Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zo sterk als beton 2.0, wederom nieuwe Hyundai laadschop voor de Lek Beton in Groot-Ammers.

doorVan der Spek

Zo sterk als beton 2.0, wederom nieuwe Hyundai laadschop voor de Lek Beton in Groot-Ammers.

Na 7 jaar trouwe dienst en vele probleemloze draaiuren heeft de Lek Beton in Groot-Ammers hun Hyundai HL740-9 vervangen door een eveneens door Van der Spek Vianen geleverde nieuwe Hyundai laadschop. Ditmaal is er een nieuwe Hyundai HL940 geleverd.

De nieuwe ruim 13 ton wegende Hyundai HL940 zal bij de betoncentrale ingezet gaan worden voor het op- en overslaan van de grondstoffen die benodigd zijn voor de productie van beton.

Uiteraard voldoet de nieuwe Hyundai HL940 aan de hoogste emissie-eisen, de zuinige 6 cilinder QSB 6.7 liter Cummins voorzien van een DOC katalysator zorgt dat deze de Tier IV final eisen zonder roetfilter bereikt. Regenereren behoort bij de nieuwe Hyundai dus tot het verleden. De machinist kan op het 7” kleurendisplay met touchscreen eenvoudig kiezen tussen de verschillende werkniveaus waarmee altijd het gewenst vermogen beschikbaar is.  De Rexroth pompen zorgen met loadsensing en flowsharing dat de machine de juiste prestaties levert met het laagste brandstofverbruik.

Met de volledig automatische versnellingsbak van ZF wordt het brandstofverbruik nog verder teruggebracht. Evenals de werkniveau ’s van de motor kan de machinist zeer eenvoudig drie werkstanden kiezen voor de transmissie waarmee de machine altijd zijn optimale instelling heeft voor het uit te voeren werk. Om hem helemaal op het werk te kunnen afstellen is er ook nog keuze voor het  “clutch-cut-off” moment waarbij wordt ingesteld op welke moment de aandrijving wordt losgekoppeld als het rempedaal wordt gebruikt.

Extra LED-verlichting zorgt ervoor dat de Hyundai altijd goed zichtbaar is en voor een veilige werkomgeving zorgt. Centrale smering draagt zorg voor een optimale smering van alle bewegende delen.

Betonmortelcentrale De Lek, in de volksmond De Lek Beton, is al ruim 50 jaar een vertrouwde partner in de bouw. Het familiebedrijf is in de loop der jaren uitgegroeid tot een specialist in de levering van betonmortel en andere cementgebonden species. Vanuit de vestigingsplaats Groot-Ammers transporteren de grijs-oranje wagens de betonmortel, metselspecie en andere producten.