Search
Close this search box.

Category Archive Cifa

door-Van der Spek-

Duurzame Cifa primeur voor Terraq met elektrisch aangedreven Cifa MK28E pompmxier

Terraq heeft de eerste elektrische Cifa MK28E Energya in gebruik genomen van de Benelux.

Deze hybride plug-in elektrisch aangedreven pompmixer is geheel door Cifa in eigen huis ontwikkeld kan als hij op de bouwplaats is aangekomen middels de in de machine gebouwde Lithium-ion accu werken en als benodigd daarna op de zuinige dieselmotor van de vrachtwagen. Als er op de bouw een stroomvoorziening aanwezig is kan tijdens het verwerken van de beton ook worden bijgeladen.

De 36 kWh accu kan zowel op een normale 220V aansluiting worden opgeladen en als aanwezig ook middels een 400V – 35kW waarbij binnen een uur de accu weer volledig is opgeladen. Tijdens het rijden van de ene naar de andere bouwplaats wordt de accu ook opgeladen zodat vele klussen achter elkaar emissie loos kunnen worden uitgevoerd op de bouwplaats. Op een volle acculading kan de MH28H zonder problemen rond de 20M3 beton verpompen en middels de verdeelmast plaatsen.

Op de Cifa MK28E is een Cifa PB607CCEPC pompunit geplaatst welke een capaciteit heeft tot 61M³/uur waar de betondruk maximaal 71 bar is. De cilinders van de unit hebben een slag van 1.000mm en een diameter van 200mm. Middels de S-bocht worden de beton naar de verdeelmast gepompt.

De MK28H is voorzien van een 4-delig mast welke is voorzien van betonleiding met een diameter van 100mm. Maximaal horizontaal bereik is 23.274mm en verticaal 27.150mm. Het derde- en vierde deel zijn uitgevoerd in carbon voor optimale gewichtsbesparing zodat maximale lading kan worden meegenomen in de mixer. Middels de 4 stempels staat de machine altijd stabiel opgesteld.

Onder de Cifa MK28H is een Mercedes Benz Arocs 3246 geplaats welke uiteraard is uitgevoerd met een duurzame Euro-6 motor.

Terraq is een echt familiebedrijf dat vanaf de oprichting kwaliteit levert. In 1946 begint het verhaal. Het accent lag de eerste jaren nog meer op draglineverhuur en transport. Naast de verhuur van machines werd langzaam begonnen met het leveren van zand en grind aan lokale bouwbedrijven. Het zelfstandig winnen van het benodigde zand- en grind kwamen langzaam maar zeker steeds meer in eigen hand van het familiebedrijf.

Gestaag groeide het bedrijf verder. Begin jaren ’80 begint het Mega-mix verhaal. In de jaren ’80 is de betoncentrale in Cuijk aan het bedrijf toegevoegd. In de jaren ’90 nam de groei toe en werden er meer investeringen gedaan, onder andere in nieuwe locaties voor zand en grindwinningen. De zand- en grind activiteiten zijn daarbij altijd doorgegroeid. De vraag uit de markt veranderde in de loop van de jaren. Deze werd breder, specifieker, kritischer en meer divers. De afzetzijde veranderde, maar minstens zo hard veranderde de wereld waarin we leven en verlangde de maatschappij dat de grondstoffenwinning en betonproductie- en transport zich aanpaste aan de hedendaagse wensen en uitdagingen.

De nieuwe hybride electrisch aangedreven Cifa MK28E Energya past dan ook geheel in de wens om te investeren in duurzaam materieel.

door-Van der Spek-

Nieuw duo Cifa betonpompen voor Verhoeven bedrijfsvloeren in Zijtaart

Van der Spek Vianen heeft onlangs een duo nieuwe Cifa betonpompen afgeleverd. Ditmaal zijn er een nieuwe Cifa K36L en een Cifa K42L bij Verhoeven bedrijfsvloeren in gebruik genomen. Voor Verhoeven zijn het zeker niet de eerste Cifa betonpompen. Al eerder werden o.a. een Cifa K60H en de grootste betonpomp van Europa een Cifa K67H door Van der Spek Vianen geleverd in Zijtaart.

Net als de eerder geleverde Cifa betonpompen zijn ook deze pompen voorzien van de bekende bedrijfskleuren van Verhoeven bedrijfsvloeren.

Cifa K36L-5

De nieuw geleverde Cifa K36L-5 is uitgevoerd met een 5-delige Z-mast waarbij de laatste deel, de vlieger 360° kan draaien. De mast is voorzien van een leidingset met een diameter van 125mm waarmee zonder problemen ook grovere betonproducten kunnen worden verpompt.

Op de machine is een HP1608EC pomp-unit geplaatst welke een capaciteit tot 160M³/uur kan verwerken. De maximale betondruk bedraagt 80 bar. De trechter op de pomp heeft een inhoud van 550 liter.

Onder de pomp is een 3-assige Mercedes-Benz Arocs 2640 vrachtwagen geplaatst.

Cifa K42L

De nieuwe Cifa K42L is ook opgebouwd op een Mercedes Benz Arocs, ditmaal een 4-assige 3240

De mast op de Cifa K42L is ook een 5-delige, ditmaal een RZ-uitvoering waarmee een maximaal verticaal bereik van 41,1 meter behaald kan worden.  

Ook op de Cifa K42L is een HP1608EC pomp-unit geplaatst welke een capaciteit tot 160M³/uur kan verwerken. De maximale betondruk bedraagt 80 bar. De trechter op de pomp heeft een inhoud van 550 liter.

Beide machines zijn door de technische dienst van Van der Spek opgebouwd met klant specifieke opties zodat de machines optimaal hun werk kunnen gaan uitvoeren.

door-Van der Spek-

Nieuw model CIFA betonpomp on tour

Komende periode zal Van der Spek Vianen B.V. onderweg zijn met een nieuwe type betonpomp van CIFA: de K36L-5. Deze pomp beschikt over een 5-delige Z-mast, die het gebruik onder kleinere, krappe omstandigheden mogelijk maakt. Bovendien kan het 5e mastdeel als extra 360 graden roteren, hetgeen nog meer mogelijkheden biedt. De 160 m3 pompunit heeft een maximale druk van 80 bar.

Standaard is de machine voorzien van een HBC radiografische afstandsbediening met 2 joysticks een een kleurendisplay, waardoor de machinist alle informatie direct binnen handbereik heeft.

Het ASC (Advanced Stability Control) systeem, of afstempelbeveiliging – geïntegreerd bij de Smartronic uitvoering – controleert de stabiliteit van de machine in real time wanneer de de steunpoten niet volledig uitgeschoven kunnen worden door gebrek aan ruimte op de bouwplaats. Aan de hand van de posities van de steunpoten bepaalt de machine in welk gebied er nog veilig gewerkt kan worden en vertraagt of stopt zelfs wanneer de stabiliteit in gevaar komt.

Het innovatieve MBE (Maximum Boom Extension) systeem, eveneens onderdeel van de Smartronic uitvoering, geeft vervolgens in een display precies aan wat het werkbereik van de pomp is bij deze opstelling. Dit alles zonder dat de machinist de mast uit hoeft te vouwen om vervolgens tot de ontdekking te komen dat de machine niet op de juiste positie staat.

Verder is de betonpomp naar keuze uit te breiden met diverse opties en accessoires, die af fabriek of naderhand in de werkplaats in Vianen opgebouwd kunnen worden. De compacte en doordachte opbouw van de K36L-5 bieden tevens de mogelijkheid tot het monteren van diverse oplossingen om extra betonslangen of -leidingen mee te nemen.

Wilt u meer weten over de betonpompen van CIFA of heeft u interesse in een demo? Neem dan contact op met onze vertegenwoordiger Jarno Spruit via 06 – 53 900525 of jarno.spruit@vanderspek.nl.

door-Van der Spek-

CIFA-betonmixers uit voorraad leverbaar

CMS – Construction Machinery Services bv, de dealer voor België van CIFA-betonmixers, betonpompen en mixerpompen, heeft een aantal voorraadmixers op laten bouwen op opleggerchassis.

Bij onze productielocatie bij Prima Equipment B.V. in Hardenberg zijn deze week twee stuks CIFA 12 m³ mixer afgehaald. In de werkplaats van CMS in Paal (België) zullen deze nog voorzien worden van enkele specifieke accessoires en wordt de homologatie voor de Belgische toelating verzorgd.

De chassis zijn bij de fabricage bij MOL in het Belgische Staden, in samenspraak met CMS, zodanig voorbereid met steunen en gatenpatroon voor de opbouw van een CIFA S12 m³ mixer, dat de montagetijd tot een minimum beperkt is.

De mixers kunnen naar wens ook voorzien worden van een Stage V hulpmotor voor aandrijving van de mixertrommel.
Naast deze 12 m³ mixers zijn er ook voor andere types passende chassis te bestellen, zo behoort ook de 15 m³ grote SL15 mixer van CIFA tot de mogelijkheden.
De 2-assige of 3-assige MOL-opleggerchassis zijn verder naar wens uit te rusten met stuurbare voorloop- of naloopas, liftassen en automatische vetsmering, waarbij ook de opbouw meegenomen kan worden.

Heeft u interesse of wilt u meer informatie over deze mixers of andere producten van CIFA voor de Belgische markt? Neem dan contact op met verkoper Eric Geets op nummer +32 471 860342 of stuur een mail naar eric.geets@c-m-s.be.

door-Van der Spek-

Nieuwe CIFA MK32L in bedrijf genomen door Betoncentrale Raijmakers Someren B.V.

Met zijn MK32L 4-delige mast heeft de machine een bereik van bijna 32 meter. Dankzij de RH115 betonmixer neemt de mixerpomp gelijk zijn eerste lading beton mee naar het werk. Als gewenst kan natuurlijk nog meer beton worden aangevoerd.

De beton wordt verpompt door een Cifa PB607S7 betonpomp die tot 60M3 per uur kan verpompen.

De nieuwe mixerpomp is bij Cifa opgebouwd op een MAN Truck & Bus 8 x 4 chassis.

door-Van der Spek-

Nieuwe Cifa Energya K42E op de Bauma

Op de Bauma blijven er nieuwe duurzame ontwikkelingen te zien. Bij Cifa zijn er diverse machines te zien die naast diesel aandrijving ook elektrisch of op accu kunnen werken.

We kennen de Cifa Energya pompmixer al waar we bij Van der Spek Vianen B.V. in Nederland een demomachine van hebben.

Op de Bauma is nu de geheel nieuwe Cifa Energya K42E geïntroduceerd aan het publiek.

Deze 42 meter pomp met carbon mastdelen kan normaal worden aangedreven met de vrachtwagen en als noviteit ook middels accu en als benodigd een stroomaansluiting om de bouwplaats.

Cifa Energya K42E
door-Van der Spek-

Duo MOL-opleggerchassis onderweg naar Hardenberg

Voor onze partner CMS – Construction Machinery Services bv – zijn wederom 2 opleggerchassis onderweg naar onze productielocatie bij Prima Equipment B.V. in Hardenberg. CMS is de dealer voor CIFA betonpompen, mixerpompen en mixers in België.

Op deze triple-as en tamdemas zullen in Hardenberg 12 m³ CIFA mixers worden opgebouwd. In de werkplaats van CMS in Paal (België) worden deze nog voorzien van enkele specifieke accessoires en wordt de homologatie voor de Belgische toelating verzorgd. Daarna zijn de mixers gereed voor de verkoop, zodat eventuele klanten ze op korte termijn in gebruik kunnen nemen.

De chassis zijn bij de fabricage bij MOL in het Belgische Staden, in samenspraak met CMS, zodanig voorbereid met steunen en gatenpatroon voor de opbouw van een CIFA S 12 m³ mixer, dat de montagetijd tot een minimum beperkt is.


Naast deze 12 m³ mixers zijn er ook voor andere types passende chassis te bestellen. Zo behoort zelfs een 15 m³ grote SL15 mixer van CIFA tot de mogelijkheden. De mixers kunnen naar keuze ook met Stage V hulpmotor besteld worden.


De MOL-opleggerchassis zijn verder naar wens uit te rusten met stuurbare voor- of naloopas, liftassen en automatische vetsmering, waarbij ook de opbouw meegenomen kan worden.

Heeft u interesse of wilt u meer informatie over deze mixers uit voorraad of andere producten van CIFA voor de Belgische markt? Neem dan contact op met verkoper Eric Geets op nummer +32 471 860342 of stuur een mail naar eric.geets@c-m-s.be.

doorVan der Spek

HYBRIDE PRIMEUR BIJ VAN DER SPEK VIANEN B.V.

Onlangs is in Vianen een heuse primeur gearriveerd.

De nieuwe plug-in hybride CIFA Magnum MK28 ENERGYA mixerpomp is na uitvoerig testen in de fabriek van CIFA op transport gegaan naar Nederland.

De mixerpomp is voorzien van een 4-delige mast, waarvan de laatste twee mastdelen van carbon zijn. Dit resulteert in een gewichtsbesparing, waardoor er optimaal beladen kan worden.

Uiterlijk is de ENERGYA-mixerpomp, net als de hybride mixer uit de ENERGYA-serie, direct te herkennen aan de stijlvolle polyester bekleding van de pomp en het achterste deel van de mixertrommel.

Met de mixerpomp uit de ENERGYA-serie kan de machine volledig elektrisch afstempelen, de mixertrommel beladen en gelost worden, de 4-delige mast uitvouwen en bediend worden en beton verpompen. Kortom, een volledig groene betonstort met een mixerpomp.

Van der Spek Vianen B.V. is een voorloper op het gebied van elektrische en hybride bouwmachines.

Naast diverse elektrische graafmachines van Hyundai, Powerscreen zeefmachines, volledig elektrische Turbosol aanhangerbetonpompen en de onlangs in gebruik gestelde asfaltspreidmachine van Dynapac, is de CIFA-mixerpomp een welkome aanvulling op het duurzame leveringsprogramma van Van der Spek.

De innovatieve hybride MK28E mixerpomp wordt volledig af fabriek geleverd door CIFA en kan tijdens het pompen worden opgeladen op de bouw of tijdens het laden van beton op de betoncentrale. Met de optionele snellader is de batterij in een uur weer volledig opgeladen.

Bovendien is het voertuig uitgerust met een KERS-systeem (Kinetic Energy Recovery System), dat ervoor zorgt dat de energie die ontstaat tijdens het remmen onderweg wordt opgeslagen.

Op dit moment wordt de mixerpomp in de werkplaats in Vianen gereed gemaakt en zal deze, na de RDW-keuring en uitgebreide instructie voor onze monteurs, bij diverse klanten gedemonstreerd worden.

Binnenkort meer nieuws over deze unieke plug-in hybride mixerpomp van CIFA. ’s Werelds marktleider in mixerpompen!

doorVan der Spek

Grootste betonpomp van West-Europa in gebruik genomen

Het zal niemand ontgaan zijn, de grootste betonpomp van West-Europa is in Nederland! Slechts twee maanden na de ingebruikname van de nieuwe CIFA K60H, had Verhoeven Bedrijfsvloeren uit Zijtaart vandaag de absolute primeur.

De op een 6-assig Mercedes-Benz truckchassis gemonteerde CIFA K67H betonpomp heeft met zijn 7-delige mast een reikhoogte van bijna 67 meter. En dat deze pomp ook een groot bereik horizontaal heeft, is op de foto’s duidelijk te zien. Om de volledige machine met gestrekte mast in beeld te krijgen moet behoorlijk wat afstand genomen worden.

Om gewicht te besparen zijn de laatste 4 mastdelen uitgevoerd in carbon. Hierdoor is het mogelijk dat een dergelijk grote betonpomp op een 6-assig chassis gemonteerd kan worden.

Door Van der Spek Vianen B.V. zijn de afgelopen jaren al diverse pompen en mixerpompen uit de Carbotech serie, voorzien van carbon mastdelen, uitgeleverd.

De CIFA K67H voor Verhoeven is op dit moment de grootste betonpomp in West-Europa en is de eerste van dit type voorzien van de Smartronic Advanced optie. Dit systeem biedt, naast de opties op de Smartronic uitvoeringen, ook de mogelijkheid voor automatisch in- en uitvouwen en mastdemping.

Een LCD-kleurenscherm en de onvolprezen en bijzonder flexibele afstempelbeveiliging van CIFA  behoren al standaard tot het Smartronic-pakket.

Na een uitgebreid testprogramma bij de CIFA-fabriek in het Italiaanse Senago arriveerde de betonpomp eind vorige week in Vianen. Daar is in de werkplaats met man en macht gewerkt om de nodige accessoires op te bouwen en de pomp gereed te krijgen voor zijn eerste teststort vandaag.

