Peute Reycling kiest weloverwogen voor Terex-Fuchs MHL335D in papierrecycling

doorVan der Spek

Peute Reycling kiest weloverwogen voor Terex-Fuchs MHL335D in papierrecycling

Datum: 10-sep-12

Via haar werkplaats in Vianen heeft Terex-Fuchs Benelux-importeur Van der Spek een nieuwe Terex-Fuchs MHL335 overslagmachine afgeleverd bij Peute Recycling in Dordrecht.

Peute Recycling is in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de grootste onafhankelijke oud papier- en kunststofverwerkers van Europa. De onderneming is een sterk groeiende, internationaal opererende onderneming met een totaal verwerkt en vermarkt volume in 2011 van ruim 1.300.000 ton oud papier- en kunststof. Peute is gevestigd te Dordrecht. Dankzij de nabijheid van Europa’s voornaamste haven Rotterdam, de ligging aan het water en een goede ontsluiting via de weg beschikken ze over een unieke locatie. Op haar locatie beschikt Peute over één van de grootste en modernste verwerkingscapaciteiten voor oud papier-en kunststof in Europa.

De keuze van Peute voor een Terex-Fuchs overslagmachine is gemaakt na een uitgebreide vergelijking tussen de verschillende leveranciers en merken. Zowel de machine als de leverancier moesten voldoen aan de gestelde eisen waarbij continuïteit en inzetbaarheid kernpunten waren. Hieraan voldeed een Terex-Fuchs geleverd door Van der Spek Vianen. 

Gezien de zeer stoffige omgeving waarin de machine draait, is ervoor gekozen de standaard zeer grote koelcapaciteit van de MHL335D te verhogen door een omkeer-van te monteren af-fabriek. Hierdoor kunnen de apart van elkaar geplaatste radiateurs en koeler eenvoudig worden gereinigd. Ook zijn de inlaatroosters voorzien van speciale filterkasten die de grovere stofdelen buitenhouden.

Voor de aandrijving van deze 25-tons Terex-Fuchs MHL335D is een 6,1 liters Common-rail Deutz 6-cilinder Tier III motor verantwoordelijk. Door het vernieuwde koelsysteem is het bronvermogen van de machine ten opzichte van de vorige serie sterk verminderd. De koeling is vergroot, zodat de koelvin minder snel hoeft te draaien en de regeling van de oliekoelvin is thermostatisch geregeld, zodat de motor altijd de juiste bedrijfstemperatuur heeft.

De MHL335D overslagkraan is uitgevoerd met 11 meter overslagcapaciteit en is voorzien van een hoogtebegrenzing, waardoor niet onverhoopt de dakconstructie van de hal geraakt kan worden. Hierdoor worden gevaarlijke situaties voorkomen; veiligheid staat voorop bij Peute.

Aan de machine is een originele 800 liter halfgesloten Terex-Fuchs grijper gemonteerd, waarmee de MHL335D dankzij zijn HD-onderwagen zeer stabiel draait en voor de gevraagde overslagcapaciteit zorgt.

Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan een zichthoogte bereikt worden van wel 6,10 meter, waardoor er goed zicht ontstaat bij het sorteren en het laden van installaties.

Op de machine is verder een overdrukunit op de cabine gebouwd, zodat de machinist in een veilige, stofvrije omgeving kan werken. Om de veiligheid nog verder te verhogen is de machine uitgevoerd met een camera op het contragewicht, zodat de machinist goed kan zien wat er achter hem gebeurt en hij niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines