Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Hyundai HW140A voor Lokhorst CV Grond- en Straatwerk

doorVan der Spek

Nieuwe Hyundai HW140A voor Lokhorst CV Grond- en Straatwerk

Van der Spek Vianen heeft onlangs van de vestiging in Vianen een nieuwe Hyundai HW140A afgeleverd bij Lokhorst CV Grond- en straatwerk in Nunspeet.

De nieuwe Hyundai is compleet uitgevoerd en o.a. voorzien van een Encon EC219 draai-kantelstuk en Alliance 315/80 R22.5 extra brede banden om insporing op zachte ondergrond te voorkomen.

Voor de aandrijving is een 4.5 Cummins motor verantwoordelijk. De motor levert 173 pk en draait bij een snelheid van 40 km/u slechts 1.680 toeren waarmee hij extra zuinig is bij het rijden tussen de uit te voeren werken.

De Hyundai HW140A is voorzien van zeer hoogwaardige LS load sensing hydrauliek van Bosch Rexroth. Dit maakt de machine multifunctioneel inzetbaar. Load sensing maakt het mogelijk om verschillende functies met verschillende werkdrukken tegelijkertijd uit te voeren. Zonder LS kiest de hydrauliek zelf de weg van de minste weerstand en stopt de machine bijvoorbeeld met rijden als de machinist wil zwenken. Dat gebeurt dus niet bij deze nieuwe Hyundai HW140A.

Lokhorst CV Grond- en Straatwerk verricht grond- riolering en straatwerkzaamheden voor zowel bedrijven als particulieren in de regio. Ze leveren traditioneel vakwerk, maar kunnen ook grote oppervlakten machinaal bestraten voor bedrijven of gemeenten.