Vijfde Hyundai geleverd bij Spelt Nieuwveen door Van der Spek Vianen

doorVan der Spek

Vijfde Hyundai geleverd bij Spelt Nieuwveen door Van der Spek Vianen

Datum: 26-feb-10

Met de aflevering van een nieuwe Hyundai R210-7A rupsgraafmachine door Van der Spek Vianen bij Spelt Nieuwveen is het aantal Hyundai’s op vijf gekomen.

Al eerder werden een 30-tons Hyundai R290-7 rupsgraafmachine geleverd voor het beladen van de eveneens door Van der Spek geleverde puinbreker. Een Hyundai R250-7A en een H760-7A laadschop werden geleverd voor het sorteerwerk en laden bij de sorteerinstallatie. Bij dochterbedrijf Fokker-Oomen in Bussum is een R250-7A geleverd voor het uitvoeren van o.a. sloopwerken.

De Spelt Bedrijven zijn gevestigd in het buitengebied van het landelijk gelegen Nieuwveen, een dorp in de driehoek Aalsmeer, Uithoorn en Alphen a/d Rijn. Spelt is opgericht in 1954 en is tegenwoordig actief op vele fronten. Spelt Recycling & Containerverhuur voor de inzameling en be- en verwerkingen van afvalstoffen. Spelt Grondwerken dat grond-, straat-, riolerings- en sloopwerkzaamheden aanneemt. Spelt Milieu is gespecialiseerd in bodem- en grondwatersanering, renovatie tankstations en Spelt Detachering welke zorgdraagt voor de verhuur van schoonmaak- en opruimkrachten voor bouwplaatsen.

De nieuwe Hyundai R210-7A is op wens van Spelt uitgerust met alle functies zodat er veel verschillende aanbouwdelen aan de machine gemonteerd kunnen worden, zoals een sorteergrijper, kantelbak of trilblok. Tevens is de machine voorzien van extra verlichting op de cabine aan voor- en achterzijde en zijn over de gehele lengte van de machine treeplanken aangebracht.

Voor de aandrijving van de Hyundai R210LC-7A is een Cummins QSB 6.7 turbo-diesel met een inhoud van 6,7 liter verantwoordelijk. Uiteraard voldoet deze motor aan de nieuwste Tier-III emissie eisen en levert een vermogen van 154 pk.

Spelt Nieuwveen is ook nauw betrokken bij de herinrichting van het nieuwe opslagterrein voor torenkranen van Van der Spek. Aan De Limiet in Vianen wordt hard gewerkt om in de loop van dit jaar een extra terrein van zo’n 16.000 m² in gebruik te nemen.
Met deze opdrachtverstrekking wordt de goede relatie die er bestaat tussen Spelt en Van der Spek nog eens extra bevestigd.

Van der Spek, Bouwmachines