Nieuwe Lindner Urraco 95DK voor REKO/Van Bentum

doorVan der Spek

Nieuwe Lindner Urraco 95DK voor REKO/Van Bentum

Van der Spek Vianen heeft bij Recycling Kombinatie REKO na serienummer 1 van de Lindner Urraco 95DK in 2013 de volgende nieuwe Lindner Urraco 95DK geleverd in Rotterdam. Tussen serienummer 1 en deze nieuwe zijn vele honderden Urraco’s geleverd over de gehele wereld die worden ingezet in het verkleinen van vele productstromen.

De nieuwe Lindner Urraco 95DK zal net als zijn eerder geleverde voorganger ook ingezet gaan worden voor het verkleinen van productstromen die vervolgens weer door de thermische reinigers van REKO worden verwerkt tot nieuwe producten.

De vele tevreden draaiuren van serienummer 1 maakte de keuze voor wederom een Lindner Urraco 95DK wel één die gemakkelijk te maken was.

Uiteraard zijn er vele verschillen tussen de eerste- en huidige serie van de Lindner Urraco 95DK en dat is niet alleen het verschil in kleurstelling.

De nieuwe Lindner Urraco 95DK is nu voorzien van een zuinige- en duurzame Stage-V DC16 8-cilinder industriemotor met 566kW die vervolgens de Bosch-Rexroth hydrauliek aandrijft. Deze moderne hydrauliek welke middels de BODAS-besturing wordt aangestuurd realiseert een kracht van 480.000Nm op de werktuigen. De combinatie van de nieuwe motor en besturing kan een productieverhoging geven tot 10% t.o.v. de eerste serie. Tevens is het brandstofverbruik nog verder gedaald.

Op de touchscreen display van de machine kan eenvoudig tussen de verschillende programma’s worden gekozen en zijn instelling aan te passen. Uiteraard kan de machine compleet over de afstandsbediening worden bedient zodat de machinist eenvoudig de benodigde functies kan gebruiken als benodigd.

In de nieuwe Lindner zijn speciale LW-assen gemonteerd om een snijdend effect te krijgen op de te verkleinen stomen. De gemonteerde breekbalk aan de onderzijde zorgt voor de gewenste verdere verkleining.

De op de afvoerband gemonteerde magneet ontijzert de verkleinde productstroom van ijzerdelen. Deze magneet is hydraulische in hoogte verstelbaar, uiteraard ook via de afstandsbediening.

Vlakke rupsplaten op de Urraco zorgen er voor dat de ondergrond minder snel beschadigt en dat de vloeistofdichte vloeren beschermd blijven.

Recycling Kombinatie REKO B.V. is toonaangevend in het produceren van herbruikbare grondstoffen. Daartoe zet REKO afvalstoffen om in nieuwe grondstoffen voor de bouwindustrie, door gebruik te maken van de meest geavanceerde technieken. Door de activiteiten van REKO kan de keten voor minerale grondstoffen voor 100% worden gesloten.

Sinds 2000 is REKO gevestigd op de Vondelingenplaat bij Rotterdam. Deze locatie ligt strategisch in het hart van de mainport Rotterdam en is zowel over weg als over het water zeer goed bereikbaar. Op het 33 hectare grote terrein bevinden zicht : een breekinstallatie voor de productie van granulaten, twee thermische reinigingsinstallaties voor het reinigen van teerhoudend asfalt en twee installaties voor het opwekken van elektriciteit uit restwarmte. De breker en de thermische reinigingsinstallaties behoren tot de grootste in hun soort.

Naast de Lindner Urraco’s zijn er ook diverse door Van der Spek Vianen geleverde Powerscreen zeefmachines en Telestack transportbanden actief op het terrein op de Vondelingenplaat.