Nieuwe Terex-Fuchs MHL320D geleverd aan Innovarec B.V. te Westdorpe

doorVan der Spek

Nieuwe Terex-Fuchs MHL320D geleverd aan Innovarec B.V. te Westdorpe

Datum: 29-aug-09

Via de vestiging in Vianen heeft Van der Spek een nieuwe Terex-Fuchs MHL320D geleverd aan Innovarec in Westdorp. De machine zal  ingezet gaan worden bij het uitsorteren van de verschillende afvalstromen en bij het beladen van diverse machines.

Innovarec staat voor Innovatieve Recycling. Innovarec heeft locaties verspreid over heel Zeeland. Elke locatie heeft zijn eigen specialiteit. Zo verwerken ze onder meer bouw- en sloopafval, hout, metaal, grond, zand en slib. Afvalstromen worden eerst gescheiden en daarna verwerkt tot materialen die geschikt zijn voor hergebruik, zoals spaanders en compost, of gestort of verbrand. Ingezamelde metalen worden afgevoerd naar de Hoogovens of gaan naar smeltinstallaties in België. Innovarec verwerkt zowel afval van bedrijven als van particulieren.  

                                                                                                                      
Innovarec en Van der Spek Vianen zijn geen onbekenden van elkaar er werden de afgelopen jaren  al eerder zeefinstallaties en een Hyundai graafmachine en laadschop geleverd.

De geleverde Terex-Fuchs MHL320D is voorzien 4,2 meter giek en 3,7 lepelsteel waardoor een werkbereik onstaat van 8,2 meter. Zoals standaard op alle Terex-Fuchs overslagmachines is ook de MHL320D voorzien van een hydraulisch verstelbare cabine waardoor de machinist altijd een goed zicht heeft tijdens het uitsorteren en het laden van containers, vrachtwagens, zeefmachines en shredders.

4-punts afstempeling zorgt voor een zeer stabiele afstempeling, zodat de machine ook in alle posities zonder problemen veilig en zonder risico van instabiliteit kan werken.

Tevens is er natuurlijk aan de gezondheid en het welzijn van de machinist gedacht door het monteren van een overdruksysteem met veiligheidssignalering. Bij storing zit de machinist altijd in een goed geventileerde en met zuivere lucht gevulde cabine.

Van der Spek, Bouwmachines