Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tweede Fuchs MHL350F op rij voor H. Zwarts Ijzer- en Metaalhandel in Enschede

door-Van der Spek-

Tweede Fuchs MHL350F op rij voor H. Zwarts Ijzer- en Metaalhandel in Enschede

Na in 2017 de primeur te hebben gehad met de eerst geleverde Fuchs MHL350F van Nederland heeft H. Zwarts Ijzer- en Metaalhandel wederom er voor gekozen om een nieuwe Fuchs MHL350F te kopen bij Van der Spek Vianen. De nieuwe Fuchs MHL350F zal worden ingezet voor het op- en overslaan van te recyclen metaal- en ijzerstromen.

Fuchs MHL350F

Met zijn 35 ton eigen gewicht en overslagbereik van 16 meter is de nieuwe MHL350F in staat om op eenvoudig alle op- en overslagwerkzaamheden uit te voeren. Om het bereik van 16 meter te halen is Fuchs MHL350E is uitrust met een 8.5 meter giek en een 7,2 meter lepelsteel. Het bereik is gemeten van het hart van de draaikrans tot aan de pen van de lepelsteel, het bereik aan de buitenzijde van de grijper is zelfs ruim 17,5 meter.

In de MHL350F is de zeer duurzame en zuinige Stage-V Deutz TCD 6.1. L6 6-cilinder turbodieselmotor gemonteerd welke 160kW vermogen levert. Het geleverde vermogen wordt overgegeven aan de zeer efficiënte Linde hydraulische pompen welke beide 330 liter/min geven. Hierdoor is de machine zeer snel en krachtig bij een zeer laag brandstofverbruik.

De standard compleet gescheiden- en separaat opgestelde koelers dragen er zorg voor dat de machine optimale koeling krijgt. Door de optimale koeling wordt er tijdens het draaien met de machine zeer weinig gebruik gemaakt van de koelvans waardoor naast een zeer laag geluidniveau ook het brandstofverbruik uiterst laag is.

Voor het dagelijks- en uit te voeren onderhoud aan de machine is als bij iedere Fuchs een ruim bemeten loopbordes bij de motor aanwezig welke via een uitklapbare trap toegankelijk is. Op deze plek kan naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden ook de diesel- en Adblue tank gevuld worden zonder op de machine te hoeven klimmen.

LED-verlichting zorgt er voor dat ook in de vroeg- en late uren veilig gewerkt kan worden met goed zicht op het uit te voeren werk. De Cabine is uitgerust met een beschermrooster aan voor- en bovenzijde.

Aan de machine is een Fuchs poliepgrijper gemonteerd.