Nieuwe Hyundai HX300L semi-longfront voor Spelt Nieuwveen

doorVan der Spek

Nieuwe Hyundai HX300L semi-longfront voor Spelt Nieuwveen

Datum: 8-okt-16

Bij Spelt is wederom een nieuwe Hyundai toegevoegd aan het zeer uitgebreide machinepark. Ditmaal een speciale uitvoering, een Hyundai HX300L met een semi-longfront van 14.000 mm lange giek/lepel configuratie waarmee de machine een groot bereik heeft en tot grote capaciteiten in staat is. Groot voordeel is dat ondanks dit grote bereik de machine toch eenvoudig op de eigen dieplader van Spelt kan worden getransporteerd, zodat hij snel en efficiënt kan worden ingezet.

Net als alle Cummins motoren van de Hyundai HX-serie is ook deze HX300L voorzien van een DOC-katalysator die in combinatie met Ad-Blue zorgt voor het continu reinigen van de uitlaatgassen. Hierdoor is de montage van een actief of passief roetfilter niet nodig bij een Hyundai HX-machine en behoort het regelmatig regenereren tot het verleden. Het is een compleet onderhoudsvrij systeem.

De extra hydraulische functies op de machine zijn voorzien van elektrische proportionele bediening, waarbij via de display eenvoudig de diverse drukken en liters van meerdere uitrustingsstukken ingesteld kunnen worden en deze snel een efficiënt kunnen worden ingezet. Of er nu een kantelbak, sorteergrijper of trilblok wordt gebruikt, één druk op de knop en de druk en liters zijn ingesteld.

De nieuwe HX-machines zijn standaard zeer compleet uitgerust. Op het 8” display kan de machinist zeer eenvoudig diverse instellingen kiezen. Dit gebeurt via een touch-swipe screen, zoals wij kennen van de smartphone, maar het is ook mogelijk om de display te bedienen via een “Haptic” knop. Via deze draai- en drukknop zijn vele functies ook snel instelbaar. Voor de veel gebruikte functies zijn er drukknoppen onder de display geplaatst.

Standaard is de nieuwe HX-serie, en dus ook de machine van Spelt voorzien van het unieke 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht samenstelt. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er zich obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en het systeem waarschuwt direct de machinist. Door het AAVM-systeem is er minder kans op schades en nog belangrijker, de werklocatie wordt veel veiliger.

De machine is voorbereid voor de plaatsing van een overdruksysteem, zodat hij ook kan worden ingezet op saneringslocaties. Aan beide zijden van de machine zijn over de complete lengte loopbordessen geplaatst, zodat ook in natte werkomgeving zonder problemen rond de machine kan worden gekomen.

Spelt is een gezond familiebedrijf, sterk in het inzamelen en verwerken van afvalstromen en in het uitvoeren van grondwerkprojecten. Door duurzaamheid voorop te houden is Spelt erin geslaagd vrijwel alle afvalstoffen te recyclen en om te zetten naar grondstoffen en energie. Afvalstoffen zien ze bij Spelt niet meer als afval maar als grondstoffen. Door de juiste extra aandacht voor de afvalstromen beschermen ze primaire materialen en dragen ze bij aan de circulaire economie. Een besparing van grondstoffen is een directe winst voor het milieu. Op een eenvoudige en transparante wijze analyseren ze het afvalprobleem en vervolgens bieden ze een betrouwbare en duurzame oplossing. Deze oplossing bieden ze binnen het totaalpakket dat ze graag verzorgen.

Voor civiele werkzaamheden biedt Spelt dezelfde transparante totaaloplossingen, waarbij ze meedenken in het gehele proces. Door in de voorbereidingsfase rekening te houden met alternatieve werkwijzen en materialen kan Spelt voordelen ook werkelijk realiseren. In de sloop- en grondwerkoplossingen zijn een veilige uitvoering en een kwalitatief hoogwaardig resultaat de belangrijkste uitgangspunten.

Van der Spek heeft voor het uitvoeren van deze werkzaamheden en het verwerken van de stromen al vele machines geleverd aan Spelt in de afgelopen jaren. Naast vele Hyundai’s werden o.a. ook de sorteer- en puinbreekinstallatie en een Powerscreen mobiele zeefmachine geleverd.

De keuze voor deze nieuwe Hyundai HX300L semi-longfront bevestigt wederom de goede ervaringen met de geleverde machines en het partnerschap tussen beide partijen.

 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines