Primeur voor Gebr. Swinkels Metaalrecycling B.V. met Terex-Fuchs MHL360E

doorVan der Spek

Primeur voor Gebr. Swinkels Metaalrecycling B.V. met Terex-Fuchs MHL360E

Datum: 17-jun-12

Met de levering van de eerste Terex-Fuchs MHL360E heeft Gebr. Swinkels Metaalrecycling B.V. uit Heerlen de Nederlandse primeur te pakken.

Met de door Benelux-importeur Van der Spek Vianen geleverde Terex-Fuchs MHL360E hebben de gebroeders Swinkels zelfs een dubbele primeur. Naast de eerste Terex-Fuchs MHL360E van Nederland is het ook de eerste in bedrijfskleur gespoten overslagmachine die in Heerlen is afgeleverd. Vele blauwe Terex-Fuchs machines vonden al hun weg naar Heerlen. Echter de nieuwe MHL360E is de eerste die in bedrijfskleur is gespoten. Naast deze nieuwe in bedrijfskleur gespoten Terex-Fuchs draaien er in Heerlen nog diverse Fuchsen in de originele blauwe fabriekskleur.

De nieuwe Terex-Fuchs MHL360E vervangt een Terex-Fuchs MHL360C welke na vele tevreden draaiuren bij de Gebr. Swinkels aan vervanging toe was om de gewenste bedrijfszekerheid te kunnen blijven garanderen.

Net als de vrachtwagens waarvan het merendeel Scania’s is, is ook de nieuwe Terex-Fuchs geleverd in de rode bedrijfskleur van Gebr. Swinkels. De onderwagen, cilinders en cabineverstelling zijn in de originele donkergrijze kleur van Terex-Fuchs geleverd, evenals de cabine en velgen welke vanaf de nieuwe E-serie standaard in lichtgrijs geleverd worden.

De nieuwe Terex-Fuchs MHL360E is uitgevoerd met een geheel nieuwe Tier IV interim motor. De nieuwe 6-cilinder Deutz TCD 7.8L6 4V levert 190 kW vermogen. Met deze motor voldoet hij een de nieuwste en zwaarste emissie-eisen die op het moment gelden in de wereld.

Met de ontwikkeling van de nieuwe E-serie heeft Terex-Fuchs de MHL360E op vele fronten verder doorontwikkeld ten opzichte van de vorige series. Waar het hydraulisch systeem bij de MHL360D nog via Linde hydrauliekpompen 2 x 330 liter/min leverde, is bij de E-serie 2 x 280 liter/min plus 2 x 140 liter/min beschikbaar via het nieuwe Rexroth hydraulische systeem.

Met de omschakeling naar het nieuwe hydraulische systeem, dat ook al enkele jaren zijn kracht heeft bewezen op de Terex-Fuchs MHL380-serie, is de nieuwe E-serie ruim 20{1bc0b6a8c73e84e168e06cc7c153d42f3849956326c4b30771c6d9a1357ca517} sneller geworden op zijn hydraulische bewegingen. Tevens zijn door de extra oliestromen gecombineerde bewegingen sneller en soepeler uit te voeren.

Voor de nieuwe E-serie heeft Terex-Fuchs een verder doorontwikkelde versie van de reeds gemonteerde bedieningselementen in de cabine ontwikkeld. Hierbij heeft het comfort en bedieningsgemak voor de machinist centraal gestaan. De nieuwe bedieningsconsole heeft een nieuw scherm gekregen, welke helderder en scherper van kleur is en waardoor de informatie sneller en beter te lezen is. Tevens zijn er meerdere “sneltoetsen” geplaatst voor vaak gebruikte functies als verlichting, ruitenwissers etc.

Ook de nieuwe E-serie is natuurlijk standaard uitgevoerd in het al vele tientallen jaren zeer bekende Fuchs blauw, met wel als vernieuwing de donkergrijze onderwagen welke wat minder “besmettelijk” is dan de voorheen geleverde blauwe onderwagen. Bij de Gebr. Swinkels zijn alle blauwe delen af fabriek gespoten in de rode bedrijfskleur.

Ook komt met de E-serie de Vos (Fuchs) weer terug op de giek naast de Fuchsnaam, hetgeen bij vele oudere klanten herinneringen zal oproepen. Tevens is er onder het contragewicht nu seriematig een camera geplaatst, zodat de machinist goed kan zien wat er achter hem gebeurt en hij niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

De nieuwe MHL360E in Heerlen is uitgerust met hoofdgiek van 9,7 meter en een lepelsteel van 7,8 meter, waardoor een maximaal bereik ontstaat van 18 meter. Aan de MHL360E is een originele half-open Terex-Fuchs poliepgrijper gemonteerd van 800 liter.

De standaard hydraulisch verstelbare cabine kan ook nog 2,10 meter naar voren worden geplaatst voor een nog beter zicht in de scharen bij de Gebr. Swinkels, waarbij de laatste in gebruik genomen een 1400-tons zware Leimbach is. De machinist heeft een zichthoogte van ruim 6,2 meter.

Al meer dan 50 jaar zijn de Gebroeders Swinkels een begrip in en buiten Limburg. Door heel Europa worden metalen ingekocht en op hun eigen terrein verwerkt door diverse scharen. Men exporteert de materialen naar hoogovens en gieterijen in binnen- en buitenland.

Het transport wordt uitgevoerd door het eigen wagenpark, zodat gemaakte afspraken over het wisselen en afvoeren van de ruim 400 containers juist worden nagekomen en de klanten de service krijgen zoals ze die van Gebr. Swinkels gewend zijn.

Om ook in de vroege morgen en avondschemering goede verlichting te hebben is de nieuwe MHL360E uitgevoerd met Xenon verlichting op de cabine, giek en lepelsteel. Tevens zijn de ramen van de cabine getint, zodat de machinist geen last heeft van eventueel zonlicht voor het veilig beladen van scharen en vrachtwagens.

Net als alle Terex-Fuchs machines die door Van der Spek Vianen worden geleverd is ook de nieuwe MHL360E van de Gebr. Swinkels standaard voorzien van 3 jaar/6000 uur volledige garantie. 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines