Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Lindner Urraco 95 voor Intermetals

doorVan der Spek

Nieuwe Lindner Urraco 95 voor Intermetals

Datum: 28-jan-17

Van der Spek Vianen heeft een nieuwe 45-tons Lindner Urraco 95 DK Powerline geleverd aan Intermetals die de verkleiner gaat inzetten op haar locatie in Ochtrup (D).

Na een zeer uitgebreide inventarisatie van wat er te koop was op de markt dat aansloot bij de wensen van Intermetals is de keuze gemaakt om verder te gaan praten met Van der Spek Vianen over wat de mogelijkheden waren voor een nieuwe verkleiner van Lindner.

Intermetals heeft de afgelopen jaren geproduceerd met een twee-assige verkleiner van een ander merk en wist goed waaraan de nieuwe machine moest voldoen om de komende jaren met de laagste kosten en hoogste producties te draaien. De Lindner Urraco 95 was hierop het antwoord.

De Blue Bull, zoals de Lindner Urraco 95 ook wel wordt genoemd, is een 2-assige verkleiner. De assen in de Urraco 95 zijn 2.500 mm lang en hebben een diameter van 850 mm. Om de optimale verkleining te kunnen regelen zijn de assen in snelheid regelbaar tussen de 12 en 30 omwentelingen per minuut. Door de zeer zware aandrijflijn wordt er het zeer hoge moment van 480.00 Nm gebracht op de werktuigen die op de assen gemonteerd zitten en de verkleining uitvoeren.

Aangezien ieder te verkleinen product een andere aanpak nodig heeft, heeft Lindner vele soorten verkleiningsassen ontwikkeld waarbij de jarenlange opgedane ervaringen bij klanten als basis staan.

Voor iedere toepassing kunnen er een productspecifieke verkleiningsassen geleverd worden, waarbij zowel de gewenste verkleining, capaciteit als benodigd vermogen centraal staan.

Door het toepassen van de juiste as-configuraties kan er door de klant zeer efficiënt met hoger capaciteiten gedraaid worden. Ook voor Intermetals zijn er productspecifieke assen gemonteerd die in het te verkleinen product de beste resultaten brengen. Voor het verkleinen van metalen zijn de assen voorzien van extra hard oplas op de beitels.

Om de komende jaren zonder problemen beladen te kunnen worden met zware te verkleinen delen is de trechter uitgevoerd met extra zware beplating. De 1.400 mm brede hydraulische verstelbare afvoerband is uitgevoerd met extra staalinlagen om de impacts van verkleinde metalen beter te kunnen verwerken zonder dat er schades ontstaan.

Van der Spek Vianen heeft de rupsen voorzien van gladde platen, zodat de machine eenvoudig verplaatst kan worden op locatie zonder dat de vloer beschadigd wordt.

De Lindner Urraco 95 DK Powerline heeft voor de aandrijving een zeer duurzame en zuinige Scania DC16 8-cilinder motor aan boord, bij 1.900 t/min brengt hij 770 pk over aan de hydraulische pompen welke de assen weer aandrijven.

De Scania motoren staan bekend om hun zeer gunstige brandstofverbruik. Door een zeer breed toerental waarbij het volledige koppel beschikbaar is en een uiterst snel reagerend motormanagement dat ervoor zorgt dat de motor op toeren blijft. Hiermee wordt veel brandstof bespaard en zeker zo belangrijk, de productie blijft op capaciteit.

Voor de bediening van de machine is een grote touchscreen gemonteerd waarop alle functies eenvoudig zijn te bedienen. De ingevoerde gegevens worden door de PLC omgezet in aansturing van de machine. In de besturing zijn verschillende programma’s in te stellen welke met één druk op de knop gewisseld kunnen worden. In deze programma’s is o.a. aan te geven met welke snelheid van de assen gewerkt gaat worden, hoe vaak de assen voor- en achteruit moeten draaien en bij welke drukken de machine moet reageren.

Inter Metals GmbH is al jarenlang een ijzersterk begrip binnen de internationale metaal- en recyclingindustrie met handelspartners in o.a. Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Oost-Europa, India, Pakistan en China. Inter Metals is ontstaan vanuit een in 1950 opgericht familiebedrijf, gericht op de lokale markt. Het bedrijf groeide echter razendsnel uit haar voegen. Hierdoor bundelden in 2000 Martin Titsing en Bert Smeeman hun krachten, wat resulteerde in Inter Metals GmbH en Limany Netherlands BV.

De werf van Inter Metals GmbH is gelegen in Ochtrup (Duitsland), heeft een oppervlakte van 20.000 m2 en is uitgerust met een dubbele weegbrug, beide met een stationaire poortdetector voor het vaststellen van radio actieve bronnen.  Verder is er intensief geïnvesteerd in het machinepark om zo efficiënt en effectief mogelijk te kunnen opereren. 

Inter Metals beschikt over alle benodigde vergunningen en voldoet aan alle veiligheids- en milieueisen. Het is de strikte wens van de eigenaars om de klanten van Inter Metals zo optimaal mogelijk van dienst te kunnen zijn. Last but no least is het van het grootste belang dat ze hun werknemers de tools geven, zodat ze in de beste en veiligst mogelijke omstandigheden hun job kunnen uitvoeren, de Lindner Urraco 95 is hier een mooi voorbeeld van.


Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines