Zoek
Sluit dit zoekvak.

Categorie archief Beton-cement-mixerpomp

door-Van der Spek-

Augustinus Group neemt nieuwe Cifa MK32L pompmixer in gebruik.

Van uit de werkplaats in Vianen heeft Van der Spek een nieuwe Cifa MK32L pompmixer geleverd aan de Augustinus Group.

De Augustinus Group is een specialist in funderingen, kelders en bedrijfsvloeren. Jaarlijks verpompen ze meer dan 200.000 m³ beton en zetten ze circa 150.000 ton staal om. De naadloze samenwerking tussen de werkmaatschappijen resulteert in een krachtige organisatie waarin snel beslissingen kunnen worden genomen. Bij Augustinus staat samenwerking, kwaliteit en klantgerichtheid altijd centraal.

Op de Cifa MK32L is een Cifa PB808L pompunit geplaatst welke een capaciteit heeft tot 81M³/uur waar de betondruk maximaal 81 bar is. De cilinders van de unit hebben een slag van 1.000mm en een diameter van 200mm. Middels de S-bocht worden de beton naar de verdeelmast gepompt.

De trechter op de pompunit heeft een inhoud van 500 liter.

De MK32L is voorzien van een 4-delig mast welke is voorzien van betonleiding met een diameter van 100mm. Maximaal horizontaal bereik is 31.200 mm en verticaal 27.200mm. Middels de 4 stempels staat de machine altijd stabiel opgesteld.

De RH115 mixer die op de machine is geplaatst heeft een nominale inhoud van 9M³ en heeft een watertank met een inhoud van 800 liter.

Onder de Cifa MK32L is een MAN 4-assig geplaats welke uiteraard is uitgevoerd met een duurzame Euro-6 motor.

Op wens van de klant zijn diverse opties opgebouwd en zjin extra opbergmogelijkheden voorzien op de machine.

door-Van der Spek-

Duurzame Cifa primeur voor Terraq met elektrisch aangedreven Cifa MK28E pompmxier

Terraq heeft de eerste elektrische Cifa MK28E Energya in gebruik genomen van de Benelux.

Deze hybride plug-in elektrisch aangedreven pompmixer is geheel door Cifa in eigen huis ontwikkeld kan als hij op de bouwplaats is aangekomen middels de in de machine gebouwde Lithium-ion accu werken en als benodigd daarna op de zuinige dieselmotor van de vrachtwagen. Als er op de bouw een stroomvoorziening aanwezig is kan tijdens het verwerken van de beton ook worden bijgeladen.

De 36 kWh accu kan zowel op een normale 220V aansluiting worden opgeladen en als aanwezig ook middels een 400V – 35kW waarbij binnen een uur de accu weer volledig is opgeladen. Tijdens het rijden van de ene naar de andere bouwplaats wordt de accu ook opgeladen zodat vele klussen achter elkaar emissie loos kunnen worden uitgevoerd op de bouwplaats. Op een volle acculading kan de MH28H zonder problemen rond de 20M3 beton verpompen en middels de verdeelmast plaatsen.

Op de Cifa MK28E is een Cifa PB607CCEPC pompunit geplaatst welke een capaciteit heeft tot 61M³/uur waar de betondruk maximaal 71 bar is. De cilinders van de unit hebben een slag van 1.000mm en een diameter van 200mm. Middels de S-bocht worden de beton naar de verdeelmast gepompt.

De MK28H is voorzien van een 4-delig mast welke is voorzien van betonleiding met een diameter van 100mm. Maximaal horizontaal bereik is 23.274mm en verticaal 27.150mm. Het derde- en vierde deel zijn uitgevoerd in carbon voor optimale gewichtsbesparing zodat maximale lading kan worden meegenomen in de mixer. Middels de 4 stempels staat de machine altijd stabiel opgesteld.

Onder de Cifa MK28H is een Mercedes Benz Arocs 3246 geplaats welke uiteraard is uitgevoerd met een duurzame Euro-6 motor.

Terraq is een echt familiebedrijf dat vanaf de oprichting kwaliteit levert. In 1946 begint het verhaal. Het accent lag de eerste jaren nog meer op draglineverhuur en transport. Naast de verhuur van machines werd langzaam begonnen met het leveren van zand en grind aan lokale bouwbedrijven. Het zelfstandig winnen van het benodigde zand- en grind kwamen langzaam maar zeker steeds meer in eigen hand van het familiebedrijf.

Gestaag groeide het bedrijf verder. Begin jaren ’80 begint het Mega-mix verhaal. In de jaren ’80 is de betoncentrale in Cuijk aan het bedrijf toegevoegd. In de jaren ’90 nam de groei toe en werden er meer investeringen gedaan, onder andere in nieuwe locaties voor zand en grindwinningen. De zand- en grind activiteiten zijn daarbij altijd doorgegroeid. De vraag uit de markt veranderde in de loop van de jaren. Deze werd breder, specifieker, kritischer en meer divers. De afzetzijde veranderde, maar minstens zo hard veranderde de wereld waarin we leven en verlangde de maatschappij dat de grondstoffenwinning en betonproductie- en transport zich aanpaste aan de hedendaagse wensen en uitdagingen.

De nieuwe hybride electrisch aangedreven Cifa MK28E Energya past dan ook geheel in de wens om te investeren in duurzaam materieel.

door-Van der Spek-

CIFA-betonmixers uit voorraad leverbaar

CMS – Construction Machinery Services bv, de dealer voor België van CIFA-betonmixers, betonpompen en mixerpompen, heeft een aantal voorraadmixers op laten bouwen op opleggerchassis.

Bij onze productielocatie bij Prima Equipment B.V. in Hardenberg zijn deze week twee stuks CIFA 12 m³ mixer afgehaald. In de werkplaats van CMS in Paal (België) zullen deze nog voorzien worden van enkele specifieke accessoires en wordt de homologatie voor de Belgische toelating verzorgd.

De chassis zijn bij de fabricage bij MOL in het Belgische Staden, in samenspraak met CMS, zodanig voorbereid met steunen en gatenpatroon voor de opbouw van een CIFA S12 m³ mixer, dat de montagetijd tot een minimum beperkt is.

De mixers kunnen naar wens ook voorzien worden van een Stage V hulpmotor voor aandrijving van de mixertrommel.
Naast deze 12 m³ mixers zijn er ook voor andere types passende chassis te bestellen, zo behoort ook de 15 m³ grote SL15 mixer van CIFA tot de mogelijkheden.
De 2-assige of 3-assige MOL-opleggerchassis zijn verder naar wens uit te rusten met stuurbare voorloop- of naloopas, liftassen en automatische vetsmering, waarbij ook de opbouw meegenomen kan worden.

Heeft u interesse of wilt u meer informatie over deze mixers of andere producten van CIFA voor de Belgische markt? Neem dan contact op met verkoper Eric Geets op nummer +32 471 860342 of stuur een mail naar eric.geets@c-m-s.be.

door-Van der Spek-

Nieuwe dealer voor Turbosol mortelmachines presenteert zich op de InfraTech 2023

Naast de betonpompen, mixerpompen en mixers van CIFA vertegenwoordigt Van der Spek Vianen B.V. ook al enige tijd de aanhangerpompen van het Italiaanse Turbosol. Turbosol is tevens fabrikant van een uitgebreid pakket aan mortelmachines.

Op de Infratech 2023, die deze week wordt gehouden in Ahoy Rotterdam, presenteert onze nieuwe dealer SIT Injectietechniek zich. Op de mooie stand staat een keur aan mortelmachines opgesteld en kunnen de mensen van SIT u uitgebreide informatie verschaffen over de product range van Turbosol.

SIT Injectietechniek, centraal gevestigd in Soest, is in Europa dé specialist voor vrijwel elke denkbare professionele injectieoplossing. Dat geldt onder meer voor betonreparaties, bodem- en grondstabilisatie, parkeergarage renovatie en specialistisch onderwaterwerkzaamheden zoals kademuurherstel en damwandreparatie. Onder andere aannemingsbedrijven, (rijks)overheden, waterschappen en woningbouwverenigingen vertrouwen al ruim 30 jaar op de aanwezige kennis van en ervaring in specialistisch injectiewerk Bij SIT B.V.

SIT Injectietechniek en Van der Spek Vianen B.V. zijn een prima combinatie voor al uw vragen of problemen op het gebied van specialistisch bouwkundig injectiewerk. De meeste onderdelen en slijtdelen voor de Turbosol mortelmachines kunnen veelal uit voorraad vanuit Vianen of Soest geleverd worden.

Heeft u interesse of wilt u meer informatie over deze machines? Neem dan contact op met SIT op nummer 06 – 11 88 95 58 of stuur een mail naar info@sitinjectietechniek.nl.

Meer informatie kunt u ook vinden op de website: https://sitinjectietechniek.nl/.

doorVan der Spek

Rouwmaat neemt nieuwe CIFA-mixerpomp in gebruik

In het ochtendzonnetje staat ‘ie mooi te glimmen! De nieuwe CIFA-mixerpomp voor de Rouwmaat Groep. Vanzelfsprekend opgebouwd op een Scania chassis en in de vertrouwende rood-witte kleurstelling. De pomp staat in Vianen gereed om afgeleverd te worden.

De CIFA MK32L heeft een maximale theoretische capaciteit van 60 m³ bij een betondruk van 71 bar en de mixertrommel heeft een inhoud van 9,5 m³. De mixerpomp is verder voorzien van een 4-delige mast met een maximale reikhoogte van 31,2 m.

In de werkplaats van Van der Spek in Vianen is de machine verder aangepast aan de specifieke wensen van de klant en toekomstige machinist.
Zo werden extra, grotere stempelschotten in houders gemonteerd en extra rvs kisten zodat de machinist over nog meer opbergruimte beschikt. Bovendien werd een aluminium deksel gemonteerd op de trechter.
Bij het standaard leveringspakket voor Nederland monteert Van der Spek verder rvs deurtjes voor de stempelschothouders, een opberggoot voor de eindslang, een bekistingsolietankje, bescherming voor de bedieningsunit achter en opbergingen voor leverbonnen en voor sponsballen
De CIFA-mixerpomp gaat bij de Rouwmaat Groep één van de oudere mixerpompen vervangen en zal door zijn grotere bereik een welkome aanvulling zijn in de vloot.

De activiteiten van de Rouwmaat Groep zijn divers, maar liggen wel in elkaars verlengde. Steeds meer bedrijven, instellingen, overheden en particulieren zien in Rouwmaat een duurzame totaalpartner met een vakkundige en betrokken werkwijze. De Rouwmaat Groep bestaat inmiddels meer dan zeventig jaar, telt een kleine 200 medewerkers en is een echt familiebedrijf. Inmiddels is ook de 3e generatie van de familie toegetreden.

De Rouwmaat Groep is een breed georiënteerd bedrijf dat een reeks activiteiten uitvoert op het terrein van bodem- en milieuonderzoeken, infraprojecten, sloopwerken, de productie van beton en mortels, de verhuur van afvalcontainers, recycling en het transport van allerhande grondstoffen, half- en eindfabrikaten. De werkzaamheden worden uitgevoerd binnen vier bedrijven die allen marktgericht en flexibel zijn; Rouwmaat Grond, Weg- & Waterbouw, Rouwmaat Beton, Mortels & Vloerspecies, Rouwmaat Recycling & Milieutechniek en tenslotte Rouwmaat Transport.

We gaan er vanuit dat de relatie tussen beide familiebedrijven Van der Spek en Rouwmaat met de levering van deze CIFA-mixerpomp verder geïntensiveerd wordt.

doorVan der Spek

CIFA MK25H mixerpomp voor Smit Groep

Binnenkort levert Van der Spek een CIFA mixerpomp van het type MK25H aan Smit Groep B.V. uit Waverveen. Ca. 10 jaar geleden leverde Van der Spek Vianen B.V. aan de Smit Groep een stationaire betonpomp die zij voor de divisie N.C.T. Betonwerken gebruikte op een BE-combinatie. Deze vorige pomp was na vele bedrijfsuren na volle tevredenheid toe aan vervanging.

Door de veranderende werkzaamheden en doordat men zich in de markt wil blijven onderscheiden heeft Smit Groep ervoor gekozen te investeren in een nieuwe mixerpomp. Hierdoor kunnen (nog) grotere klussen aangenomen worden en hoeft er niet onnodig lang gewacht te worden op aanlevering van beton.

Smit Groep is onder andere gespecialiseerd in het uitvoeren van alle in het werk gestorte, inpandige betonfunderingen. Niet alleen het aanbrengen van een gefundeerde begane grondvloer, maar ook het creëren van een extra leefruimte onder de begane grondvloer behoort tot de mogelijkheden. De CIFA mixerpomp is gemonteerd op een Mercedes-Benz Arocs met een tridem asopstelling. Hierdoor is een optimale gewichtsverdeling en beladingsgraad mogelijk. Door de gestuurde achterste as is het voertuig bovendien erg wendbaar. Dit komt goed van pas op de soms moeilijk bereikbare plekken in binnenstedelijke gebieden waar Smit Groep actief is. De mixerpomp wordt o.a. ingezet bij het storten van kelders in grachtenpanden.

De MK25H heeft een maximale theoretische capaciteit van 61 m³ bij een betondruk van 71 bar. De mixertrommel heeft een inhoud van 7 m³. De laatste twee delen van de vierdelige mast zijn uitgevoerd in carbon. Hierdoor wordt een aanzienlijke gewichtsbesparing gerealiseerd, wat ervoor zorgt dat er meer beton vervoerd kan worden. In de werkplaats van Van der Spek in Vianen is de opbouw verder aangepast aan de specifieke wensen van de klant.

doorVan der Spek

Van der Spek Vianen B.V. wordt importeur van Cifa

Datum: 3-jul-17

Met ingang van 1 juli 2017 wordt Van der Spek Vianen B.V. importeur van de truckmixer- en betonpompfabrikant Cifa voor de Nederlandse markt. Het Italiaanse Cifa is onderdeel van het Zoomlion-concern. Zoomlion is een machinebouwer die in vele markten actief is.

Cifa produceert al generaties lang machines voor de betonindustrie waaronder truckmixers, autobetonpompen, mixerpompen, stationaire betonpompen, (semi) mobiele betoncentrales, tunnelspuitmachines en speciale bekistingsystemen.

In de afgelopen jaren heeft Cifa aangetoond een zeer innovatieve producent te zijn met tal van vernieuwingen. Zo heeft Cifa een gepatenteerde oplossing voor het in Europa sinds 1 maart 2013 verplichte afstempelbeveiligingssysteem. Dit is de ideale oplossing om veilig, flexibel en met groot bedieningsgemak te kunnen werken op beperkte afstempelruimtes. Iets dat op de bouwplaatsen regelmatig voorkomt.

Voor betonpompen en pompmixers heeft Cifa de Carbotech carbon mastdelen ontwikkeld. De ultra sterke en lichte carbon mastdelen dragen zorg voor een aanzienlijke gewichtsbesparing. Door deze gewichtsbesparing zijn er voor het chassis van de pomp minder assen noodzakelijk. Hierdoor wordt bespaard op het investeringsbedrag van het chassis, het onderhoud en het brandstofverbruik.
De autobetonpompen in de Cifa Carbotech series zijn leverbaar vanaf de 39 meter tot en met de 80 meter met een reikhoogte van 79,5 meter. Deze laatste is tevens de grootst leverbare autobetonpomp op de markt.

De mixerpomp, de Cifa MK25H Carbotech, heeft door het gebruik van twee carbon mastdelen eveneens een aanzienlijke gewichtsbesparing, waardoor het laadvolume van de 7 m³ mixer bijna volledig uit te nutten is wanneer deze op een tridem chassis is opgebouwd.

Op het gebied van truckmixers is Cifa ook actief op de markt met de Hybride truckmixers uit de Energya serie. Deze plug-in hybride mixers zijn op dit moment leverbaar in 8 m³ en 9 m³ uitvoering. Met deze plug-in hybride mixers zijn grote voordelen te behalen in besparing op brandstofkosten, minder geluid en minder CO2-uitstoot.

Met de service en kennis van Van der Spek zijn wij ervan overtuigd Cifa succesvol op de Nederlandse markt te kunnen brengen. Wij zullen dit gaan doen met het voor u vertrouwde team.

Daarnaast hebben wij onze vestiging in Oost-Nederland verplaatst van Mariënberg naar Hardenberg. Op deze nieuwe locatie zijn wij in staat om ook de service aan betonpompen uit te voeren. Naast gekwalificeerd personeel hebben we in Hardenberg een goed uitgeruste werkplaats met voldoende ruimte voor de grotere pompen. De vestiging beschikt over een eigen straal- en spuitinstallatie.

Onze productspecialist Jarno Spruit praat u graag bij over deze ontwikkelingen.

www.cifa.com
Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines

doorVan der Spek

Unieke Putzmeister mixerpomp voor Raijmakers Someren

Datum: 11-jun-12

Onlangs is door Raijmakers B.V. uit Someren een nieuwe Putzmeister mixerpomp in gebruik genomen.
Deze mixerpomp van het type Pumi 28-4.89S is opgebouwd op een MAN TGS 37.440 voorzien van een wide-spread achterasopstelling.

Naast de 4-delige mast met een bereik van 28 meter kenmerkt deze grote mixerpomp zich door een 9 m³ Liebherr mixer. Om de inhoud van de grote mixertrommel optimaal te benutten heeft Raijmakers bij de keuze voor het chassis gekozen voor een wide-spread. Door deze asconfiguratie en het toepassen van zwaardere voorassen neemt het theoretische laadvermogen toe met maar liefts 6.000 kg.

Het wide-spread systeem wordt opgebouwd door Wierda Voertuig Techniek (WVT) in Joure. WVT is specialist in het ontwikkelen van maatwerkoplossingen aan MAN bedrijfswagens.
Omdat de opbouw van de Putzmeister mixerpomp breder is dan het standaard MAN-chassis, was het noodzakelijk dat de veerconsoles niet boven het originele chassis uit zouden steken. WVT heeft hiervoor een nieuwe configuratie van de ophanging ontwikkeld en kan deze eventueel in combinatie met 10-tons voorassen aanbieden onder het eigen merk WVT.
Het voertuig is geregistreerd als WVT, de typeaanduiding is TGS 43.440, waarbij het eerste getal (43) het totaal toegestaan wettelijk tonnage aanduidt. De mixerpomp met een eigen gewicht van ca. 25 ton heeft daarmee een laadvermogen van 18 ton!

WVT levert het wide-spread systeem, standaard voorzien van centrale vetsmering, waterpasregeling en hydraulische niveauregeling, zonder toepassing van een extra PTO. Hierdoor blijven 3 stuks PTO beschikbaar voor aandrijving van de mast, de pomp en de mixer.

Raijmakers Someren is sinds 1978 actief in productie en transport van kant en klare betonmortel naar bouwwerken in Zuid-Oost Nederland.
Haar klantenkring bestaat uit aannemers, vloerenbedrijven, wegenbouwers en ook particulieren. Zij worden bediend vanuit twee productielocaties, te weten de Betoncentrale te Asten (Noord-Brabant) en de Betoncentrale te Beringe (Limburg).
Samen met de afdelingen bouwmaterialen, containertransport, grondverzet en sloopwerken, is Raijmakers in staat om flexibel en klantgericht de werkzaamheden te verrichten waar de klant om vraagt.

Deze grote mixerpomp is voor Raijmakers de eerste kennismaking met de producten van Putzmeister en MAN. De samenwerking tussen Putzmeister, Van der Spek, Wierda Voertuig Techniek en de leverende dealer MAN Zuid-Nederland uit Helmond heeft geleid tot de totstandkoming van dit zorgvuldig doordachte voertuig dat in de markt met belangstelling wordt bekeken.
Naast het feit dat de heer Raijmakers zelf uitermate tevreden is met het eindresultaat, is ook de machinist erg in zijn nopjes met zijn nieuwe machine.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines

doorVan der Spek

Nieuwe Putzmeister mixerpomp voor Royackers

Datum: 16-mrt-09

Onlangs is door Royackers Beton uit Milheeze een nieuwe Putzmeister mixerpomp in gebruik genomen. Deze mixerpomp van het type Pumi 24-3.67CS vervangt een Putzmeister mixerpomp die sinds 2001 naar volle tevredenheid in inzet is geweest.
Voor de nieuwe mixerpomp heeft Royackers gekozen voor een Mercedes-Benz Actros met een GE2 Telligent automatische versnellingsbak.

Royackers Beton levert KOMO-gecertificeerd beton aan klanten en voor de fabricage van (mest)kelders, liftschachten, parkeergarages en vloeren, waarvoor binnen het bedrijf een grote specialisatie aanwezig is. 

Naast deze nieuwe mixerpomp bestaat de vloot van Royackers uit een in 2006 in gebruik genomen Putzmeister autobetonpomp van het type BRF 36-4.16 HLS en diverse Liebherr mixers.

Van der Spek, Bouwmachines