Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Hyundai W140-9 bij Jansma Drachten in gebruik genomen

doorVan der Spek

Nieuwe Hyundai W140-9 bij Jansma Drachten in gebruik genomen

Datum: 10-feb-13

Hij was al te zien op de Open Dagen in Vianen en is nu in gebruik gesteld bij Jansma in Drachten, een compleet in bedrijfskleur gespoten Hyundai W140-9.

Jansma Drachten is een allround aannemersbedrijf gespecialiseerd in de disciplines infra, milieu, bouw en planontwikkeling. Het bedrijf bestaat al ruim 90 jaar en kan dan ook met recht spreken van jarenlange ervaring in de bouwbranche. Jansma is gevestigd in Drachten. In de loop der jaren is men uitgegroeid tot een veelzijdige onderneming met ca. 90 goed gemotiveerde vakmensen. Jansma Drachten heeft jarenlange ervaring met infrastructurele projecten. Rioleringswerkzaamheden, grondwerk en de aanleg en het onderhoud van asfalt-, klinker- en betonverhardingen behoren tot de dagelijkse praktijk waarin de nieuwe Hyundai zal zich gaan thuisvoelen.

Natuurlijk is de nieuwe Hyundai voorzien van vele hydraulische functies, zodat er zonder problemen een sorteergrijper, vergruizer of ander uitrustingsstuk aan de machine kan worden gemonteerd om de werken snel en adequaat uit te voeren. Om nog flexibeler te kunnen zijn met de uitrustingsstukken is de machine uitgevoerd met een verstelbare giek en  een draai-/kantelstuk zodat deze in alle mogelijk posities te plaatsen zijn.

De krachtbron van deze moderne 14-tons mobiele machine is standaard een zuinige 6-cilinder Cummins dieselmotor. Tijdens het werken met de machine in de Power-mode draait de motor maximaal 1500 omw/min. Dit zorgt, in combinatie met een koelfan met visco-koppeling, voor een zeer geluidsarme en brandstofbesparende machine.

De machine heeft net als alle nieuwe Dash-9 serie 5 jaar garantie en is standaard zeer compleet uitgerust met o.a. cruise control, elektrische koelbox, achteruitkijkcamera, opklapbare treeplank, 4 werklampen op de cabine onder een regenkap, grote gereedschapskist op de onderwagen, spatborden en automatische asblokkering.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines