Search
Close this search box.

55.000 kWh stroomproductie door zonnepanelen bij Van der Spek Vianen

doorVan der Spek

55.000 kWh stroomproductie door zonnepanelen bij Van der Spek Vianen

Datum: 14-mei-17

Van der Spek Vianen heeft geïnvesteerd in ruim 1.000 m² zonnepanelen die per jaar, afhankelijk van de hoeveelheid zon, ongeveer 55.000 kWh aan stroom gaan opbrengen.

Op het dak van de werkplaats op het op- en overslagterrein van de torenkranen in Vianen is de afgelopen weken hard gewerkt om alles juist geplaatst en geïnstalleerd te krijgen.

De geproduceerde groene stroom zal deels door Van der Spek Vianen zelf gebruikt gaan worden. De overige kWh’s worden als groene stoom terug geleverd aan het energienet.

Met de nieuw geplaatste zonnepanelen zorgt Van der Spek Vianen dat er ruim 25 ton minder CO2 wordt uitgestoten in de atmosfeer. Hierdoor komt Van der Spek weer hoger op de ladder van duurzaam ondernemen.

Met het behalen van het certificaat “BMWT Keur Duurzame Bedrijfsvoering” in 2015 is Van der Spek Vianen nog steeds toonaangevend, aangezien ze de enige organisatie is in haar branche die op dit moment voldoet aan de gestelde eisen. De nieuw geplaatste zonnepanelen bevestigen deze duurzame bedrijfsvoering nogmaals.

 

 

 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines