Search
Close this search box.

Telestack opent nieuwe straal- en spuiterij in Omagh

doorVan der Spek

Telestack opent nieuwe straal- en spuiterij in Omagh

Datum: 6-aug-17

Telestack, onderdeel van de Astec Aggregate Mining Group heeft op haar locatie in Omagh Noord-Ierland de grootste en modernste straal- en spuiterij van het land in gebruik genomen. De in gebruik genomen nieuwbouw is 1.500M² en bevat een grote straalcabine en drie spuitcabines. 
 
De nieuwbouw van de wereldmarktleider op het gebied van mobiele op- en overslagsystemen is aan de bestaande productiehallen gebouwd zodat na het lassen van de staalconstructies de delen direct zonder buiten te komen naar de straalcabine kunnen voor het benodigde straalwerk. De straalcabine is de grootste in Noord-Ierland en is naast de voorkant ook aan de bovenzijde te openen zodat grote staalconstructies voor bijvoorbeeld telescoperende transportbanden ook middels een bovenloopkraan gedraaid kunnen worden om alle zijden juist te kunnen bewerken. 
 
Het straalgrid wordt na gebruik opgevangen in transportgoten aan de zijkant van de cabine zodat deze weer middels een installatie gereinigd worden om weer ingezet te worden voor het straalproces. Door dit hergebruik wordt tot 90{1bc0b6a8c73e84e168e06cc7c153d42f3849956326c4b30771c6d9a1357ca517} minder afval geproduceerd bij het straalproces. 
 
Na het stralen worden de delen in één van drie nieuwe spuitcabines voorzien van het juiste verfsysteem dat is overeengekomen voor de te bouwen machines. Dit kan van standaard tot marine-specificaties of volgens overeengekomen processen waarbij verschillende lagen primers en aflak worden gebruikt. Het grote voordeel van het gebruik van drie spuitcabines is dat als er in de ene wordt voorbewerkt in de andere gespoten kan worden terwijl de derde aan het uitharden is. Uiteraard zal het droogproces zo vaak mogelijk in de nachtelijk uren plaatsvinden om optimaal gebruik te kunnen maken van de beschikbare ruimte. 
 
Door het constructie-, straal- en spuitproces direct aan elkaar te laten aansluiten zijn de wachttijden tot een minimum beperkt en zal Telestack nog meer machines kunnen gaan bouwen in dezelfde fabriek. Uiteraard zorgt deze werkwijze voor een nog hogere kwaliteit van afwerking die gewenst is om de machines jaar naar jaar te kunnen inzetten zonder dat de lak kan verweren.  
De straal- en spuiterij is één van de investeringen uit het zeer uitgebreide miljoenenprogramma dat Telestack de komende periode zal uitvoeren om de productiecapaciteit te kunnen uitbreiden om aan de wereldwijde vraag naar mobiele transportband- en overslagsystemen te kunnen voldoen.
 
De openingen van de nieuwe straal- en spuiterij is uitgevoerd door ( op de foto van links naar rechts);
Martin Dummigan (Managing Director-Telestack Ltd), Malachy Gribben (Commercial Director Telestack Ltd) , Jeff Elliott (Vice President of Astec Aggregate Mining Group), Ben Brock (CEO of Astec Industries, Inc) en Johnathan Brown (QES & Lean Manufacturing Manager-Telestack Ltd)
 

    Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines