dat de machine continu gesmeerd wordt voor een lange levensduur van o.a. pennen en bussen.

Via Telematics kan de machine op afstand uitlezen worden waarbij alle data die verzameld is duidelijk en overzichtelijk wordt weergegeven. Tevens kan gezien worden wanneer de machine onderhoud nodig heeft zodat dit optimaal gepland kan worden om de stilstand te minimaliseren

door-Van der Spek-

Mobiele elektrische Fuchs MHL860F voor Overdie Metals

Vanaf de vestiging in Hardenberg heeft Van der Spek een nieuwe elektrische Fuchs overslagmachine geleverd aan Overdie Metals.

De nieuwe elektrische Fuchs MHL860F gaat na vele tevreden draaiuren een eveneens elektrisch aangedreven Fuchs AHL860. Tientallen jaren goede ervaringen met Fuchs overslagmachine en de goede service en support van Van der Spek heeft Overdie doen beslissen om wederom te investeren in een Fuchs overslagmachine. Ditmaal is het een mobiele uitvoering geworden zodat als benodigd is de machine in de toekomst nog op een andere plaatst in het bedrijf kan worden ingezet.

De nieuwe 50 ton wegende Fuchs MHL860F zal bij Overdie ingezet gaan worden voor het op- en overslaan van te recyclen producten, het laden en lossen van containers en vrachtwagens en het beladen van de schaar op hun locatie in Zaandam.

Overdie :

Overdie bestaat al ruim 100 jaar en heeft diverse vestigingen in o.a. Alkmaar, Zaandam, Stompetoren en Duitsland waar de te recyclen stromen worden verwerkt.  

Fuchs MHL860F :

Bij de bouw van een elektrisch aangedreven Fuchs overslagmachine staat de standaard seriemachine als basis. Ruim 90 % van de gebruikte (onder)delen zijn van de standaard seriemachines wat als groot voordeel heeft dat in zijn latere leven de onderdelenvoorziening tegen normale prijsstelling gegarandeerd is. Er worden geen speciale delen gebruikt waar niet benodigd.

De 160 kW elektromotor zorgt voor de aandrijving van de hydrauliekpompen welke via een koppeling  wordt aangedreven. De Hydrauliekpompen zijn van de seriemachines en regelen dat de machine optimaal presteert bij het laagste stroomverbruik.

De onderhoudsvrije draaidoorvoer zorgt voor de stoomdoorvoer van de onder naar de bovenwagen. 360° eindloos draaibaar en is voorzien van sleepcontacten

De volledig geïntegreerde besturing is ingebouwd in de machine zodat het zicht rond de machine optimaal is. De Siemens PLC zorgt voor de juiste aansturing van alle componenten op de machine.

In de besturing is standaard een stofstarter geïnstalleerd om een soepele aanloop te garanderen zonder hoge stroompieken.

Zoals bij iedere Fuchs is ook de nieuwe Fuchs MHL860F voorzien van het zeer veilige- en ruime werkplatform op de bovenwagen dat eenvoudig via een trap toegankelijk is. Op dit werkplatform kunnen alle onderhoudswerkzaamheden zeer veilig en eenvoudig worden uitgevoerd.

Natuurlijk zijn bij de MHL860F de koelers separaat zoals bij iedere Fuchs geplaatst zodat optimale koeling gegarandeerd is en zelfs in de meest stoffige omstandigheden de machine kan worden ingezet. De MHL860F heeft ondanks dat hij elektrisch aangedreven natuurlijk ook koelers voor het hydraulisch systeem en airco-unit.

Aan de machine is een giek- en lepelsteelconfiguratie met een bereik van 18.000mm geplaatst. Het bereik inclusief de poliep bedraagt zelfs ruim 19,5 meter.

Uiteraard heeft ook deze nieuwe MHL860F de nieuwe FOX-cabine. Het slanke, nieuwe cabineontwerp bevat meer glas om de zichtbaarheid naar buiten te vergroten, het  vernieuwde interieur zorgt voor meer ruimte en comfort voor de machinist. Door de ruime schuifdeur is in- en uitstappen vergemakkelijkt.

Standaard is de Fuchs MHL860F voorzien van een camera op het contragewicht en de rechter zijkant zodat er geen onveilige situaties kunnen ontstaan doordat de machinist altijd kan zien wat achter- en naast hem gebeurd. Middels de hydraulische verstelling heeft de machinist optimaal zicht op de uit te voeren werkzaamheden. Bij de MHL860F is de zichthoogte maximaal 5.300mm.

LED-verlichting op de cabine, giek en lepelsteel zorgen dat er altijd optimaal zicht is rondom de machine en er ook in de vroeg- en late uren veilig gewerkt kan worden. De standaard gemonteerde centrale smering zorgt er voor dat de machine continu gesmeerd wordt voor een lange levensduur van o.a. pennen en bussen.

Via Telematics kan de machine op afstand uitlezen worden waarbij alle data die verzameld is duidelijk en overzichtelijk wordt weergegeven. Tevens kan gezien worden wanneer de machine onderhoud nodig heeft zodat dit optimaal gepland kan worden om de stilstand te minimaliseren

Aflevering van een Elektrische Fuchs MHL860 Overslagmachine
De Fuchs MHL860F wordt op zijn plaats gehesen:
Installatie: