Sagro breidt brekermaterieel uit met Powerscreen Kegelbreker

doorVan der Spek

Sagro breidt brekermaterieel uit met Powerscreen Kegelbreker

Datum: 1-jul-14

Met de ingebruikname van een rupsmobiele Powerscreen Maxtrak 1000 kegelbreker heeft Sargro de primeur om als eerste bedrijf in Nederland een rupsmobiele kegelbreker in het machinepark te hebben. Door de compacte afmetingen kan de machine zeer eenvoudig op locatie worden ingezet waar hij door Sagro’s eigen zwaartransportcombinatie heen kan worden getransporteerd. 

De 32 ton wegende Powerscreen Maxtrak 1000 is voorzien van een door Powerscreen in eigenhuis ontwikkelde 1000 Automax crusher welke de afgelopen jaren zijn betrouwbaarheid heeft bewezen over de gehele wereld.

Met de aanschaf van de Powerscreen Maxtrak 1000 kan Sagro nog meer specialistische  producten verkleinen, waarbij de kegelbreker zorgdraagt voor een zeer kubistisch geproduceerde korrel die vaak gewenst is bij o.a. de productie van beton- en asfaltproducten.

Voor de aandrijving van de machine is gekozen voor de duurzame Scania DC9 motor die voldoet aan de laatste Tier IV-interim emissie-eisen. De motor levert 350 pk en drijft de breker via een hydraulische koppeling rechtstreeks aan, zodat er geen verlies van energie is om de breker aan te drijven.

Als groot voordeel kan de 1000 Automax kegelbreker hydraulisch worden gelift om eventuele blokkades te verwijderen, waarna hij automatisch weer op zijn ingestelde breekopening wordt teruggesteld. Hierdoor kan er snel en effectief worden gewerkt, waarbij de kans op schade door eventuele niet brekerbare delen zeer gering is.

Sagro is van een lokaal aannemingsbedrijf in de jaren ’60 door productontwikkelingen, specialisaties en overnames uitgegroeid tot een multidisciplinaire onderneming die op dit moment met meer dan 250 medewerkers actief is op vele werkterreinen, waarbij logistiek een centrale rol speelt. 

De kracht van Sagro is meedenken met haar opdrachtgevers en het bieden van totaaloplossingen. Ze zijn o.a. actief op de volgende werkgebieden: infrastructuur, milieuadvisering, sloopwerken, asbestverwijdering, bodem(water)saneringen, recycling, transportwerkzaamheden, en op-en overslag activiteiten .

Sagro opereert slagvaardig en veilig met veel aandacht voor kwaliteit en milieu. De platte organisatie van  Sagro en het feit dat ze beschikken over een eigen, goed onderhouden machinepark, maakt dat ze  snel en flexibel kunnen reageren op verzoeken van hun opdrachtgevers.

De Powerscreen kegelbreker is zeker niet de eerste Powerscreen bij Sagro in de materieelvloot; naast deze machine zijn er ook al enkele Powerscreen zeefmachines werkzaam welke door Van der Spek Vianen zijn geleverd.

 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines