Nieuwe Powerscreen Chieftain 1700 3 dekker voor Verdonck grondwerken

doorVan der Spek

Nieuwe Powerscreen Chieftain 1700 3 dekker voor Verdonck grondwerken

Datum: 19-jun-13

Vorige week is er via onze vestiging in Ternat (B) een Powerscreen Chieftain 1700 3 dekker geleverd aan de firma Verdonck grondwerken te Mol.

Deze 29800 kg zware rupsmobiel zeef is voorzien van een 3 deck zeefbox die bestemd en ontworpen is om grote volumes met kleine zeef media te verwerken in grond, zand en recyclage producten.

De 4,8m x 1,5m grote zeefbox is zo ontworpen dat zowel het bovenste als onderste dek even groot zijn en dit in combinatie met zijn dubbel gelagerde aandrijfstang kan deze Chieftain wel een capaciteit tot 500 ton per uur aan. Aanpasbare zeefhoek en snelheid van de aanvoerband dragen hiertoe ook nog bij.

Dit alles wordt aangedreven door een Caterpillar 4.4 die ervoor zorgt dat deze mobiele zeef niet teveel verbruikt.

Dit typische familiebedrijf kent een hele evolutie. De familie Verdonck is reeds lang in het wegvervoer actief. In 1958 begonnen Jef Verdonck en Anna Claes een maalderij voor granen. Al vlug breidden ze hun activiteit uit met de verkoop van meststoffen en steenkool. Hun eerste vrachtwagen kochten ze in 1962 om hun koopwaar huis aan huis te kunnen bezorgen. Samen kregen ze 2 zonen, Pierre en Louis en 3 dochters. De zonen hielpen van kleins af in de zaak en werden door de microbe gebeten. In 1970 nam Pierre het vervoer voor zijn rekening en breidde de vervoersactiviteiten verder uit. Zijn vrouw Dora nam de administratie voor haar rekening. Zij kregen op hun beurt ook 2 zonen, Alex en Patrick die op jonge leeftijd hielpen bij het onderhoud van de vrachtwagens. Alex en Patrick namen in 1990 de zaak over van hun vader en voegden grondwerken toe aan de bedrijfsactiviteit. Zij investeerden in een graafmachine, een laadschop, een dieplader, … en zo werd het wagenpark aangepast aan de eisen van een moderne onderneming. Het zakencijfer evolueerde in de goede richting. Door de generaties heen hebben ze een enorme ervaring opgedaan in allerlei grondwerken, zowel industriëlen als particulieren en zijn ze steeds bereid om iets nieuws te leren.
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines