Spelt Nieuwveen neemt nieuwe Hyundai HX145LCR in gebruik

doorVan der Spek

Spelt Nieuwveen neemt nieuwe Hyundai HX145LCR in gebruik

Onlangs is vanaf onze werkplaats in Vianen een nieuwe Hyundai HX145LCR geleverd aan Spelt in Nieuwveen. De nieuwe Hyundai HX145LCR vervangt na vele tevreden draaiuren een eveneens door Van der Spek Vianen geleverd Hyundai, deze Hyundai R145LCR-9 werd in 2011 nieuw afgeleverd.

De nieuwe 16 ton wegende Hyundai HC145LCR is een zogeheten binnendraaier zodat hij door Spelt ook zonder problemen ingezet kan worden op werken waar niet veel ruimte is om met een graafmachine te werken.

Om alle werkzaamheden optimaal uit te voeren is de machine voorzien van een draai- en kantelstuk waarmee bakken en uitrustingsstukken bij in alle mogelijke posities te gebruiken zijn.

Een gemonteerde overdruk zorgt er voor dat de machinist altijd veilig zijn werkzaamheden kan uitvoeren.

Veiligheid voorop

Standaard en dus ook op deze Hyundai van Spelt zijn de Hyundai HX-machines in Nederland voorzien van een uniek 4 camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De 4 camera’s zijn voor, achter en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor 4 verschillende beelden. Het unieke aan dit AAVM-systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht berekent. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en kan dus goed kijken of er zich obstakels in zijn draaibereik bevinden.  In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

Spelt

Spelt is een gezond familiebedrijf, sterk in het inzamelen en verwerken van afvalstromen en in het uitvoeren van grondwerkprojecten. Door duurzaamheid voorop te houden is Spelt erin geslaagd vrijwel alle afvalstoffen te recyclen en om te zetten naar grondstoffen en energie. Afvalstoffen zien ze bij Spelt niet meer als afval maar als grondstoffen. Door de juiste extra aandacht voor de afvalstromen beschermen ze primaire materialen en dragen ze bij aan de circulaire economie. Een besparing van grondstoffen is een directe winst voor het milieu. Op een eenvoudig en transparant wijze analyseren ze  afvalprobleem en bieden ze een betrouwbare duurzame oplossing. Deze oplossing bieden ze binnen het totaalpakket die ze graag verzorgen.

Voor civiele werkzaamheden bied Spelt dezelfde transparante totaaloplossingen, waarbij ze meedenken in het gehele proces. Door in de voorbereidingsfase rekening te houden met alternatieve werkwijzen en materialen kan Spelt voordelen ook werkelijk realiseren. In de sloop- en grondwerkoplossingen zijn een veilige uitvoering en een kwalitatief hoogwaardig resultaat de belangrijkste uitgangspunten.

Van der Spek heeft voor het uitvoeren van deze werkzaamheden en het verwerken van de stromen al vele machines geleverd aan Spelt in de afgelopen jaren. Naast vele Hyundai ’s werden o.a. ook de sorteer- en puinbreekinstallatie, een Powerscreen mobiele zeefmachine, een trommelzeef en een Lindner Urraco 75 verkleiner geleverd.