Zoek
Sluit dit zoekvak.

Telestack HF821 Revolution voor A. den Breejen Infra

doorVan der Spek

Telestack HF821 Revolution voor A. den Breejen Infra

Datum: 31-okt-16

Van der Spek Vianen heeft een nieuwe Telestack HF821 Revolution afgeleverd aan den Breejen uit Cruquius. Uiteraard is ook deze nieuwe Telestack geleverd in de bekende groen/rode huiskleuren van Den Breejen en voor zien van het zeer toepasselijke “No Mountain too high”.

De nieuwe 19-tons rupsmobiele transportband, die is gebouwd door de wereldmarkleider op het gebied van mobiele transport- en overslagsystemen, is uniek door zijn speciale opbouw. Voor Den Breejen was het belangrijk dat de nieuwe Telestack zo breed mogelijk inzetbaar is voor vele toepassingen binnen het gehele bedrijf. Hiervoor is gekozen voor een Telestack HF-machine waarbij “HF” staat voor “Hopper Feeder”, een bunker als voeder op de machine.

Bij de Telestack HF machines is op de rupsmobiele machine naast een transportband ook een grote opgavetrechter geplaatst waarmee de machine beladen kan worden door zowel een laadschop als graafmachine of een breek- of zeefinstallatie. De machine van Den Breejen is voorzien van een optionele vergrote bunker met een inhoud van 7 m³ zodat zonder problemen grote capaciteiten kunnen worden opgegeven. De bunker is uitgevoerd met een hydraulische verstelbare bunkerklep waarmee de uitloop naar de band te regelen is, zodat bij zeer makkelijk ‘vloeibare’ producten als bijvoorbeeld grind de uitstroom uit de bunker geregeld kan worden. De bunker is compleet voorzien van wisselbare slijtplaten en breakerbar. Deze breakerbar zorgt ervoor dat de val van het te laden product gebroken worden en er geen overmatige slijtage en krachten op de 1.200 mm brede transportband komen.

De transportband heeft een lengte van 21.000 mm en kan tot 800 ton/uur opvoeren naar een hoogte van ruim 9.000 mm waarbij een voorraad kan worden opgezet van dik 1.200 m3. Uiteraard kan de band door middel van de zware hydraulische ondersteuningen ook vlak worden gesteld, zodat hij ingezet kan worden voor het beladen van schepen. Het complete frame van de 1.000 mm brede transport is opgebouwd uit een zware constructie, waarbij de zijkanten uitgevoerd zijn in gezet plaatwerk dat door het lassen van plaatwerk aan de binnenzijde van de band een uiterst stabiele kokerconstructie vormt om vele miljoenen tonnen te kunnen transporteren zonder problemen.

Het gemonteerde rupswerk van 4.000 mm lengte zorgt ervoor dat de machine snel en eenvoudig verplaatst kan worden op locatie. De machine is voorzien van 500 mm brede rupsplaten, waarmee verplaatsen in moeilijk begaanbaar terrein geen problemen geeft. Door de jarenlange ervaring die Telestack heeft met het bouwen van mobiele transportbanden is de onderwagen optimaal geplaatst en uitgevoerd ten opzichte van de transportband, zodat zelfs bij de hoogste stand de productkegel onder de band de onderwagen niet raakt en de stabiliteit gewaarborgd is.

De nieuwe Telestack rupsmobiele transportband is uniek in zijn soort doordat deze 360º kan draaien ten opzichte van zijn onderwagen. De machine is uitgevoerd met een zware draaikrans, waardoor de bovenwagen in iedere positie ten opzichte van de onderwagen kan worden geplaatst. Het is dus mogelijk om zeer eenvoudig de machine parallel te laten rijden langs de op te zetten producten of te beladen schepen.

Het familiebedrijf Den Breejen uit Cruquis vierde 18 oktober hun 70-jarig jubileum en is actief op vele fronten. Den Breejen Infra is gespecialiseerd in het uitvoeren van bouw- en woonrijp maken, (machinaal) straatwerk, rioleringswerkzaamheden, grond- en sloopwerkzaamheden en saneringen. Den Breejen Groen is de partner als het gaat om aanleg en onderhoud van tuinen, plantsoenen, openbaar groen en grootschalige nieuwbouwprojecten. Den Breejen Logistiek draagt zorg voor het transport van zand, grond, grind, asfalt, bagger, etc.

De belangrijkste opdrachtgevers van Den Breejen zijn o.a. gemeenten, overheden, waterschappen, bouw- en aannemingsbedrijven. De Juiste materieelkeuze speelt hierbij een zeer belangrijke rol. Den Breejen beschikt over een zeer uitgebreid assortiment materieel waaraan nu ook de Telestack is toegevoegd.

Het transport van de Telestack HF821 Revolution kan door Den Breejen worden uitgevoerd door de eigen zwaartransport-combinatie die de machine snel en efficiënt kan aan- en afvoeren op ieder werk.
Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines