Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vijftal Telestack transportbanden in actie bij Recycling Kombinatie REKO

door-Van der Spek-

Vijftal Telestack transportbanden in actie bij Recycling Kombinatie REKO

Van der Spek Vianen heeft onlangs een nieuwe Telestack TC421 geleverd bij Recycling Kombinatie REKO. Deze Telestack TC421 vult een kwartet eerder door Van der Spek geleverde Telestack’s aan.  

Het eerder geleverde kwartet bestaat uit ; Telestack TCL1031 radiale transportband, Telestack TCL431, Telestack TC421 en een Telestack LF523.

Na de levering van nieuwe Telestack TC421 zijn alle vijf Telestack transportbanden opgesteld om een eveneens door Van der Spek geleverde Powerscreen zeef te be- en ontladen.  Hierbij worden de geproduceerde fracties gelijk duurzaam in voorraad gezet waarna ze kunnen worden afgevoerd als dit gewenst is. Tussentijdse op- en overslag wordt hiermee voorkomen. In totaal kan er nu ruim 7.800M3 ( 12.500 ton ) in voorraad worden gezet onder de banden. Als de Telestack TCL1031 radiaal gebruikt wordt komt hier zelfs nog ruim 10.000 ton bij.

Telestack TC421 :

De nieuwe 14 ton wegende Telestack TC421 heeft een lengte van 21.000mm en kan tot 400 ton/uur producten opvoeren naar een hoogte van 9.800mm waarbij een voorraad kan worden opgezet van 1.700 M3 wat 2.720 ton inhoud bij een soortelijk gewicht van 1.6 T/M³.

De transportband is middels twee zware hydraulisch verstelbare ondersteuningen op de rupsonderwagen geplaatst. Door de hydraulische verstelling kan de band zowel aan de voor- als achterzijde eenvoudig op hoogte worden geplaatst. Aan de achterzijde zorgt dit voor een goede aansluiting/overgang van de opvoerzijde.

REKO

Recycling Kombinatie REKO B.V. is toonaangevend in het produceren van herbruikbare grondstoffen. Daartoe zet REKO afvalstoffen om in nieuwe grondstoffen voor de bouwindustrie, door gebruik te maken van de meest geavanceerde technieken. Door de activiteiten van REKO kan de keten voor minerale grondstoffen voor 100% worden gesloten.

Sinds 2000 is REKO gevestigd op de Vondelingenplaat bij Rotterdam. Deze locatie ligt strategisch in het hart van de mainport Rotterdam en is zowel over weg als over het water zeer goed bereikbaar. Op het 33 hectare grote terrein bevinden zicht : een breekinstallatie voor de productie van granulaten, twee thermische reinigingsinstallaties voor het reinigen van teerhoudend asfalt en twee installaties voor het opwekken van elektriciteit uit restwarmte. De breker en de thermische reinigingsinstallaties behoren tot de grootste in hun soort.

Naast de nieuwe Telestack zijn er ook diverse door Van der Spek Vianen geleverde Powerscreen zeefmachines en Lindner- en Peterson verkleiners actief op het terrein op de Vondelingenplaat.