Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Hyundai R60CR-9 geleverd aan B. Hut Akker- en Loonbedrijf uit Zeewolde

doorVan der Spek

Nieuwe Hyundai R60CR-9 geleverd aan B. Hut Akker- en Loonbedrijf uit Zeewolde

Datum: 16-feb-14

In de werkplaats van Van der Spek in Vianen is de ruim 6 ton wegende nieuwe Hyundai R60CR-9 rupsgraafmachine met diverse opties klaargemaakt voor B. Hut Akker- en Loonbedrijf uit Zeewolde. De machine is o.a. voorzien van een kantelkop met snelwisselfunctie. Daarnaast is de R60CR-9 voorzien van vele hydraulische functies, zodat Hut naast de maaikorf ook een sloop-/soorteergrijper en/of andere hydraulische uitrustingsstukken kan monteren en gebruiken.

De Hyundai rupsgraafmachine is voorzien van Yanmar 4TNV98 motor. Deze motor biedt een maximaal vermogen van 57 pk bij een nominaal toerental van 2.400 omw/min. Met andere woorden: de R60CR-9 beschikt over het hoogste vermogen in zijn klasse.

De excentrische zwenkfunctie van de giek bij de R60CR-9 is ontworpen om efficiënt te werken in drukke woonwijken en stedelijke gebieden. De giek kan 70° naar links en 50° naar rechts zwenken. Het verhoogde zwenkkoppel biedt betere besturingsmogelijkheden als er onder een hoek gewerkt moet worden.

B. Hut Akker- en Loonbedrijf B.V. uit Zeewolde richt zich op agrarisch loonwerk, maaikorf werkzaamheden in de polder en cultuurtechnisch loonwerk door heel Nederland. Ze zijn gespecialiseerd in het opbouwen van grote festivals waaronder Defqon en Mysteryland. Hiervoor hebben ze een eigen transportafdeling met vier vrachtwagens en diverse soorten opleggers. Naast de nieuwe Hyundai R60CR-9 is Hut in het bezit van o.a. een 14- en 22-tons rupskraan, een mobiele kraan en drie 14-tons laadschoppen.
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines