Sagro neemt compacte Powerscreen capaciteitsmaker in bedrijf

doorVan der Spek

Sagro neemt compacte Powerscreen capaciteitsmaker in bedrijf

Datum: 14-dec-17

Van der Spek Vianen heeft een nieuwe Powerscreen combi- puinbreker aan Sagro geleverd. De nieuwe machine met een gewicht van 34 ton is een echte compacte capaciteitsmaker, ondanks zijn compact afmetingen is het een echte volwaardige puinbreekcombinatie die tot grote prestaties in staat is. 

 
Bij het ontwikkelen van de Powerscreen TP260SR heeft Powerscreen alle belangrijk facetten meegenomen die benodigd zijn om tot grote prestaties te kunnen komen. Gelijk is te zien dat er bij de TP260SR geen compromissen zijn gesloten om bij een compacte bouwwijze toegankelijk- en functionaliteit verloren te laten gaan. De componenten van Powerscreen TP260SR zijn opgebouwd op een robuust chassis. 
 
De opgavebunker met een inhoud van ca. 2.5M³ kan zowel met een kraan als laadschop beladen worden. In de bunker is in het verlengde van de voeder een voorzeefdek gemonteerd waar de fijne fractie kan worden uitgezeefd. Middels een klep kan gekozen worden om deze fijne fractie onder de breker door te laten gaan en met het gebroken product af te voeren of via de gemonteerde zijafvoerband af te voeren. 
 
Vanaf de bunker wordt het te breken product in de breker gevoerd, op de TP260SR is een 860mm brede breker geplaatst welke een invoeropening heeft van 860mm x 610mm. Wat de breker een echte capaciteitsmaker maakt is dat de rotorbreedte en diameter gelijk zijn, de rotor heeft een diameter van Ø860mm en is ook 860mm breed wat zorgt voor een optimale gewichts- en krachtverdeling om het product te breken.  De prallwerken van de TP260SR zijn geheel hydraulisch te verstellen zodat bij- of afstellen zeer snel kan plaatsvinden zonder dat er gereedschap benodigd is. Mocht er onverhoopt toch een onbreekbaar deel in de breker komen dan kunnen de prallwerken wijken en zullen na het passeren van de storing weer op de vooraf ingestelde maat gaan staan. 
In de rotor zijn 4 slaglijsten geplaatst welke afhankelijk van het te breken product in 2 hoog/2 laag- of 4 hoog configuratie gemonteerd zullen worden. 
 
Onder de breker is een 2.000mm lange trilvoeder gemonteerd welke het gebroken product en eventueel voorzeefmateriaal afvoert richting de 900mm brede afvoerband. Belangrijk is om hierbij te vermelden dat de trilvoeder onder een zeer steile hoek geplaatst is om ook in zeer kleverig materiaal goed te blijven transporteren.  De Trilvoerder zorgt ook dat ijzerdelen worden afgeremd en geen schades kunnen veroorzaken aan een transportband die vaak onder de breker zijn geplaatst bij compacte brekers.  Een dwars opgestelde bovenbandmageet op de afvoerband zorgt voor de afvoer van ijzerdelen uit het gebroken product. 
 
Deze afvoerband lost vervolgens op de na-geschakelde zeefunit die aan de machine is gemonteerd. Dit is een echte zeefmachine met een lengte van 2.440mm en een breedte van 1.200m zodat met grote capaciteiten de overmaat kan worden afgezeefd welke vervolgens via de retourband weer in de bunker worden gevoerd om nogmaals gebroken te worden.  Deze zeefunit kan hydraulische in hoogte worden versteld en voor onderhoudswerkzaamheden compleet horizontaal worden gesteld. Tevens in deze positie eenvoudig de zeefdekken worden gewisseld.  De uitgezeefde fractie wordt vervolgens via een 1.200m brede afvoerband afgevoerd. 
 
Het powerpack is bovenop de machine geplaats zodat hij goed toegankelijk is en niet in de buurt staat van het te breken product, dit is vaak wel het geval bij compacte brekers. Door deze plaatsing is naast goede toegankelijkheid ook de koeling optimaal doordat de koelers goed worden voorzien van koellucht en geen stof word aangezogen. In het powerpack is een 280pk sterke Tier IV final Caterpillar motor gemonteerd welke tussen de 1.700 en 2.100 toeren per minuut zijn werk uitvoert. Door het verstelbare toerental kan ook de rotorsnelheid geregeld worden. Door de directe aandrijving van de rotor wordt het optimale rendement behaald met een zeer laag brandstofverbruik als resultaat. Uiteraard zijn rondom de motorunit en bovenop de machine ruime bordessen aanwezig zodat altijd veilig onderhoudswerkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. 
 
Voor de aansturing van de machine is een centrale besturing geplaats welke middels een groot touchscreen is te bedienen. Alle functies zijn hierop te bedienen en worden duidelijk weergegeven zodat het aanpassen van instelling zeer eenvoudig kan gebeuren. De electrokast waarop deze touchscreen is geplaatst is voorzien van een overdrukunit zodat stof en vocht in de kast wordt voorkomen en een lange levensduur is gegarandeerd. 
 
Door zijn compacte afmetingen kan de Powerscreen TP260SR ook op kleinere- en moeilijker bereikbare locatie worden aangevoerd door de transportcombinaties van Sagro. Uiteraard is het uitvoeren en van het breken van kleinere tonnages en speciale producten door deze gemakkelijkere wijze van aan- en afvoeren door Sagro zeer efficiënt uit te voeren.
 
Sagro : 
Sagro is van een lokaal aannemingsbedrijf in de jaren ’60 door productontwikkelingen, specialisaties en overnames uitgegroeid tot een Multi disciplinaire onderneming die op dit moment met meer dan 250 medewerkers actief is op vele werkterreinen, waarbij logistiek een centrale rol speelt.  
 
De kracht van Sagro is meedenken met haar opdrachtgevers en het bieden van totaaloplossingen. Ze zijn o.a. actief op de volgende werkgebieden ; infrastructuur, milieuadvisering, sloopwerken, asbestverwijdering, bodem(water)saneringen, recycling, transportwerkzaamheden, en op-en overslag activiteiten . 
 
Sagro opereert slagvaardig en veilig, met veel aandacht voor kwaliteit en milieu. De platte organisatie van  Sagro en het feit dat ze beschikken over een eigen, goed onderhouden machinepark, maakt dat ze  snel en flexibel kunnen reageren op verzoeken van hun opdrachtgevers.
 
De Powerscreen TP260SR is zeker niet de eerste Powerscreen bij Sagro in de materieelvloot, naast deze machine zijn er ook al enkele Powerscreen zeefmachines en een mobiele Powerscreen kegelbreker werkzaam welke door Van der Spek Vianen zijn geleverd. 
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines