Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bemmel Container Service neemt nieuwe Hyundai HW140A in gebruik.

doorVan der Spek

Bemmel Container Service neemt nieuwe Hyundai HW140A in gebruik.

Van der Spek Vianen heeft onlangs van de vestiging in Vianen een nieuwe Hyundai HW140A afgeleverd bij Bemmel Container Service in Harmelen.  

De machine zal ingezet gaan worden voor het uitsorteren en op- en overslaan van te recyclen stromen.

De nieuwe Hyundai is compleet uitgevoerd en o.a. voorzien een verstelgiek, massieve banden en overdruksysteem op de cabine. Dankzij de omkeer-van voor de koeling blijft deze ondanks de zwaardere omstandigheden schoon.

Voor de aandrijving is een 4.5 Cummins motor verantwoordelijk. De motor levert 173 pk en draait bij een snelheid van 40 km/u slechts 1.680 toeren waarmee hij extra zuinig is bij het rijden tussen de uit te voeren werken.

De Hyundai HW140A is voorzien van zeer hoogwaardige LS load sensing hydrauliek van Bosch Rexroth. Dit maakt de machine multifunctioneel inzetbaar. Load sensing maakt het mogelijk om verschillende functies met verschillende werkdrukken tegelijkertijd uit te voeren. Zonder LS kiest de hydrauliek zelf de weg van de minste weerstand en stopt de machine bijvoorbeeld met rijden als de machinist wil zwenken. Dat gebeurt dus niet bij deze nieuwe Hyundai HW140A.

Door bekende oranje bedrijfskleur is het een echt Bemmel Container Service machine geworden.