Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wederom Hyundai geleverd aan Van Diemen in Leiden

doorVan der Spek

Wederom Hyundai geleverd aan Van Diemen in Leiden

Datum: 20-aug-15


Van der Spek Vianen heeft wederom een nieuwe graafmachine geleverd aan Van Diemen in Leiden. Ditmaal werd er door Van Diemen geïnvesteerd in een nieuwe een Hyundai R220-9A. Vooraf werden de afgelopen jaren o.a. al een 15 ton Hyundai 145LCR-9A, een 16 tons Hyundai H160LC-7, een Hyundai H140LC-7A, en diverse minigravers geleverd door Van der Spek Vianen B.V.

De nieuwe Hyundai R220-9A wordt aangedreven door een Cummins QSB6.7 6-cilinder dieselmotor die voldoet aan de Tier IV interim emissie eisen. Deze motor is voorzien van een CCC “Cummins Compact Catalist” die zorgt voor het continu reinigen van de uitlaatgassen. Er is geen actief of passief roetfilter gemonteerd dat moet regenereren door het opwarmen van de uitlaatgassen. Het is een geheel onderhoudsvrij systeem.

Om de machine zo breed mogelijk te kunnen inzetten voor allerlei voorkomende werkzaamheden is de nieuwe R220-9A op wens van Van Diemen uitgevoerd met vele hydraulische functies die proportioneel te bedienen zijn. Door de hydraulische snelwissel kan er snel en eenvoudig gewisseld worden tussen de verschillende werktuigen.

Aangezien de machine veelal voor sloopwerkzaamheden zal worden ingezet, is er door Van Diemen voor gekozen de machine op 800 mm brede rupsen uit te laten voeren. Om tijdens de sloopwerkzaamheden de veiligheid van de machinist te garanderen is de cabine voorzien van een cabinebescherming aan de voorzijde.

De machine is uiteraard in de bekende huiskleuren van Van Diemen gespoten, zodat hij gelijk herkenbaar is op de werken die door Van Diemen wordt uitgevoerd.

 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines