Steenhuis Sloopwerken neemt nieuwe Hyundai HX380L in gebruik

doorVan der Spek

Steenhuis Sloopwerken neemt nieuwe Hyundai HX380L in gebruik

Datum: 27-sep-17

Van der Spek Vianen heeft via haar werkplaatsen in Vianen een nieuwe Hyundai HX380L geleverd aan Steenhuis Sloopwerken in Scheemda.

De nieuwe 41 ton wegende Hyundai HX380L is voorzien van een zeer duurzame Cummins QSL-9 Tier 4 Final motor welke een vermogen levert van 320 Pk, gekoppeld aan ruim 576 liter/min. hydraulisch vermogen zorgt deze ervoor dat de machine niet alleen erg snel en sterk is maar ook extreem zuinig.

Het IPC (Intelligent Power Control) systeem zorgt dat de hydrauliek optimaal wordt gebruikt zodat er geen onnodige brandstof wordt verbruikt.  Net als alle Cummins motoren van de  Hyundai HX-serie is ook deze Cummins voorzien van een DOC-Katalysator welke in combinatie met Ad-Blue zorgt voor het continu reinigen van de uitlaatgassen.  Hierdoor is de montage van een actief- of passief roetfilter niet nodig bij een Hyundai HX-machine en behoort het regelmatig regenereren tot het verleden. Het is compleet een onderhoudsvrij systeem.

De elektronisch aansturing van de koelfan die via een viscokoppeling wordt aangedreven zorgt ervoor dat deze altijd de juiste snelheid draait en zo de machine op de juiste bedrijfstemperatuur houd zodat hij optimaal kan werken zonder overbodig brandstofverbruik en geluidsproductie dat zeker bij binnenstedelijks sloopwerk zeer wenselijk is. Het nieuwe ontwikkelde vergrote koelsysteem op de HX380L is zeer goed toegankelijk zodat het eenvoudig schoongemaakt kan worden mocht dit benodigd zijn.

De nieuwe Hyundai HX380L is standaard zeer compleet uitgerust. Op het 8” display kan de machinist zeer eenvoudig diverse instellingen kiezen. Dit gebeurt via een touch-swipe screen, zoals wij kennen van de smartphone, maar het is ook mogelijk om de display te bedienen via een “Haptic”knop. Via deze draai- en druk zijn vele functies ook snel instelbaar. Voor de veel gebruikte functies zijn er drukknoppen onder de display geplaatst. De extra hydraulische functies zijn voorzien van elektrische proportionele bediening, waarbij ook  via deze display eenvoudig de diverse drukken en liters van meerdere uitrustingsstukken ingesteld kunnen worden zodat er snel een eenvoudig gewisseld kan worden. Dit is iets wat zeker bij sloopwerkzaamheden vaak gebeurd op zo efficiënte- en snel mogelijk het werk te kunnen klaren.

Standaard is de nieuwe HX-serie, en dus ook de machine van Steenhuis voorzien van een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht berekend. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

Extra werkverlichting draagt zorg voor een nog veilige werkomgeving bij het werken in de vroeg- en late uren.

De nieuwe Hyundai is na goed overleg tussen Van der Spek en Steenhuis voorzien van diverse opties zoals o.a. een geïntegreerde 1.000 liter watertank tussen het contragewicht en de motorunit, een dom onder de giek, overdruk en een op klantwens aangepaste cabinebescherming aan de bovenzijde van de cabine.

 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines