Zoek
Sluit dit zoekvak.

WHD Kabel- en Metaalrecycling neemt nieuwe Fuchs MHL331F in gebruik

door-Van der Spek-

WHD Kabel- en Metaalrecycling neemt nieuwe Fuchs MHL331F in gebruik

Van der Spek Vianen heeft een nieuwe Fuchs MHL331F geleverd bij WHD Kabel- en Metaalrecycling in ‘s-Gravenzande. De nieuwe Fuchs zal daar ingezet gaan worden voor op- en overslagwerkzaamheden van te recyclen stromen die door de installaties van WHD worden verwerkt. WHD is een specialist in het verwerken en scheiden van kabels in koper en andere te recyclen stromen.

Voor de aandrijving van de nieuwe 23-tons Terex-Fuchs MHL331F is zuinige 4.1 liter Deutz Stage-V motor verantwoordelijk. De standard compleet gescheiden- en separaat opgestelde koelers dragen er zorg voor dat de machine optimale koeling krijgt. Door deze opstelling zijn de koelers als gewenst in stoffige omstandigheden zeer goed te reinigen. Door de optimale koeling wordt er tijdens het draaien met de machine zeer weinig gebruik gemaakt van de koelvans waardoor naast een zeer laag geluidniveau ook het brandstofverbruik uiterst laag is.

Voor het dagelijks- en uit te voeren onderhoud aan de machine is als bij iedere Fuchs een ruim bemeten loopbordes bij de motor aanwezig welke via een uitklapbare trap toegankelijk is. Op deze plek kan naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden ook de diesel- en Adblue tank gevuld worden zonder op de machine te hoeven klimmen. Veiligheid staat in ieder Fuchs ontwerp voorop.

De Fuchs MHL331F is uitgevoerd met 12 meter overslaggiek waaraan een 400 liter Fuchs poliepgrijper is gemonteerd.

De Fuchs is uiteraard ook geleverd met de bekende ruime Fox-cabine. Middels joystick besturing kan de machine eenvoudig worden bestuurd en is optimaal zicht op het werk gegarandeerd. Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan een zichthoogte bereikt worden van wel  5.300 mm, waardoor er goed zicht ontstaat bij het sorteren en het laden van containers Voor extra veiligheid is de cabine voorzien van een beschermrooster aan de voor- en bovenzijde.

Standaard is de Fuchs MHL331F voorzien van een camera op het contragewicht en de rechter zijkant zodat er geen onveilige situaties kunnen ontstaan doordat de machinist altijd kan zien wat achter- en naast hem gebeurd.