Zoek
Sluit dit zoekvak.

Project Rabobank wordt Bouwplaats van het Jaar

doorVan der Spek

Project Rabobank wordt Bouwplaats van het Jaar

Datum: 5-jun-09

De combinatie Heijmans/J.P. van Eesteren hanteert bij de bouw van de twee 105 meter hoge Rabobank-torens in Utrecht een strikt veiligheidsbeleid. Daarom wees de internationale specialist in veilig bouwen Combisafe het project aan als Bouwplaats van het Jaar.

De trofee is vrijdag uitgereikt in Dortmund, in het veiligheidstrainingscentrum en hoofdkantoor van Combisafe Midden-Europa. De Rabobank won van bouwplaatsen in de verschillende gebieden die van hieruit worden bediend: de Benelux, Duitsland, de Alpenlanden en Oost-Europa, inclusief Rusland. Behalve een veilige manier van werken, telde bij de beoordeling ook het karakter van het project. Het gaat volgens Combisafe om een uniek, innovatief ontwerp en het wordt een van de milieuvriendelijkste gebouwen van Nederland.

Voor dit project heeft de bouwcombinatie bij Van der Spek in totaal 4 Liebherr kranen ingehuurd. Een topkraan van het type 355 HC-L 16/32 Litronic, een 280 EC-H12 Litronic en 2 stuks spitsloze 250 EC-B12 Litronic. Deze laatste twee kranen worden in verschillende fasen geklommen naar uiteindelijke haakhoogtes van 126 en 118 meter.
Wij gaan er vanuit dat de keuze voor Liebherr kranen én Van der Spek mede bepalend is geweest voor de uiteindelijke toekenning van deze prijs…

Naar verwachting zullen de kranen aan het einde van het jaar gedemonteerd worden.

(bron: Cobouw; foto: ABT)

Van der Spek, Bouwmachines