Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Powerscreen Warrior 1200 voor A. Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf B.V.

doorVan der Spek

Nieuwe Powerscreen Warrior 1200 voor A. Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf B.V.

A. Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf B.V. heeft onlangs zijn zeer uitgebreide materieelvloot uitgebreid met een nieuwe Powerscreen Warrior 1200.

De nieuwe 17-tons zware Powerscreen Warrior 1200 vult de zeer uitgebreide Powerscreen Warrior lijn aan met compacte capaciteitsmaker die zijn gelijke niet kent in de rupsmobiele zeefwereld. De in de Benelux meest verkochte rupsmobiele zeeflijn van Powerscreen, die tot nu toe zes machines voerde tussen de 12 ton voor de Warrior 600 en de 42 ton voor de Warrior 2400, is vorig jaar uitgebreid met de nieuwe Powerscreen Warrior 1200. Hiermee komt de lijn nu op zeven machines waarmee iedere zeefvraag uit de markt kan worden ingevuld.

Ook deze Warrior 1200 is voorzien van een zeer agressieve zeefbox die het mogelijk maakt om ook zeer moeilijk zeefbare producten zeefbaar te maken met de grootst mogelijke capaciteit. De box kan een kracht van 6G produceren op het te zeven product, zodat de scheiding van de fracties zo goed mogelijk wordt uitgevoerd.

Op de Warrior 1200 is een dubbeldeks zeefbox geplaatst van 3.600 mm lengte en 1.170 mm breedte die verstelbaar is tussen de 14º en 18º, zodat een optimale instelling kan worden gerealiseerd. Voor het beladen van de zeef is een bunker van ruim 5 m³ op de machine geplaatst die hydraulisch op- en neer kan worden versteld om hem in transportstand te plaatsen. Door zijn lengte van 3.400 mm is belading door een niet te grote laadschop geen probleem.

De uitgezeefde fijne fractie wordt via een 800 mm brede afvoerband afgevoerd tot een hoogte van 3.000 mm. De middenfractie gaat via een 650 mm brede afvoerband uit de machine die komt tot een afwerphoogte van 2.800 mm. De overmaat vindt via een 1.000 mm afvoerband zijn weg tot een hoogte van 2.800 mm. Door deze grote afwerphoogtes kan eenvoudig voorraad tot 110 m³ worden gedraaid onder de banden zonder dat deze iedere keer moeten worden afgevoerd. Alle banden zijn standaard in snelheid te regelen, zodat ze zo efficiënt mogelijk kunnen draaien.

Standaard is de Warrior 1200 voorzien van de 2-way split uitvoering, waarbij hydraulisch de machine kan worden omgebouwd waardoor de middenfractieband wegklapt en niet wordt gebruikt, en zowel het boven- als onderdek lossen op de achterafvoerband en twee fractie worden geproduceerd als dit gewenst is.

Uiteraard kan ook deze Warrior worden voorzien van vele verschillende soorten zeefmedia, zodat voor ieder product de optimale afstelling kan worden bereikt. Vingerzeven, geweven dekken, Major Wire Flexmath of snarendekken.

Door zijn compacte afmetingen en gewicht is hij zeer eenvoudig te transporteren zonder gebruik te moeten maken van speciale diepladers. Op locatie kan de machine door zijn rupswerk snel en eenvoudig worden verplaatst. Dankzij de twee snelheden hiervan, een voor manoeuvreren de andere voor snelheid gaat hierbij weinig tijd verloren.

Voor de aandrijving is een zeer zuinige duurzame Deutz motor verantwoordelijk die de stalen gegoten pompen aandrijft die zorgen voor de hydraulische aandrijvingen van banden en zeefbox.

A. Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf B.V. is een dynamisch bedrijf dat zich bezig houd met de verhuur van kranen, grondverzet en recyclingmachines. Oprichter Arnold Tuytel is gestart met het verhuren van kranen. Door de jaren heen is het bedrijf uitgegroeid tot een professioneel bedrijf dat dag en nacht bereikbaar is en u kunt adviseren waar dat nodig is. Sinds de laatste jaren zijn ze ook actief in het verhuren van recycling machines en het handelen in biomassa. Met hun gemotiveerde werknemers staan ze dag in dag uit klaar om van iedere opdracht een succes te maken. Ook de veiligheid staat hoog bij ze in het vaandel. Het personeel is in bezit van VCA* en de machines worden jaarlijks gekeurd door deskundige instanties.

Om de machines snel en efficiënt aan- en af te voeren heeft A. Tuytel Loon- en verhuurbedrijf eigen diepladers zodat altijd volgens afspraak kan worden getransporteerd.