• Machineverkoop, -verhuur en -service

Categorie archief Cifa

Rouwmaat neemt nieuwe CIFA-mixerpomp in gebruik

In het ochtendzonnetje staat ‘ie mooi te glimmen! De nieuwe CIFA-mixerpomp voor de Rouwmaat Groep. Vanzelfsprekend opgebouwd op een Scania chassis en in de vertrouwende rood-witte kleurstelling. De pomp staat in Vianen gereed om afgeleverd te worden.

De CIFA MK32L heeft een maximale theoretische capaciteit van 60 m³ bij een betondruk van 71 bar en de mixertrommel heeft een inhoud van 9,5 m³. De mixerpomp is verder voorzien van een 4-delige mast met een maximale reikhoogte van 31,2 m.

In de werkplaats van Van der Spek in Vianen is de machine verder aangepast aan de specifieke wensen van de klant en toekomstige machinist.
Zo werden extra, grotere stempelschotten in houders gemonteerd en extra rvs kisten zodat de machinist over nog meer opbergruimte beschikt. Bovendien werd een aluminium deksel gemonteerd op de trechter.
Bij het standaard leveringspakket voor Nederland monteert Van der Spek verder rvs deurtjes voor de stempelschothouders, een opberggoot voor de eindslang, een bekistingsolietankje, bescherming voor de bedieningsunit achter en opbergingen voor leverbonnen en voor sponsballen
De CIFA-mixerpomp gaat bij de Rouwmaat Groep één van de oudere mixerpompen vervangen en zal door zijn grotere bereik een welkome aanvulling zijn in de vloot.

De activiteiten van de Rouwmaat Groep zijn divers, maar liggen wel in elkaars verlengde. Steeds meer bedrijven, instellingen, overheden en particulieren zien in Rouwmaat een duurzame totaalpartner met een vakkundige en betrokken werkwijze. De Rouwmaat Groep bestaat inmiddels meer dan zeventig jaar, telt een kleine 200 medewerkers en is een echt familiebedrijf. Inmiddels is ook de 3e generatie van de familie toegetreden.

De Rouwmaat Groep is een breed georiënteerd bedrijf dat een reeks activiteiten uitvoert op het terrein van bodem- en milieuonderzoeken, infraprojecten, sloopwerken, de productie van beton en mortels, de verhuur van afvalcontainers, recycling en het transport van allerhande grondstoffen, half- en eindfabrikaten. De werkzaamheden worden uitgevoerd binnen vier bedrijven die allen marktgericht en flexibel zijn; Rouwmaat Grond, Weg- & Waterbouw, Rouwmaat Beton, Mortels & Vloerspecies, Rouwmaat Recycling & Milieutechniek en tenslotte Rouwmaat Transport.

We gaan er vanuit dat de relatie tussen beide familiebedrijven Van der Spek en Rouwmaat met de levering van deze CIFA-mixerpomp verder geïntensiveerd wordt.

Winter is coming

Uit voorraad leverbaar: sneeuw-witte CIFA mixerpomp van het type MK25H.


De CIFA mixerpomp is gemonteerd op een MAN TGS chassis met een tridem asopstelling. Hierdoor is een optimale gewichtsverdeling en beladingsgraad mogelijk en door de gestuurde achterste as is het voertuig erg wendbaar.

De MK25H heeft een maximale theoretische capaciteit van 61 m³ bij een betondruk van 71 bar en de mixertrommel heeft een inhoud van 7 m³.
De laatste twee delen van de vierdelige mast zijn uitgevoerd in carbon. Hierdoor wordt een aanzienlijke gewichtsbesparing gerealiseerd wat er voor zorgt dat er meer beton vervoerd kan worden.
In de werkplaats van Van der Spek in Vianen kan de opbouw verder aangepast worden aan de specifieke wensen van de klant.

Heeft u interesse of wilt u meer informatie over deze machine?
Neem dan contact op met onze vertegenwoordiger Jarno Spruit op nummer 06-53900525 of stuur een mail naar jarno.spruit@vanderspek.nl

Thuiswedstrijd voor Nederlandse CIFA primeur

De verbouwing van ons kantoorpand aan De Limiet in Vianen nadert langzamerhand het einde. Ook de showroom ondergaat een grote verandering. Deze week werd door Schipper Vloeren B.V. de vloer vernieuwd en voorzien van vloerverwarming en hoe kon dat nu beter dan met hun nieuwe CIFA betonpomp?

Eind vorige week is de nieuwe CIFA K47H vanuit de fabriek in Italië bij onze werkplaats in Vianen aangeleverd. Daar is de machine meteen onder handen genomen, zodat deze gereed was voor de eerste inzet op de thuisbasis van CIFA in Nederland. In de werkplaats in Vianen zijn verder nog de nodige opties gemonteerd, zoals een extra werklamp op de trechter, bekistingsolietank, slanghaspel en sponsballenhouder.

Deze K47H is één van de nieuwe modellen uit de CarboTech serie van CIFA en is de eerste van dit model dat in Nederland geleverd wordt. Een tweede pomp van dit type wordt na de bouwvak verwacht.
De pomp heeft een 5-delige mast, waarvan de laatste 2 delen in carbon zijn uitgevoerd. Hij heeft een capaciteit van 180 m³ per uur met een reikhoogte van de giek van 46,1 m. Zo hoog hoefde het deze keer nog niet. Onder grote belangstelling van personeel van Van der Spek, die nu met eigen ogen konden zien hoe een betonstort met een CIFA betonpomp in zijn werk gaat, was de klus snel geklaard.

Helemaal gereed is het nieuwe vlaggenschip uit de vloot van Schipper Betonpompverhuur nog niet. Zoals we van hen gewend zijn zal dit ook weer een echt visitekaartje worden en zal de nieuwe CIFA nog voorzien worden van diverse accessoires zoals luchthoorns, zwaailichtbakken op het cabinedak en verchroomde wieldoppen. Bovendien zal ook deze betonpomp uitgerust worden met volledig dichtgebouwde zijkanten en het bekende, opvallende spuit- en reclamewerk. Eenzelfde behandeling zal ook de nieuwe K35L voor Schipper ondergaan die binnenkort in Vianen aangeleverd wordt.

Vanaf de oprichting in 1975 is Schipper actief in voegwerk en cement-dekvloeren. Binnen Schipper Vloeren B.V. is een grote expertise aanwezig op het gebied van diverse vloersystemen, zoals supervlakke vloeren, vloei- en schuimvloeren en diverse andere betonvloeren.

CIFA met heel veel primeurs aanwezig op de Bauma

Nog minder dan 2 weken en dan is het weer zover: München opent haar deuren voor de grootste beurs ter wereld voor bouwmaterieel en aanverwante toeleveranciers. Mede dankzij de betere economische tijden waarin de bouw zich collectief bevindt, overtreft deze editie van Bauma weer alle voorgaande edities.

Voor Van der Spek is het de eerste BAUMA op de stand van CIFA. Onze collega Jarno Spruit leidt u graag rond op de stand 905/2 op het buitenterrein waar heel veel nieuws is te melden.

Zo wordt de eerste plug-in hybride mixerpomp ter wereld gepresenteerd. De CIFA Magnum MK28E is een nieuw product in de Energya-serie en produceert minder geluid en CO2 en verbruikt minder brandstof. Deze nieuwe mixerpomp is een welkome aanvulling op de reeds bekende plug-in hybride mixers van CIFA. Deze mixerserie krijgt op de BAUMA een ‘groene’ uitbreiding. De bekende Energya E9 is op de stand gemonteerd op een truck aangedreven door gas, voor een volledig emissievrije inzet op de bouwplaats.

Op het gebied van grote autobetonpompen is ook veel nieuws te melden. In de CarboTech serie worden maar liefst 2 nieuwe modellen voorgesteld. De K53H, die gemonteerd kan worden op een 4-assig chassis, voorzien is van een 5-delige mast met de laatste 2 delen in carbon. En als absolute topper de K67H. Deze geweldenaar heeft een 7-delige mast met de laatste 3 delen van de mast in carbon. De pomp wordt gemonteerd op een 6-assig bedrijfswagenchassis. Verder wordt bij de SteelTech serie ook de K63L voorgesteld, eveneens voorzien van een 6-delige mast en op te bouwen op een 6-asser.

Bovendien zal ook de vorig jaar geïntroduceerde CarboTech K47H te zien zijn. Van deze pomp met 5-delige mast op een 4-assige bedrijfswagen zijn door Van der Spek inmiddels al 2 stuks verkocht in Nederland.

Wanneer u op de hoogte wilt blijven van de laatste nieuwtjes en alvast een voorproefje wil zien van al deze noviteiten, nodigen wij u graag uit een kijkje te nemen op de speciale website van CIFA:
https://bauma2019.cifa.com/.

Thuiswedstrijd voor CIFA betonpomp

De verbouwing van ons kantoorpand aan De Limiet in Vianen vordert gestaag. Afgelopen week moest er beton gestort worden op de verdiepingsvloer en hoe kan dat nu beter dan met een CIFA betonpomp?

Enige tijd geleden heeft RVR Betonpompverhuur een CIFA K35L in gebruik genomen. Het is naast een indrukwekkende vloot aan kleinere (aanhanger-)betonpompen de eerste grote betonpomp die RVR heeft aangeschaft. De pomp heeft een 5-delige mast en een capaciteit van 160 m³ per uur met een reikhoogte van de giek van 34,4 m.

Cifa K35L

 

De pomp is voor aflevering geheel gespoten in de opvallende gele en grijze bedrijfskleuren van RVR en in eigen beheer zijn rvs kisten voor o.a. stempelschotten en rekken aan de stempelpoten voor het opbergen van extra betonleidingen gemonteerd.
In de werkplaats in Vianen zijn verder nog de nodige opties gemonteerd zoals extra werklamp op de trechter, bekistingsolietank en sponsballenhouder.

RVR Betonpompverhuur is één van de specialisten op het gebied van beton storten en heeft daarvoor zowel kleine als grote betonpompen beschikbaar. Na de start van de onderneming ruim dan 13 jaar geleden is men uitgegroeid tot een goed georganiseerde onderneming met drie vestigingen, waardoor een goede landelijke dekking gerealiseerd is. Daarnaast blijft RVR zich ontwikkelen en is men altijd op zoek naar nieuwe technieken, om zo haar klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn.

CIFA MK25H mixerpomp voor Smit Groep

Binnenkort levert Van der Spek een CIFA mixerpomp van het type MK25H aan Smit Groep B.V. uit Waverveen. Ca. 10 jaar geleden leverde Van der Spek Vianen B.V. aan de Smit Groep een stationaire betonpomp die zij voor de divisie N.C.T. Betonwerken gebruikte op een BE-combinatie. Deze vorige pomp was na vele bedrijfsuren na volle tevredenheid toe aan vervanging.

Door de veranderende werkzaamheden en doordat men zich in de markt wil blijven onderscheiden heeft Smit Groep ervoor gekozen te investeren in een nieuwe mixerpomp. Hierdoor kunnen (nog) grotere klussen aangenomen worden en hoeft er niet onnodig lang gewacht te worden op aanlevering van beton.

Smit Groep is onder andere gespecialiseerd in het uitvoeren van alle in het werk gestorte, inpandige betonfunderingen. Niet alleen het aanbrengen van een gefundeerde begane grondvloer, maar ook het creëren van een extra leefruimte onder de begane grondvloer behoort tot de mogelijkheden. De CIFA mixerpomp is gemonteerd op een Mercedes-Benz Arocs met een tridem asopstelling. Hierdoor is een optimale gewichtsverdeling en beladingsgraad mogelijk. Door de gestuurde achterste as is het voertuig bovendien erg wendbaar. Dit komt goed van pas op de soms moeilijk bereikbare plekken in binnenstedelijke gebieden waar Smit Groep actief is. De mixerpomp wordt o.a. ingezet bij het storten van kelders in grachtenpanden.

De MK25H heeft een maximale theoretische capaciteit van 61 m³ bij een betondruk van 71 bar. De mixertrommel heeft een inhoud van 7 m³. De laatste twee delen van de vierdelige mast zijn uitgevoerd in carbon. Hierdoor wordt een aanzienlijke gewichtsbesparing gerealiseerd, wat ervoor zorgt dat er meer beton vervoerd kan worden. In de werkplaats van Van der Spek in Vianen is de opbouw verder aangepast aan de specifieke wensen van de klant.

CIFA primeur voor Westeneng Betonpompverhuur

Van der Spek leverde onlangs een nieuwe CIFA stationaire betonpomp van het type PC307 af aan de firma G. Westeneng Betonpompverhuur in Ederveen.

Westeneng Betonpompverhuur B.V. is een jong bedrijf en is werkzaam in een tal van secties. Zo verzorgen zij met een vloot van kleine betonpompen vloeren, funderingen, buispalen, (bekistings-)wanden en het vullen van naden van kanaalplaatvloeren bij bouwbedrijven, aannemers, particulieren en vloerenbedrijven.

De in opvallend oranje gespoten CIFA betonpomp is door Van der Spek op een gegalvaniseerd aanhangeronderstel geplaatst en is daarmee de eerste van dit type die op deze manier is uitgevoerd. Leverancier CIFA heeft deze ontwikkeling met interesse op de voet gevolgd.

De PC307 beschikt over een betrouwbare Deutz 3B dieselmotor met een vermogen van 55 kW. De maximale capaciteit is 30 m³ per uur bij een druk van 70 bar. Daarnaast is de PC307 er ook als stationaire pomp met een bouwas eronder gemonteerd. Bovendien is er een elektrische variant verkrijgbaar.


Van der Spek goed vertegenwoordigd op TKD

Naast onze eigen stand 31 waar nagenoeg het complete leveringsprogramma van grondverzet-, wegenbouw- en recyclingmachines te zien is, is Van der Spek ook verder op de beurs goed vertegenwoordigd.

Bij Mercedes-Benz op stand nr. 205 is de CIFA MK25H mixerpomp te zien. Deze demomachine, opgebouwd op een Arocs 3743, kenmerkt zich door de 8×4 in tridem-asopstelling en de 2 carbon mastdelen die zorgen voor een gewichtsreductie waardoor meer beton vervoerd kan worden.
Verder is deze demomachine voorzien van extra opties als o.a. hogedrukreiniger, tankje voor bekistingsolie en documenten- en sponsballenhouder.
Op stand nr. 209 bij MAN vinden we de 15 m3 SL15 mixer van CIFA, opgebouwd op een 5-assige TGS 49.420 10×4.
Ook deze machine is na de TKD weer beschikbaar om ingezet te worden voor demonstratie.

Mocht u meer willen weten over één van deze beide machines of andere producten uit het programma van CIFA kunt u contact opnemen met onze vertegenwoordiger Jarno Spruit.

Eerste door Van der Spek verkochte CIFA betonpomp afgeleverd

Deze week wordt door Van der Spek Vianen B.V. een CIFA K35L bij Vloerenbedrijf Someren in gebruik gesteld.
Het is de eerste CIFA betonpomp die Van der Spek verkocht sinds zij het importeurschap voor dit merk in Nederland heeft. De pomp heeft een capaciteit van 160 m³ per uur en een reikhoogte van de giek van 34,4 m.

Vol trots heeft Van der Spek de eigenaar, de heer Twan Kusters, zijn nieuwe pomp vorig jaar in de fabriek in Senago (bij Milaan) in Italië al tijdens het productieproces laten bewonderen.
En natuurlijk was de pomp al te bekijken op de Open Dagen afgelopen december.

In de werkplaats in Vianen zijn verder nog de nodige opties gemonteerd zoals extra werklamp op de trechter, bekistingsolietank, rvs kisten voor stempelschotten en een rek voor het opbergen van extra betonleidingen.

Vloerenbedrijf Someren is dé expert op het gebied van het storten en het afwerken van betonvloeren. Flexibiliteit is hierbij altijd het sleutelwoord.
De betonvloeren kunnen conventioneel worden uitgevoerd met of zonder wapening, maar ook met staalvezel of kunststofvezel. Dit is afhankelijk van de uiteindelijke belasting van de vloer.
Het is ook mogelijk om vloeistofdichte betonvloeren te laten storten of in kleur.

De CIFA pomp is gemonteerd op een 3-assige Mercedes-Benz Arocs 2840 6×4, welke geleverd is door Rüttchen Automotive B.V. uit Veghel.

Nieuwe “MADE IN” van Cifa

Cifa viert dit jaar zijn 90-jarig bestaan. Zie graag het magazine “Madein” met mooie verhalen hierover en natuurlijk de nieuwste ontwikkelingen.

Onze collega Jarno Spruit kan uw uiteraard alles vertellen over de mogelijkheden met Cifa betonpomen, mixers en centrales.

Zie graag de volgende link voor : Magazine MADEIN 01/02.18