Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Hyundai R210-9 afgeleverd bij GMB

doorVan der Spek

Nieuwe Hyundai R210-9 afgeleverd bij GMB

Datum: 30-jun-10

Van der Spek Vianen heeft direct na de TKD te Barneveld een nieuwe Hyundai R210-9 rupsmobiele graafmachine geleverd bij Groep Midden Betuwe uit Opheusden. Gezien de grote tijdsdruk die op het leveren stond, is de machine nog niet in de welbekende GMB blauw- met witte bedrijfskleur gespoten. In de bouwvak zal de machine worden gespoten in de GMB huisstijl.

Nadat GMB op de TKD gedraaid had met de nieuwe 9-serie van Hyundai, was de keuze voor de uitbreiding van het machinepark snel gemaakt; het moest een Hyundai R210-9 worden!

De Hyundai is meteen na de TKD in de werkplaats van Van der Spek voorzien van diverse opties.
Natuurlijk is de machine uitgerust met alle hydraulische functies, zodat GMB vele verschillende hulpstukken kan aansluiten op de machine.

Als speciale optie is er een vacuüm-installatie op de machine gebouwd, zodat de machinist Kees van de Berg de vacuümklem kan bedienen vanuit de cabine van de machine. Deze speciale klem gebruikt GMB voor het leggen van o.a. buizen. Om dit buizen leggen snel en efficiënt uit te voeren is de Hyundai tevens voorzien van een speciale trekhaak, waardoor de machine ook nog een rupsaanhanger met een voorraad buizen mee kan nemen. Doordat zowel de graafmachine als de aanhanger op rupsen staan, wordt weinig schade aan de
bodemstructuur gemaakt en kan er ook nog op zeer slechte ondergrond worden doorgewerkt.

De Hyundai R210-9 is aan het werk gegaan op een groot werk in Zuid-Limburg waar deze in de kleiachtige grond gelijk zijn kracht en souplesse kan laten zien. Aan de machine zit op dit werk naast de vacuümklem ook een 2000 liter slotenbak om graafwerkzaamheden uit te voeren. 

 foto : Kees van de Berg (GMB)

 

Van der Spek, Bouwmachines