Bovendien is de machine in Vianen ook nog eens een aantal uur volcontinu belast in een eigen testopstelling om er zeker van te zijn dat de pomp probleemloos in gebruik genomen kon worden.

Tussendoor is de pomp ook nog bij Louwman in Veghel geweest voor de nulbeurt en afleveringscontrole.

De komende periode zal de machine op diverse bouwplaatsen getest worden in de praktijk onder het toeziend oog van de monteurs van Van der Spek Vianen B.V. en van CIFA.

Machinist Roy werd door monteurs Guus en Kevin wegwijs gemaakt met de nieuwe machine. Doordat hij de afgelopen 2 maanden al met de nieuwe CIFA 60m pomp onderweg was geweest, leverde dat geen problemen op.

Ondanks de grootte van de pomp en de totale lengte van bijna 15 meter is de pomp erg compact en op de bouwplaats goed op te stellen.

Het door Louwman in Veghel geleverde Mercedes-Benz chassis is door de gestuurde 1e, 2e, 3, en 6e as zowel op de weg als op de bouwplaats enorm wendbaar en eenvoudig te besturen.

Eigenaar Chris Verhoeven stond vol trots bij de eerste betonstort in Lieshout te kijken en liet zich de taart die Jarno Spruit, vertegenwoordiger van Van der Spek Vianen B.V., had meegenomen goed smaken.

“Met deze grote betonpomp van CIFA gaan we ons nog meer onderscheiden in de markt. Met de K60H en deze nieuwe K67H van CIFA hebben we twee belangrijke troeven in handen in een markt die vraagt om steeds meer passende oplossingen op complexere bouwprojecten. Die kunnen we met de grote betonpompen die we in de vloot hebben zeker bieden aan onze klanten.”

Met zijn opvallende blauw-grijze kleurstelling zal de nieuwe CIFA-betonpomp zeker een bekende verschijning gaan worden op diverse bouwplaatsen.

doorVan der Spek

De eerste nieuwe CIFA MK28H afgeleverd

De eerste MK28H is in Oostenrijk geleverd aan J. Winkler Beton, gevestigd in “Großschönau”. J. Winkler Beton is al CIFA-klant sinds 1995.

Het bedrijf werd opgericht in 1935 en wordt momenteel geleid door de heer Florian Winkler, inmiddels de vierde generatie van dit familiebedrijf, die dit traditionele bouwbedrijf tot een technisch zeer hoog niveau heeft ontwikkeld.

Winkler exploiteert één van de meest geavanceerde productie-installaties van Oostenrijk voor prefab betonelementen, evenals een moderne betoncentrale, met in totaal ongeveer 70 medewerkers.

In 1995 heeft het bedrijf de eerste CIFA Magnum mixerpomp met een mast van 24 meter van Hittmayr (CIFA-dealer in Oostenrijk) gekocht, gevolgd door verschillende andere types mixerpompen (Magnum Metro 28, MK28L en MK24).

In 2019 ontvingen zij hun eerste CIFA truckgemonteerde betonpomp, die ook de eerste K40H Carbotech, voorzien van carbon mastdelen, was die in Oostenrijk werd verkocht.

Omdat deze K40H belangrijke voordelen heeft opgeleverd met betrekking tot de benodigde ruimte op kleine werklocaties, een minimale stabilisatie mogelijk maakt dankzij ASC (Advanced Stability Control) in combinatie met de lichte koolstofvezelgiek, wilde Winkler graag profiteren van vergelijkbare voordelen in mixerpompen.

In deze categorie machines heeft lichtgewicht een directe invloed op de winstgevendheid, omdat het ledig gewicht van het voertuig afneemt en daardoor het laadvermogen toeneemt en een maximaal bereik en veilige stabiliteit wordt geboden. Zelfs in moeilijke posities met weinig opstelruimte!

Dankzij de toepassing van koolstofvezeltechnologie, exclusief voor CIFA, en een zorgvuldig herontwerp van alle elementen van de pompwagen, heeft de MK28H tot meer dan 700 kg meer laadvermogen in vergelijking met een MK28L.

Wilt u meer weten over de voordelen en mogelijkheden van CIFA-autobetonpompen en -mixerpompen voorzien van carbon mastdelen, neem dan contact op met info@vanderspek.nl