Search
Close this search box.

PARO investeert in duurzame Telestack TC421 voor achter puinbreker.

doorVan der Spek

PARO investeert in duurzame Telestack TC421 voor achter puinbreker.

Datum: 31-aug-16

Van der Spek Vianen leverde onlangs een nieuwe Telestack TC421 aan PARO in Amsterdam, uiteraard in de zeer herkenbare bekende huisstijl van PARO.

Tijdens een succesvolle demo met de Telestack TC421 op locatie in Amsterdam achter de rupsmobiele combibreker van PARO werd snel duidelijk dat wat een Telestack op locatie betekende ; veel minder inzet van de laadschop bij de breker waardoor deze stilgezet of ingezet kan worden op andere werkzaamheden.

Als er niet direct geladen kan worden in vrachtwagens voor afvoer van de geproduceerde producten dan kan er nu zonder problemen een dagproductie van de breker in voorraad gezet worden onder de Telestack. Uiteraard is de laadschop nog benodigd voor de laadwerkzaamheden en het eventueel afvoeren van de metalen bij de magneet en stoorstoffen bij de windshifter. Het dubbel overslaan van de geproduceerde producten, eerst in voorraad en dan op de vrachtwagen behoort nu tot het verleden bij PARO. De Telestack zorgt dus voor besparing van vele draaiuren van de laadschop en de daarbij behorende uitstoot, het is een zeer duurzame investering die is gemaakt door PARO.

PARO is een duurzame dienstverlener in afvallogistiek, afvalverwerking en een betrouwbare producent en leverancier van primaire en secundaire bouwstoffen. Ondernemen en innoveren volgens de principes van de kringloopeconomie zit diep verankerd in de bedrijfsvoering.

Dit heeft ze in  Nederland toonaangevend in afvallogistiek, afvalverwerking en afvalrecycling gemaakt. Recycling is een krachtig antwoord op de groeiende vraag naar grondstoffen en energie. PARO onderhoudt al jarenlang hechte relaties met collega-afvalinzamelaars en -verwerkers en met afvalproducenten om bouw- en sloopafval tot herbruikbare deelstromen of hoogwaardige secundaire bouwstoffen te verwerken. Partnership, wederkerigheid en ketenverantwoordelijkheid zijn de fundamenten onder de samenwerkingen.

De nieuwe 12 ton wegende TC421 welke word geproduceerd door Telestack, de wereldmarkleider op het gebied van mobiele transport- en overslagsystemen heeft een lengte van 21.000mm en kan tot 400 ton/uur producten opvoeren naar een hoogte van 10.000mm waarbij een voorraad kan worden opgezet van 1.555M3 wat 2.500 ton inhoud achter een puinbreker.

Het complete frame van de 1.000mm brede transport is opgebouwd uit een zware constructie waarbij de zijkanten uitgevoerd zijn in gezet plaatwerk dat door het lassen van plaatwerk aan de binnenzijde van de band een uiterst stabiele kokerconstructie vormt om vele miljoenen tonnen te kunnen transporteren zonder problemen.

De transportband is middels twee zware hydraulisch verstelbare ondersteuningen op de rupsonderwagen geplaatst. Door de hydraulische verstelling kan de band zowel aan de voor- als achterzijde eenvoudig op hoogte worden geplaatst. Aan de achterzijde zorgt dit voor een goede aansluiting/overgang van de breker en aan de voorzijde voor een optimale afworp van het product.

Het gemonteerde rupswerk van 3.000mm lengte zorgt dat de machine snel en eenvoudig verplaatst kan worden op locatie en samen met de breker ingezet kan worden waar benodigd. Door de jarenlange ervaring die Telestack heeft met het bouwen van mobiele transportbanden is de onderwagen optimaal geplaatst en uitgevoerd t.o.v. van de transportband zodat zelfs bij de hoogste stand de productkegel onder de band de onderwagen niet raakt en de stabiliteit gewaarborgd is.

 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines