Categorie archief Cifa

HYBRIDE PRIMEUR BIJ VAN DER SPEK VIANEN B.V.

Onlangs is in Vianen een heuse primeur gearriveerd.

De nieuwe plug-in hybride CIFA Magnum MK28 ENERGYA mixerpomp is na uitvoerig testen in de fabriek van CIFA op transport gegaan naar Nederland.

De mixerpomp is voorzien van een 4-delige mast, waarvan de laatste twee mastdelen van carbon zijn. Dit resulteert in een gewichtsbesparing, waardoor er optimaal beladen kan worden.

Uiterlijk is de ENERGYA-mixerpomp, net als de hybride mixer uit de ENERGYA-serie, direct te herkennen aan de stijlvolle polyester bekleding van de pomp en het achterste deel van de mixertrommel.

Met de mixerpomp uit de ENERGYA-serie kan de machine volledig elektrisch afstempelen, de mixertrommel beladen en gelost worden, de 4-delige mast uitvouwen en bediend worden en beton verpompen. Kortom, een volledig groene betonstort met een mixerpomp.

Van der Spek Vianen B.V. is een voorloper op het gebied van elektrische en hybride bouwmachines.

Naast diverse elektrische graafmachines van Hyundai, Powerscreen zeefmachines, volledig elektrische Turbosol aanhangerbetonpompen en de onlangs in gebruik gestelde asfaltspreidmachine van Dynapac, is de CIFA-mixerpomp een welkome aanvulling op het duurzame leveringsprogramma van Van der Spek.

De innovatieve hybride MK28E mixerpomp wordt volledig af fabriek geleverd door CIFA en kan tijdens het pompen worden opgeladen op de bouw of tijdens het laden van beton op de betoncentrale. Met de optionele snellader is de batterij in een uur weer volledig opgeladen.

Bovendien is het voertuig uitgerust met een KERS-systeem (Kinetic Energy Recovery System), dat ervoor zorgt dat de energie die ontstaat tijdens het remmen onderweg wordt opgeslagen.

Op dit moment wordt de mixerpomp in de werkplaats in Vianen gereed gemaakt en zal deze, na de RDW-keuring en uitgebreide instructie voor onze monteurs, bij diverse klanten gedemonstreerd worden.

Binnenkort meer nieuws over deze unieke plug-in hybride mixerpomp van CIFA. ’s Werelds marktleider in mixerpompen!

Nederlandse primeur on tour

Van der Spek heeft onlangs een nieuwe Turbosol aanhangerbetonpomp van het type TB30 in gebruik genomen. Met deze demomachine wil Van der Spek de Nederlandse markt kennis laten maken met de aanhangerbetonpompen van Turbosol.

Turbosol is een Italiaanse producent van o.a. aanhangerbetonpompen. Deze producten sluiten mooi aan bij het leveringsprogramma van CIFA, waarvoor Van der Spek in Nederland al enige jaren succesvol importeur is.

De maximale capaciteit van de Turbosol TB30 is 30 m³ per uur bij een druk van 80 bar. Door het relatief lage totaalgewicht van 2.500 kg is de TB30 eenvoudig te vervoeren achter een grote bestelbus en daardoor is hij zeer interessant voor de gebruikers in Nederland en België.


De TB30 is standaard uitgevoerd met een elektrische triller op de grill, hydraulisch bedienbare losklep onder in de trechter, claxon en Bosch Rexroth pomp. Naar wens zijn nog diverse opties te monteren, zoals radiografische bediening met toerenregeling, hogedrukreiniger, haspel ten behoeve van de slang voor de hogedrukreiniger, en aluminium deksel op de trechter met werklampen.

Naast deze TB30 zijn ook zwaardere uitvoeringen als stationaire betonpompen leverbaar, de TB50 en de TB70. Een kleinere variant, de Beton Master, werd door Van der Spek Vianen B.V. al eerder uitgeleverd aan FHP Renovaties.


Turbosol betonpompen zijn te leveren met een 4 cilinder Stage V dieselmotor, maar zijn ook in een elektrische variant verkrijgbaar.

Wilt u meer weten over de betonpompen van Turbosol of heeft u interesse in een demo? Neem dan contact op met onze vertegenwoordiger Jarno Spruit via 06 – 53 900525 of jarno.spruit@vanderspek.nl.

Nederlandse primeur voor FHP Renovaties

Van der Spek leverde onlangs een nieuwe Turbosol aanhangerbetonpomp van het type Beton Master af aan FHP Renovaties in Den Dungen.

FHP Renovaties is een jong bedrijf en is actief in tal van secties. Zo verzorgen zij betonnen vloeren, funderingen, (bekistings-)wanden en het vullen van naden van kanaalplaatvloeren bij bouwbedrijven, aannemers, particulieren en vloerenbedrijven. Maar ook voor (hand)sloopwerken aan of in gebouwen, schuren, garages, enz. en in tuinen kunt u bij hen terecht.

Naast een door Van der Spek al eerder geleverde CIFA stationaire pomp van het type PC307 op een gegalvaniseerd aanhangeronderstel heeft FHP nu een Turbosol aanhangerbetonpomp in gebruik genomen. De in de opvallende zwarte bedrijfskleur van FHP geleverd Turbosol pomp is de allereerste die door Van der Spek Vianen B.V. in Nederland geleverd wordt.


Turbosol is een Italiaanse producent van o.a. aanhangerbetonpompen en sluit mooi aan bij het leveringsprogramma van CIFA, waarvoor Van der Spek in Nederland al enige jaren succesvol importeur is.

De maximale capaciteit van de Beton Master is 15 m³ per uur bij een druk van 80 bar. Naast de Beton Master is ook de TB30 interessant voor de Nederlandse markt. Deze wat grotere aanhangerbetonpomp zal op zeer korte termijn in Vianen arriveren.

Beide machines zijn te leveren met een 4 cilinder Stage V dieselmotor, maar ook in een elektrische variant verkrijgbaar.

Grootste betonpomp van West-Europa in gebruik genomen

Het zal niemand ontgaan zijn, de grootste betonpomp van West-Europa is in Nederland! Slechts twee maanden na de ingebruikname van de nieuwe CIFA K60H, had Verhoeven Bedrijfsvloeren uit Zijtaart vandaag de absolute primeur.

De op een 6-assig Mercedes-Benz truckchassis gemonteerde CIFA K67H betonpomp heeft met zijn 7-delige mast een reikhoogte van bijna 67 meter. En dat deze pomp ook een groot bereik horizontaal heeft, is op de foto’s duidelijk te zien. Om de volledige machine met gestrekte mast in beeld te krijgen moet behoorlijk wat afstand genomen worden.

Om gewicht te besparen zijn de laatste 4 mastdelen uitgevoerd in carbon. Hierdoor is het mogelijk dat een dergelijk grote betonpomp op een 6-assig chassis gemonteerd kan worden.

Door Van der Spek Vianen B.V. zijn de afgelopen jaren al diverse pompen en mixerpompen uit de Carbotech serie, voorzien van carbon mastdelen, uitgeleverd.

De CIFA K67H voor Verhoeven is op dit moment de grootste betonpomp in West-Europa en is de eerste van dit type voorzien van de Smartronic Advanced optie. Dit systeem biedt, naast de opties op de Smartronic uitvoeringen, ook de mogelijkheid voor automatisch in- en uitvouwen en mastdemping.

Een LCD-kleurenscherm en de onvolprezen en bijzonder flexibele afstempelbeveiliging van CIFA  behoren al standaard tot het Smartronic-pakket.

Na een uitgebreid testprogramma bij de CIFA-fabriek in het Italiaanse Senago arriveerde de betonpomp eind vorige week in Vianen. Daar is in de werkplaats met man en macht gewerkt om de nodige accessoires op te bouwen en de pomp gereed te krijgen voor zijn eerste teststort vandaag.

Bovendien is de machine in Vianen ook nog eens een aantal uur volcontinu belast in een eigen testopstelling om er zeker van te zijn dat de pomp probleemloos in gebruik genomen kon worden.

Tussendoor is de pomp ook nog bij Louwman in Veghel geweest voor de nulbeurt en afleveringscontrole.

De komende periode zal de machine op diverse bouwplaatsen getest worden in de praktijk onder het toeziend oog van de monteurs van Van der Spek Vianen B.V. en van CIFA.

Machinist Roy werd door monteurs Guus en Kevin wegwijs gemaakt met de nieuwe machine. Doordat hij de afgelopen 2 maanden al met de nieuwe CIFA 60m pomp onderweg was geweest, leverde dat geen problemen op.

Ondanks de grootte van de pomp en de totale lengte van bijna 15 meter is de pomp erg compact en op de bouwplaats goed op te stellen.

Het door Louwman in Veghel geleverde Mercedes-Benz chassis is door de gestuurde 1e, 2e, 3, en 6e as zowel op de weg als op de bouwplaats enorm wendbaar en eenvoudig te besturen.

Eigenaar Chris Verhoeven stond vol trots bij de eerste betonstort in Lieshout te kijken en liet zich de taart die Jarno Spruit, vertegenwoordiger van Van der Spek Vianen B.V., had meegenomen goed smaken.

“Met deze grote betonpomp van CIFA gaan we ons nog meer onderscheiden in de markt. Met de K60H en deze nieuwe K67H van CIFA hebben we twee belangrijke troeven in handen in een markt die vraagt om steeds meer passende oplossingen op complexere bouwprojecten. Die kunnen we met de grote betonpompen die we in de vloot hebben zeker bieden aan onze klanten.”

Met zijn opvallende blauw-grijze kleurstelling zal de nieuwe CIFA-betonpomp zeker een bekende verschijning gaan worden op diverse bouwplaatsen.

De eerste nieuwe CIFA MK28H afgeleverd

De eerste MK28H is in Oostenrijk geleverd aan J. Winkler Beton, gevestigd in “Großschönau”. J. Winkler Beton is al CIFA-klant sinds 1995.

Het bedrijf werd opgericht in 1935 en wordt momenteel geleid door de heer Florian Winkler, inmiddels de vierde generatie van dit familiebedrijf, die dit traditionele bouwbedrijf tot een technisch zeer hoog niveau heeft ontwikkeld.

Winkler exploiteert één van de meest geavanceerde productie-installaties van Oostenrijk voor prefab betonelementen, evenals een moderne betoncentrale, met in totaal ongeveer 70 medewerkers.

In 1995 heeft het bedrijf de eerste CIFA Magnum mixerpomp met een mast van 24 meter van Hittmayr (CIFA-dealer in Oostenrijk) gekocht, gevolgd door verschillende andere types mixerpompen (Magnum Metro 28, MK28L en MK24).

In 2019 ontvingen zij hun eerste CIFA truckgemonteerde betonpomp, die ook de eerste K40H Carbotech, voorzien van carbon mastdelen, was die in Oostenrijk werd verkocht.

Omdat deze K40H belangrijke voordelen heeft opgeleverd met betrekking tot de benodigde ruimte op kleine werklocaties, een minimale stabilisatie mogelijk maakt dankzij ASC (Advanced Stability Control) in combinatie met de lichte koolstofvezelgiek, wilde Winkler graag profiteren van vergelijkbare voordelen in mixerpompen.

In deze categorie machines heeft lichtgewicht een directe invloed op de winstgevendheid, omdat het ledig gewicht van het voertuig afneemt en daardoor het laadvermogen toeneemt en een maximaal bereik en veilige stabiliteit wordt geboden. Zelfs in moeilijke posities met weinig opstelruimte!

Dankzij de toepassing van koolstofvezeltechnologie, exclusief voor CIFA, en een zorgvuldig herontwerp van alle elementen van de pompwagen, heeft de MK28H tot meer dan 700 kg meer laadvermogen in vergelijking met een MK28L.

Wilt u meer weten over de voordelen en mogelijkheden van CIFA-autobetonpompen en -mixerpompen voorzien van carbon mastdelen, neem dan contact op met info@vanderspek.nl

Kentekenplicht voor machines

Sinds 1 januari 2021 gelden er nieuwe regels voor het rijden op de
openbare weg met een MMBS (Motorrijtuig Met Beperkte Snelheid).
Deze nieuwe regels houden in dat een MMBS geregistreerd
moet worden en dus ook een kenteken krijgt.

VRAAG UW KENTEKEN TIJDIG AAN EN BESPAAR KOSTEN

Het aanvragen van een kenteken is dit jaar enkel een online administratieve handeling en kost u slechts € 18,- per kenteken. Dit verloopt via uw DigiD account. Mocht u dit zelf niet willen doen, dan kan Van der Spek dit tegen vergoeding voor u verzorgen. Na 31 december 2021 moet elk niet eerder geregistreerd MMBS-voertuig door de RDW beoordeeld worden op een RDW keuringsstation, met alle dan geldende eisen. De kosten zullen na dit jaar vele malen hoger zijn.

Uw Van der Spek machine heeft een registratieplicht als:

• Het bouwjaar van uw machine vóór 2021 is en nu of in de toekomst (mogelijk) op de openbare weg komt.
• De maximum constructiesnelheid van uw voertuig 6 km/h of hoger is en het voertuig breder is dan 1.30 m.
• Het een getrokken voertuig is met een maximale constructiesnelheid van meer dan 25 km/h.

Voor al deze voertuigen dient u een kentekenbewijs aan te vragen

Uitzonderingen op de MMBS-kentekenplicht:

• 1-assige motorrijtuigen • Asfalteermachines
• Asfaltfreesmachines • Walsen wegenbouw

De verwerkingstijd van uw kentekenbewijs duurt gemiddeld 20 werkdagen. Zodra de RDW uw aanvraag heeft goedgekeurd, stuurt zij u het kentekenbewijs toe. Heeft de RDW meer informatie nodig om de registratie af te ronden, dan ontvangt u hierover bericht. Mogelijk is het machinetype nog niet bekend bij de RDW. De RDW zal u dan om foto’s en aanvullende informatie vragen. Eén werkdag nadat u het kentekenbewijs en eerste deel van de code heeft ontvangen, stuurt de RDW u de bijbehorende tenaamstellingscode toe.

Bij een geregistreerd voertuig horen verplichtingen, bijvoorbeeld de verzekeringsplicht. U dient daarom uw nieuwe kentekennummer aan te melden bij uw verzekeraar. Vraag uw GIAK-kentekenplaat aan bij een erkend bedrijf met de codes die ontvangt van RDW en monteer de kentekenplaat op uw machine.

Heeft u vragen over wat Van der Spek voor u kan betekenen? Vraag het John:

Rouwmaat neemt nieuwe CIFA-mixerpomp in gebruik

In het ochtendzonnetje staat ‘ie mooi te glimmen! De nieuwe CIFA-mixerpomp voor de Rouwmaat Groep. Vanzelfsprekend opgebouwd op een Scania chassis en in de vertrouwende rood-witte kleurstelling. De pomp staat in Vianen gereed om afgeleverd te worden.

De CIFA MK32L heeft een maximale theoretische capaciteit van 60 m³ bij een betondruk van 71 bar en de mixertrommel heeft een inhoud van 9,5 m³. De mixerpomp is verder voorzien van een 4-delige mast met een maximale reikhoogte van 31,2 m.

