Zoek
Sluit dit zoekvak.

3 nieuwe Hyundai R55W-9

doorVan der Spek

3 nieuwe Hyundai R55W-9

Datum: 14-jun-12

Door de vestiging Van der Spek in Mariënberg zijn onlangs 3 stuks nieuwe mobiele Hyundai R55W-9 graafmachines geleverd aan Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek uit Lichtenvoorde.

De jarenlange kennis en ervaring van Dusseldorp op het gebied van sloop en infrastructurele werkzaamheden zorgde ervoor dat er in de vestiging Mariënberg van Van der Spek Vianen een drietal nieuwe Hyundai’s R55-W9 helemaal volgens wens van Dusseldorp zijn opgebouwd.

Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek verzorgt onder andere alle werkzaamheden op het gebied van grond-, weg- en waterbouw. Speciaal voor deze activiteiten zijn de machines uitgerust voor o.a.: renovaties, reconstructies, het onderhouden van wegen en rioleringen en het mechanisch leggen van straatwerk, dat Dusseldorp uitvoert op verschillende projecten in noord en oost Nederland.

Men heeft in Lichtenvoorde voor de 3e achtereenvolgende maal, gekozen voor de Hyundai R55W vanwege zijn veelzijdigheid. De nieuwe mobiele midi’s zijn voorzien van vele opties, zodat ze door Dusseldorp optimaal kunnen worden ingezet bij alle voorkomende werkzaamheden. De machines zijn o.a. voorzien van brede enkellucht Dunlop banden om insporing tot een minimum te beperken.

Daarnaast is een draai- / kantelstuk van het merk Engcon tiltrotator gemonteerd. Met dit stuk gereedschap wordt de veiligheid op de werkplek verbeterd, doordat de machinist minder ruimte nodig heeft en de machine soepeler manoeuvreert. De nieuwe mobiele machines wegen elk ruim 5,5 ton en ze hebben allemaal een zwenkgiek die 80° naar links en 50° naar rechts kan zwenken. Hierdoor kan de machinist op zeer nauwe locaties alsnog zijn giek goed gebruiken. Kortom: een machine “op maat gemaakt” voor alle voorkomende werkzaamheden op gebied van infrastructuur.

Voor de aandrijving van de machines is een Yanmar 4TNV98-motor verantwoordelijk. Deze levert een nominaal vermogen van 57 pk bij 2400 t/min. Met andere woorden: de R55W-9 beschikt over het hoogste motorvermogen in zijn klasse, hetgeen extra kracht geeft om de klus te klaren. 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines