Peter Brink B.V. uit Emmen neemt nieuwe Fuchs MHL335F in gebruik.

doorVan der Spek

Peter Brink B.V. uit Emmen neemt nieuwe Fuchs MHL335F in gebruik.

Afgelopen week is er vanaf de vestiging in Hardenberg een nieuwe Fuchs MHL335F afgeleverd bij Peter Brink B.V. uit Emmen. Op de locatie in Nieuw-Dordrecht zal de 24 tons wegende overslagmachine worden ingezet voor het op- en overslaan van te recyclen ijzer- en metaalstromen.

De Fuchs MHL335F is uitgevoerd met 12 meter overslaggiek. Aan de machine is een nieuwe Fuchs grijper gemonteerd, waarmee de MHL335F dankzij de Rexroth hydrauliek, met een opbrengst van maar liefst 380 liter per minuut zeer snel draait en voor de gevraagde overslagcapaciteit zorgt.

Uiteraard is de nieuwe machine voorzien van een duurzame- en zuinige stage-V Deutz motor.

De MHL335F is standaard voorzien van een HD-onderwagen die zorgt voor extra stabiliteit tijdens het draaien en het eventueel rijden met last.

Voor het dagelijks- en uit te voeren onderhoud aan de machine is een ruim bemeten loopbordes bij de motor aanwezig welke via een uitklapbare trap toegankelijk is. Op deze plek kan naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden ook de diesel- en Adblue tank gevuld worden zonder op de machine te hoeven klimmen. Veiligheid staat in ieder Fuchs ontwerp voorop.

De hydraulisch verstelbare cabine zorgt voor een zichthoogte van 5.400mm waardoor er altijd goed zicht is op de uit te voeren werkzaamheden. Power LED- verlichting geeft de machinist in de vroeg- en late uren een grote lichtopbrengst in het bereik van de kraan.

#openoverslagspecialisten #uwproductieonzezorg #serviceensupport