Zoek
Sluit dit zoekvak.

Super afwerken laat keuze op Hyundai R140W-9 vallen door Ron Mak uit Jisp

doorVan der Spek

Super afwerken laat keuze op Hyundai R140W-9 vallen door Ron Mak uit Jisp

Datum: 16-dec-13

Afgelopen week is er via de werkplaats in Vianen van Van der Spek een nieuwe Hyundai R140W-9 mobiele graafmachine geleverd bij Ron Mak uit Jisp.

Tijdens een zeer goed bevallen demonstratie viel het zowel Ron Mak zelf als zijn machinist op dat de R140W-9 zeer goed in de hand lag met nauwkeurig afwerken en soepele bewegingen als gevolg.

De nieuwe Hyundai is voorzien van een 2-delige hoofdgiek, waardoor er ook dichtbij de machine eenvoudig gewerkt kan worden. Op wens van Ron Mak zijn er 315/80-R22,5 dubbellucht Agri banden en een demontabele trekhaak op dozerblad gemonteerd.

Ron Mak is actief in de grond-, weg- en waterbouw, waarbij ook het maken van beschoeiingen en vlonders tot de werkzaamheden behoren. Om hierbij de benodigde hydraulische uitrustingsstukken goed te kunnen bedienen is de nieuwe Hyundai uitgevoerd met diverse extra hydraulische functies.
 
De krachtbron van de nieuwe 14 ton’s mobiele machine is een zuinige 6-cilinder Cummins diesel. Tijdens het werken met de machine in de Power-mode draait de motor maximaal 1500 omw/min. In combinatie met een koelfan met visco-koppeling zorgt dit voor een zeer geluidsarme en brandstofbesparende machine. Als de Travel-mode geactiveerd wordt, zal de motor 200 omw/min meer gaan draaien, waardoor de machine met een nog steeds laag toerental gemakkelijk een snelheid van 40 km/uur haalt.

De nieuwe Hyundai is standaard zeer compleet uitgerust met o.a. cruise control, luxe stoel, elektrische koelbox, achteruitkijkcamera, luxe vloermat, opklapbare treeplank, 4 werklampen op de cabine onder een regenkap, grote gereedschapskist op de onderwagen, beschermplaat over dozerblad cilinders, spatborden en automatische asblokkering.

 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines