Search
Close this search box.

Bouwbedrijf M.J. de Nijs vergroot de eigen vloot wederom met een Liebherr 280 EC-H12 Litronic

doorVan der Spek

Bouwbedrijf M.J. de Nijs vergroot de eigen vloot wederom met een Liebherr 280 EC-H12 Litronic

Datum: 1-okt-09

Wederom heeft Bouwbedrijf M.J. de Nijs & Zn. B.V. uit Warmenhuizen een nieuwe torenkraan aangeschaft bij Van der Spek.
Het betreft hier opnieuw een Liebherr 280 EC-H12 Litronic die af fabriek in de bedrijfskleuren van De Nijs geleverd wordt. De laatste jaren werden door De Nijs reeds drie stuks Liebherr 280 EC-H12 Litronic aangeschaft bij Van der Spek. De totale vloot eigen kranen van De Nijs bedraagt hiermee 9 stuks, allemaal Liebherr.

Bouwbedrijf M.J. de Nijs & Zn B.V. heeft een lange historie die zijn oorsprong vindt aan het einde van de 19e eeuw. Het bedrijf is uitgegroeid tot een toonaangevende bouwer met een jaaromzet van ca. € 75 miljoen. De Nijs is gespecialiseerd in renovatie/restauratie projecten en binnenstedelijke nieuwbouwprojecten in de woningbouw, maar ook grote utiliteitsprojecten. Alles voornamelijk in de regio Amsterdam, Haarlem en Almere. Het bedrijf is de laatste jaren ook steeds meer in aanraking gekomen met projecten die onder bijzondere architectuur gerealiseerd moesten worden. De Nijs zet de kranen in voor eigen werken en combinatiewerken met andere aannemers, zoals de bouw van het Conservatorium en de Openbare Bibliotheek op het Oosterdokseiland en momenteel op het omvangrijke project Andreas Ensemble, eveneens in Amsterdam.

De nieuw te leveren kraan zal door De Nijs als eerste worden ingezet op het project Kadoeler Breek in Amsterdam-Noord. Hier worden in opdracht van woningcoörperatie Ymere 180 woningen, 4 groepswoningen en een dienstencentrum gebouwd. Naast de nieuwe torenkraan zal De Nijs op dit project nog een Liebherr 280 EC-H12 Litronic uit haar eigen vloot inzetten. Beide torenkranen zijn door Van der Spek gemonteerd.
De nieuwe Liebherr 280 EC-H12 Litronic wordt geleverd met een gieklengte van 60 meter. De maximale capaciteit van 12 ton wordt bereikt tot een vlucht van 27,9 meter en de puntlast bedraagt 4.900 kg.

Met de aanschaf van deze torenkraan breidt Bouwbedrijf De Nijs haar capaciteit nog verder uit en onderstreept De Nijs tevens de goede band die er tussen de beide familiebedrijven De Nijs en Van der Spek reeds decennia lang bestaat.

foto: Roel Reinders

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines