Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Hyundai R290-9LC in gebruik genomen door Wezendonk Zand en Grind

doorVan der Spek

Nieuwe Hyundai R290-9LC in gebruik genomen door Wezendonk Zand en Grind

Datum: 26-jan-11

Onlangs is er door Van der Spek Vianen een nieuwe Hyunda R290-9LC afgeleverd bij Wezendonk Zand en Grind B.V. in Spijk.

De nieuwe 30-tons Hyundai rupsgraafmachine is gelijk in het werk gesteld op de zandwinning in Spijk. Hier kon hij gelijk beginnen met het afgraven van de zware bovengrond om de te winnen grondstoffen bereikbaar te maken.

Wezendonk Zand en Grind B.V. is specialist in het leveren van vele speciale zand- en grindsoorten die o.a. worden gedolven in de eigen putten. In eigen zeef– en wasserijen worden de producten geproduceerd. De geproduceerde producten worden per as afgevoerd of per schip dat geladen kan worden aan de eigen loskade aan de Rijn.

Op wens van Wezendonk is de machine voorzien van 900 mm brede rupsen, zodat hij ook op slechtere bodem goed voorruit kan. Voor goede bereikbaarheid van de bovenwagen is de machine aan beide zijden voorzien van loopbordessen.

De R290-9LC zal o.a. worden ingezet voor het verwijderen van bovengrond en klei in de putten, daarnaast zal hij ook veel werk gaan uitvoeren in de ontgrinding en bij het uitbaggeren van de verschillende depots.

Voor de aandrijving van de machine is een Cummins QSB6.7 motor verantwoordelijk. Deze heeft een inhoud van 6.7 liter en is voorzien van de nieuwste technieken, waardoor een zeer gunstig brandstofverbruik wordt gerealiseerd. De motor produceert 230 pk.

Net als alle nieuwe serie-9 machines is ook deze R290-9LC voorzien van het Hyundai Hi-mate systeem, dat het via GPS-technologie mogelijk maakt op afstand data uit te lezen over brandstofverbruik, locatie, draaiuren etc. Deze service is gratis en door de klant zelf uit te lezen.

De machine heeft net als alle nieuwe Dash-9 serie machines 5 jaar garantie en is standaard zeer compleet uitgerust met o.a. een luxe Savas stoel, Apple Ipod, elektrische koelbox, achteruitkijk camera, luxe vloermat, opklapbare treeplank, 4 werklampen op de cabine onder een regenkap en grote gereedschapskist op de onderwagen.

Van der Spek, Bouwmachines