Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Lindner Urraco 75 geleverd aan Janssen Group/ BPS Recycling en Bouwstoffen

doorVan der Spek

Nieuwe Lindner Urraco 75 geleverd aan Janssen Group/ BPS Recycling en Bouwstoffen

Onlangs heeft Van der Spek Vianen een nieuwe Lindner Urraco 75 verkleiner in bedrijf gesteld bij BPS Recycling en Bouwstoffen onderdeel van de Janssen Group uit Maastricht.

Na een succesvolle demonstratie bij BPS Recycling en Bouwstoffen, een duurzame dienstverlener in afvallogistiek en afvalverwerking was de keuze om te investeren in een nieuwe Lindner Urraco 75 een weloverwogen beslissing.

Tijdens de demonstratie met een Lindner Urraco van Van der Spek Vianen in de verschillende materiaalstromen is continu gemonitord of de geproduceerde fracties optimaal konden worden ingezet voor verdere verwerking in de installatie van BPS of duurzaam konden worden ingezet in andere processen. Gedurende dit proces is in zeer goede samenwerking tussen Van der Spek Vianen, Janssen Group en Lindner de optimale configuratie samengesteld om de gewenste verkleining van de materiaalstromen te realiseren.

De 1.500mm lange assen met een diameter van 650mm in de verkleiningunit zijn in snelheid regelbaar om de ideale snelheid te kunnen instellen voor ieder product. Het product kan direct op de assen worden geladen of in de hydraulisch klapbare bunker welke eenvoudig via de afstandsbediening is aan te sturen. Als gewenst kunnen de assen in de machine worden gewisseld om andere producten te kunnen verwerken waarbij andere fracties gewenst zijn .

BPS Recycling en Bouwstoffen/Janssen Group heeft de keuze gemaakt voor een 18 ton wegende containermobiele machine die eenvoudig te verplaatsen is op locatie middels het hydraulisch klapbare wielstel en een laadschop of naar een andere locatie met een vrachtwagen.

Voor de aandrijving is in de Lindner Urraco 75 een duurzame Scania DC09 086A motor geplaatst met 375 pk. Deze 5-cilinder diesel motor met een inhoud van 9.3 liter voldoet aan de nieuwste Tier IV final emissie eisen waarmee BPS gelijk aantoont te investeren in de nieuwste en duurzaamste technieken die te leveren zijn. Het gemonteerde SCR (Selective Catalytic Reduction) systeem zorgt middels Ad Blue voor de nabehandeling van de uitlaatgassen, in combinatie met EGR ( Exhaust Gas Recirculation ) zorgen ze dat de emissie zo laag mogelijk is en het brandstofverbruik tot een minimum wordt beperkt. Als bekend zijn de Scania industriemotoren niet alleen zeer sterk en betrouwbaar, ze zijn door hun aansturing ook zeer zuinig gezien het vermogen dat geleverd wordt. De ruim overbemeten koelers zijn standaard voorzien van een omkeerbare fan zodat ook werken in een stoffige omgeving geen probleem is doordat op zelf instelbare momenten de fan van lucht stroomrichting keert en de koelers reinigt. Alle vloeistoffen van de machine zijn voor onderhoud eenvoudig via snelkoppelingen af te laten en te vullen.

Achter de Scania staan direct de Bosch-Rexroth pompen geschakeld die op hun beurt weer de Lindner aandrijving op de assen voorzien van hydraulische kracht. Dit systeem wordt geheel aangestuurd door een Canbus systeem met PLC zodat alle informatie van de componenten optimaal kunnen samenwerken.

De besturing van de gehele machine gebeurd via het kleurendisplay waarin alle functies eenvoudig zijn aan te sturen. In de besturing zijn diverse standaardprogramma’s opgenomen waarin de toerentallen en draairichtingen met tijden zijn geprogrammeerd. Uiteraard zijn ook andere programma’s in te stellen zodat voor iedere verkleining de optimale instelling vast liggen.

Het verkleinde product wordt afgevoerd via een 1.200 mm hydraulisch klapbare en in hoogte verstelbare transportband afgevoerd waarbij een maximale afwerphoogte van wel 4.400mm behaald kan worden. Op de transportband is een hydraulisch in hoogte verstelbare magneet te plaatsen om ijzerdelen uit de materiaalstroom te halen, de magneet is dan via de afstandsbediening in hoogte verstelbaar.

Tijdens een zeer uitgebreide ingebruikstelling door de technische dienst van Van der Spek Vianen zijn bij BPS Recycling en Bouwstoffen alle medewerkers die met de nieuwe Lindner gaan werken breed geschoold om veilig met de machine te kunnen werken en het dagelijks onderhoud uit te voeren. Daarnaast is natuurlijk diep ingegaan op alle instelmogelijkheden om zo optimaal met de machine te kunnen draaien.

BPS Recycling en Bouwstoffen : BPS Recycling en Bouwstoffen is actief in (afval)recycling, (haven) op-en overslag en handel in bouwstoffen. Ze staan in de markt bekend als een partij die meedenkt met haar opdrachtgevers, zorgvuldig omgaat met de acceptatie en het verwerken van grond- en afvalstoffen tot een zo hoogwaardig mogelijk product. Ze staan voor constante kwaliteit en zorgen voor duurzame verwerking. Met een groen hart zoekt hun goed opgeleide- en ervaren team altijd naar marktconforme oplossingen. Ze streven ernaar zoveel mogelijk afval een tweede leven te geven, bijvoorbeeld door bewerking tot secundaire bouwstof.