Zoek
Sluit dit zoekvak.

Overslagspecialist Sagro neemt Terex-Fuchs XXL ingebruik

doorVan der Spek

Overslagspecialist Sagro neemt Terex-Fuchs XXL ingebruik

Datum: 21-sep-13

Met de ingebruikname van een speciaal ontwikkelde Terex-Fuchs MHL3850D heeft de Sagro Groep onlangs weer aangetoond dat het zijn overslagspecialisme weer verder blijft doorontwikkelen en op vraagstukken uit de markt blijft antwoorden.

Sagro is van een lokaal aannemingsbedrijf in de jaren ’60 door productontwikkelingen, specialisaties en overnames uitgegroeid tot een Multi-disciplinaire onderneming die op dit moment met meer dan 250 medewerkers actief is op vele werkterreinen, waarbij logistiek een centrale rol speelt. 

De kracht van Sagro is meedenken met hun  opdrachtgevers en het bieden van totaaloplossingen. Ze zijn o.a. actief op de volgende werkgebieden; infrastructuur, milieuadvisering, sloopwerken, asbestverwijdering, bodem(water)saneringen, recycling, transportwerkzaamheden, en op-en overslag activiteiten.

Sagro opereert slagvaardig en veilig, met veel aandacht voor kwaliteit en milieu. De platte organisatie van  Sagro en het feit dat ze beschikken over een eigen, goed onderhouden machinepark, maakt dat ze snel en flexibel kunnen reageren op verzoeken van hun opdrachtgevers en ieder overslagvraagstuk kunnen invullen.

De ingebruikname van de Terex-Fuchs MHL385D is een echte wereldprimeur, het is de eerste Terex-Fuchs MHL385D die geleverd is.

Voor Benelux importeur Van der Spek is het dankzij het APC (Application Center) van Terex-Fuchs mogelijk geweest om aan het wensenpakket van de Sagro te kunnen voldoen.

Het Application Center bij Terex-Fuchs is een afdeling waar sinds een jaar buiten de normale bekende typen overslagmachines op wensen van klanten kan worden ingegaan door het van begin tot eind machines te bouwen. Dat betekent dat deze afdeling machines van een eerste schets tijdens het gesprek tussen de klant en dealer tot aan de daadwerkelijk bouw en levering van de machine bij de klant zorgt. Hierdoor kunnen klantspecifieke wensen worden uitgewerkt en gemaakt zonder dat deze de normale productie bij Terex-Fuchs belast.

Van der Spek, Sagro en Terex-Fuchs zijn geen onbekenden voor elkaar. De afgelopen jaren werden er al vier wielmobiele en een rupsmobiele Terex-Fuchs MHL380D geleverd. De ervaring die Sagro met deze machines heeft opgedaan heeft ook geresulteerd in de aanvraag voor deze speciale Terex-Fuchs in XXL uitvoering.

Aangezien het snel en flexibel reageren op de wensen van de opdrachtgevers bij Sagro zeer hoog in het vaandel staan, heeft Sagro besloten om deze Terex-Fuchs MHL385D overslagmachine in haar materieelvloot op te nemen. Door de extra zware en stabiele onderwagen, waarop een pylon is gemonteerd, kan er met deze machine ook zonder problemen geladen en gelost worden in de steeds grotere coasters die de havens aandoen waar de Sagro overslagwerkzaamheden uitvoert.

De nieuw geleverde 75-tons overslagmachine is uitgerust met een 11.35 meter bananenboom en een 9,95 lepelsteel, waardoor een bereik gehaald wordt van wel 22 meter.

Voor de aandrijving van de Fuchs MHL385D is een Deutz Tier III motor met 273Kw verantwoordelijk. Deze motor heeft zich de afgelopen jaren bewezen als zeer betrouwbaar en duurzaam.

Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan door de gemonteerde pylon en een speciaal verhoogde cabineconstructie een zichthoogte bereikt worden van wel 8,30 meter en daarbij kan de cabine ook nog 2,20 meter naar voren worden geplaatst voor goed zicht bij het beladen en lossen van schepen.

Uiteraard is de machine uitgevoerd om alle soorten materialen over te slaan met de verschillende soorten aan te bouwen werktuigen. Hiervoor is hij uitgerust met vele verschillende hydraulische functies, welke alle vanuit de cabine bediend kunnen worden. Daarnaast is er een zware magneetinstallatie gemonteerd, zodat er ook met magneetkracht geladen en gelost kan worden.

Om tijdens ochtend-, avond-, en nachtelijke uren verzekerd ze zijn van goede verlichting is de machine voorzien van Xenon-verlichting op de cabine, giek en lepelsteel. Naast de standaard camera achter op de machine is de machine op wens van Sagro voorzien van extra camera’s op de lepelsteel, zodat de machinist zeer goed zicht heeft op het werk en de werkvloer rondom hem en er geen onverhoopte onveilige situatie kan ontstaan.

Aangezien Sagro de machine zeer breed zal gaan inzetten bij hun klanten is de cabine uitgevoerd met een overdrukinstallatie die ervoor zorgt dat de machinist te allen tijde schone lucht in de cabine krijgt aangevoerd en hij veilig kan werken. Hierdoor kan de machine ook zonder problemen worden ingezet bij overslag vele producten.

Sagro zal de machine gaan inzetten bij hun klanten in de havens van Vlissingen. Daarnaast zal hij zeker ook werk gaan uitvoeren op de eigen overslaglocaties van Sagro waar hij op- en overslagwerk zal gaan uitvoeren, waarbij de te laden en geloste goederen kunnen worden aangevoerd per as of schip en waarbij Sagro kan zorgdragen voor de complete handeling of een deel ervan.

Hierbij zullen naast de door Van der Spek Vianen geleverde Terex-Fuchs machines ook door Van der Spek geleverde Hyundai laadschoppen, Bell dumpers en als gewenst Powerscreen zeefmachines kunnen worden ingezet.   

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines