Zoek
Sluit dit zoekvak.

Van Vugt B.V. kiest weer voor zware Hyundai.

doorVan der Spek

Van Vugt B.V. kiest weer voor zware Hyundai.

Van der Spek Vianen heeft wederom weer een nieuwe Hyundai rupsmobiele graafmachine

geleverd aan Van Vugt B.V. uit ’s-Hertogenbosch. Ditmaal is er een nieuwe 55 tons zware Hyundai HX520AL geleverd.

Van der Spek Vianen en Van Vugt zijn geen onbekende van elkaar, Het is de derde Hyundai 520 op een rij die wordt geleverd. Na een 520-7 en 520-9 is het nu de beurt aan de Hyundai HX520AL met duurzame Stage-V motor.

Van Vugt B.V. is een internationaal opererend VCA* gecertificeerd aannemingsbedrijf op het gebied van Grond-,Weg- en Waterbouw en heeft vestigingen in Nederland en België. De voornaamste werkzaamheden bestaan al meer dan 40 jaar uit het verrichten van alle voorkomende grondwerken voor de water-, wegenbouw, spoorwegen en ruilverkavelingen. Ze zijn gespecialiseerd in grondverzet ten behoeve van de winning van delfstoffen 
en zijn betrokken bij zand-, grind- en kleiwinningsprojecten in binnen- en buitenland.

De nieuwe HX520AL zal o.a. worden ingezet voor het afgraven van grote hoeveelheden bovengrond waaronder hoogwaardige zandsoorten zitten welke gedolven moeten worden.

Deze zandsoorten worden daarna door de Hyundai afgegraven en per soort afgevoerd om verder verwerkt te worden.

Om hierbij snel en efficiënt te kunnen werken is de machine uitgerust met een 7060mm lange giek en 3380mm lange lepelsteel. Hierdoor heeft de machine is groot bereik en kunnen eenvoudig dumpers geladen worden om de afgegraven grond en zandsoorten af te voeren. Aan de machine zal een brede bak worden gemonteerd met 4M³ inhoud waarmee gemiddeld rond de 7 ton per keer wordt opgepakt.

Op wens van Van Vugt is de machine uitgevoerd met geheel doorlopende treeplanken aan beide zijden. Tevens is er een centrale smering gemonteerd om in de zanderige omgeving zeker te zijn van de juiste doorsmering.

De HX520AL is voorzien van een Cummins X12 6-cilinder turbodiesel motor met een inhoud van 11,8 liter. De motor levert een vermogen van 403 Pk.

Voor de hydrauliek is hij uitgerust met Rexroth pompen welke een grote opbrengst hebben van wel 2 x 394 liter/min. Door het optimaal samenwerken van de motor en het hydraulisch systeem wordt er zeer efficiënt omgegaan de brandstof wat een gunstig verbruik als gevolg heeft.

Standaard is de nieuwe HX AL-serie, en dus ook de machine van Van Vugt voorzien van een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht berekend. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist. Extra werkverlichting draagt zorg voor een nog veilige werkomgeving bij het werken in de vroeg- en late uren.

Net als alle HX-serie graafmachines is ook deze HX520AL voorzien van het Hyundai Hi-mate systeem wat het via GPS-technologie mogelijk maakt op afstand data uit te lezen over brandstofverbruik,locatie,draaiuren ect. Deze service is gratis en door de klant zelf uit te lezen.