In de werkplaats van Van der Spek in Vianen is de machine verder aangepast aan de specifieke wensen van de klant en toekomstige machinist.
Zo werden extra, grotere stempelschotten in houders gemonteerd en extra rvs kisten zodat de machinist over nog meer opbergruimte beschikt. Bovendien werd een aluminium deksel gemonteerd op de trechter.
Bij het standaard leveringspakket voor Nederland monteert Van der Spek verder rvs deurtjes voor de stempelschothouders, een opberggoot voor de eindslang, een bekistingsolietankje, bescherming voor de bedieningsunit achter en opbergingen voor leverbonnen en voor sponsballen
De CIFA-mixerpomp gaat bij de Rouwmaat Groep één van de oudere mixerpompen vervangen en zal door zijn grotere bereik een welkome aanvulling zijn in de vloot.

De activiteiten van de Rouwmaat Groep zijn divers, maar liggen wel in elkaars verlengde. Steeds meer bedrijven, instellingen, overheden en particulieren zien in Rouwmaat een duurzame totaalpartner met een vakkundige en betrokken werkwijze. De Rouwmaat Groep bestaat inmiddels meer dan zeventig jaar, telt een kleine 200 medewerkers en is een echt familiebedrijf. Inmiddels is ook de 3e generatie van de familie toegetreden.

De Rouwmaat Groep is een breed georiënteerd bedrijf dat een reeks activiteiten uitvoert op het terrein van bodem- en milieuonderzoeken, infraprojecten, sloopwerken, de productie van beton en mortels, de verhuur van afvalcontainers, recycling en het transport van allerhande grondstoffen, half- en eindfabrikaten. De werkzaamheden worden uitgevoerd binnen vier bedrijven die allen marktgericht en flexibel zijn; Rouwmaat Grond, Weg- & Waterbouw, Rouwmaat Beton, Mortels & Vloerspecies, Rouwmaat Recycling & Milieutechniek en tenslotte Rouwmaat Transport.

We gaan er vanuit dat de relatie tussen beide familiebedrijven Van der Spek en Rouwmaat met de levering van deze CIFA-mixerpomp verder geïntensiveerd wordt.

Winter is coming

Uit voorraad leverbaar: sneeuw-witte CIFA mixerpomp van het type MK25H.


De CIFA mixerpomp is gemonteerd op een MAN TGS chassis met een tridem asopstelling. Hierdoor is een optimale gewichtsverdeling en beladingsgraad mogelijk en door de gestuurde achterste as is het voertuig erg wendbaar.

De MK25H heeft een maximale theoretische capaciteit van 61 m³ bij een betondruk van 71 bar en de mixertrommel heeft een inhoud van 7 m³.
De laatste twee delen van de vierdelige mast zijn uitgevoerd in carbon. Hierdoor wordt een aanzienlijke gewichtsbesparing gerealiseerd wat er voor zorgt dat er meer beton vervoerd kan worden.
In de werkplaats van Van der Spek in Vianen kan de opbouw verder aangepast worden aan de specifieke wensen van de klant.

Heeft u interesse of wilt u meer informatie over deze machine?
Neem dan contact op met onze vertegenwoordiger Jarno Spruit op nummer 06-53900525 of stuur een mail naar jarno.spruit@vanderspek.nl

Thuiswedstrijd voor Nederlandse CIFA primeur

De verbouwing van ons kantoorpand aan De Limiet in Vianen nadert langzamerhand het einde. Ook de showroom ondergaat een grote verandering. Deze week werd door Schipper Vloeren B.V. de vloer vernieuwd en voorzien van vloerverwarming en hoe kon dat nu beter dan met hun nieuwe CIFA betonpomp?

Eind vorige week is de nieuwe CIFA K47H vanuit de fabriek in Italië bij onze werkplaats in Vianen aangeleverd. Daar is de machine meteen onder handen genomen, zodat deze gereed was voor de eerste inzet op de thuisbasis van CIFA in Nederland. In de werkplaats in Vianen zijn verder nog de nodige opties gemonteerd, zoals een extra werklamp op de trechter, bekistingsolietank, slanghaspel en sponsballenhouder.

Deze K47H is één van de nieuwe modellen uit de CarboTech serie van CIFA en is de eerste van dit model dat in Nederland geleverd wordt. Een tweede pomp van dit type wordt na de bouwvak verwacht.
De pomp heeft een 5-delige mast, waarvan de laatste 2 delen in carbon zijn uitgevoerd. Hij heeft een capaciteit van 180 m³ per uur met een reikhoogte van de giek van 46,1 m. Zo hoog hoefde het deze keer nog niet. Onder grote belangstelling van personeel van Van der Spek, die nu met eigen ogen konden zien hoe een betonstort met een CIFA betonpomp in zijn werk gaat, was de klus snel geklaard.

Helemaal gereed is het nieuwe vlaggenschip uit de vloot van Schipper Betonpompverhuur nog niet. Zoals we van hen gewend zijn zal dit ook weer een echt visitekaartje worden en zal de nieuwe CIFA nog voorzien worden van diverse accessoires zoals luchthoorns, zwaailichtbakken op het cabinedak en verchroomde wieldoppen. Bovendien zal ook deze betonpomp uitgerust worden met volledig dichtgebouwde zijkanten en het bekende, opvallende spuit- en reclamewerk. Eenzelfde behandeling zal ook de nieuwe K35L voor Schipper ondergaan die binnenkort in Vianen aangeleverd wordt.

Vanaf de oprichting in 1975 is Schipper actief in voegwerk en cement-dekvloeren. Binnen Schipper Vloeren B.V. is een grote expertise aanwezig op het gebied van diverse vloersystemen, zoals supervlakke vloeren, vloei- en schuimvloeren en diverse andere betonvloeren.

CIFA met heel veel primeurs aanwezig op de Bauma

Nog minder dan 2 weken en dan is het weer zover: München opent haar deuren voor de grootste beurs ter wereld voor bouwmaterieel en aanverwante toeleveranciers. Mede dankzij de betere economische tijden waarin de bouw zich collectief bevindt, overtreft deze editie van Bauma weer alle voorgaande edities.

Voor Van der Spek is het de eerste BAUMA op de stand van CIFA. Onze collega Jarno Spruit leidt u graag rond op de stand 905/2 op het buitenterrein waar heel veel nieuws is te melden.

Zo wordt de eerste plug-in hybride mixerpomp ter wereld gepresenteerd. De CIFA Magnum MK28E is een nieuw product in de Energya-serie en produceert minder geluid en CO2 en verbruikt minder brandstof. Deze nieuwe mixerpomp is een welkome aanvulling op de reeds bekende plug-in hybride mixers van CIFA. Deze mixerserie krijgt op de BAUMA een ‘groene’ uitbreiding. De bekende Energya E9 is op de stand gemonteerd op een truck aangedreven door gas, voor een volledig emissievrije inzet op de bouwplaats.

Op het gebied van grote autobetonpompen is ook veel nieuws te melden. In de CarboTech serie worden maar liefst 2 nieuwe modellen voorgesteld. De K53H, die gemonteerd kan worden op een 4-assig chassis, voorzien is van een 5-delige mast met de laatste 2 delen in carbon. En als absolute topper de K67H. Deze geweldenaar heeft een 7-delige mast met de laatste 3 delen van de mast in carbon. De pomp wordt gemonteerd op een 6-assig bedrijfswagenchassis. Verder wordt bij de SteelTech serie ook de K63L voorgesteld, eveneens voorzien van een 6-delige mast en op te bouwen op een 6-asser.

Bovendien zal ook de vorig jaar geïntroduceerde CarboTech K47H te zien zijn. Van deze pomp met 5-delige mast op een 4-assige bedrijfswagen zijn door Van der Spek inmiddels al 2 stuks verkocht in Nederland.

Wanneer u op de hoogte wilt blijven van de laatste nieuwtjes en alvast een voorproefje wil zien van al deze noviteiten, nodigen wij u graag uit een kijkje te nemen op de speciale website van CIFA:
https://bauma2019.cifa.com/.