Search
Close this search box.

Wij zijn er klaar voor; de Terex-Fuchs MHL250E Roadshow

doorVan der Spek

Wij zijn er klaar voor; de Terex-Fuchs MHL250E Roadshow

Datum: 14-nov-14

De (R)evolutie voor de recyclingindustrie is binnengekomen bij Van der Spek Vianen voor de Roadshow door Nederland waar de machine in vele toepassingen ingezet zal gaan worden.

Het verkoopteam (op de foto v.l.n.r. Rick Barmenlto – verkoop Zuid-Nederland, Peter Voolstra – Manager Recycling en overslagmachines, Fred van den Bor – verkoop Midden/Oost-Nederland, Taco van Diggelen – verkoop Noord-Nederland en Marcel de Leur – verkoop West-Nederland) dat bij Van der Spek Vianen o.a. verantwoordelijk is voor de Terex-Fuchs machines, weet alle ins- en outs en mogelijkheden van de nieuwe Terex-Fuchs MHL250E, zodat de machine bij iedere klant optimaal kan worden uitgelegd en in gebruik gesteld.

Terex Fuchs MHL250E
Met de geheel nieuw ontwikkelde Terex-Fuchs MHL250E toont Terex-Fuchs aan de wensen van de klanten te volgen. In plaats van op bestaande machineconcepten door te bouwen heeft men een compleet nieuwe machine ontwikkeld die speciaal is ontwikkeld voor de recyclingbedrijven waar mobiliteit, flexibiliteit en duurzaamheid de wens en vraagstelling was.

Met zijn eigen gewicht tussen 14 en 15.5 ton en een bereik tot 9.000 mm is hij uniek in de recyclingindustrie. De eerste echte compacte overslagmachine is een feit.

De Terex-Fuchs MHL250E is dankzij zijn modulaire opbouw voor de vele verschillende werkzaamheden optimaal uit te voeren. De onderwagen is te leveren met 2- of 4 punts afstempeling, waarbij bij de 2-punts afstempeling ook gekozen kan worden voor combinatie met een schuifblad. Tevens kan er gekozen worden voor een schuifblad aan beide zijdes. Door de brede, stabiele onderwagen kan de machine zelfs met last in de grijper rijden.

Door de modulaire bouw kan hij op wens van de klant worden uitgevoerd met verschillende uitvoeringen voor de cabineopbouw. Naast de standaard vaste cabine kan er worden gekozen voor een vast cabineverhoging en hydraulisch verstelbare cabine waarbij een zichthoogte tot 5.200 mm wordt gerealiseerd en er dus met goed zicht containers en vrachtwagen geladen kunnen worden.

Natuurlijk is ook deze Terex-Fuchs voorzien van gescheiden geplaatste koelers die zorgdragen voor grote koelcapaciteit zelfs in de stoffige omstandigheden waar hij vaak zal worden gaan aangetroffen.

De 4-cilinder dieselmotor, die een vermogen heeft van 85 kW, is standaard voorzien van een roetfilter en voldoet aan de nieuwste emissie-eisen. Door het roetfilter kan de machine ook zonder problemen binnen werken zonder daar problemen te veroorzaken voor mens en milieu.Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines